Gokken op ATP Antwerpen 2023

Home Nieuws Gokken op ATP Antwerpen 2023

Het indoorseizoen in Europa is inmiddels in volle gang met komende week het enige ATP toernooi in België, namelijk ATP Antwerpen 2023. Een toernooi wat nog niet zo lang (2016) op de kalender staat, al had je vroeger het bekende ECC toernooi. Daar konden de spelers nog een racket winnen met daarin diamanten verwerkt. Dat is verleden tijd en nu is het zaak voor spelers om nog voldoende punten te vergaren om deel te kunnen nemen aan de eindtoernooien. Wij van gokken.com geven een korte voorbeschouwing en tips om te gokken op ATP Antwerpen 2023.

Deelnemersveld ATP Antwerpen 2023

Met vier spelers uit de top 20 heeft de toernooiorganisatie een mooi deelnemersveld bij elkaar weten te krijgen. Hurkacz (11) is de hoogst geplaatste speler en kwam de afgelopen weken niet in actie. De Nederlanders Van de Zandschulp en Griekspoor zijn automatisch toegelaten tot het hoofdtoernooi. Van Rijthoven moet zich via de kwalificaties weten te plaatsen.

Er zijn 28 spelers actief in het hoofdtoernooi en dat wil zeggen dat de top vier van de plaatsingslijst een bye heeft in de eerste ronde. Dit zijn Hurkacz (1), Auger-Aliassime (2), Schwartzman (3) en Khachanov (4). Spelers die wel geplaatst zijn maar wel in actie komen tijdens de eerste ronde zijn Evans (5), Cerundolo (6), Van de Zandschulp (7) en Nishioka (8).

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Hoe hoog is het prijzengeld?

Voor een ATP 250 toernooi is het prijzengeld behoorlijk hoog met in totaal bijna €650.000. In de eerste ronde krijg je weliswaar geen ATP punten, maar wel bijna €7.000 aan prijzengeld. De top vier stroomt meteen door naar de tweede ronde en zijn verzekerd van 20 ATP punten en ruim €11.000. Vanaf de kwartfinale krijgen de spelers 45 ATP punten en bijna €20.000.

Voor de punten en prijzengeld wordt het voor de spelers pas echt interessant in de halve finale met een prijzengeld van bijna €34.000 en 90 ATP punten. Haal je de finale dan ben je zeker van ruim €57.000 en 150 ATP punten. De winnaar mag een cheque ontvangen van bijna €100.000 en natuurlijk 250 ATP punten.

Speelschema ATP Antwerpen 2023

In het bovenste gedeelte van het schema zitten de geplaatste spelers Hurkacz, Khachanov, Cerundolo en Nishioka. Andere bekende namen zijn Murray, Thiem en Korda. Korda komt van een verloren finale rechtstreeks van Gijón. Hurkacz zou gezien zijn status en service dit gedeelte moeten winnen.

De Nederlanders zitten in het onderste gedeelte van het schema. Van de Zandschulp mag het opnemen tegen een speler uit het kwalificatietoernooi. Dat zou wel eens van Rijthoven kunnen worden, mocht hij zich weten te plaatsen. Griekspoor moet het opnemen tegen Evans. Hopelijk is hij voldoende fit, vorige week had hij nog last van ziekte in Florence.

Auger-Aliassime komt rechtstreeks over van een finale in Florence. Hij heeft voldoende tijd om te herstellen omdat hij een bye heeft in de eerste ronde. De vraag is of hij het deze week nog zo goed zal doen. De baan in Italië was vrij snel, iets wat de Canadees wel ligt. De vraag is of dat ook in Antwerpen het geval is. Wat dat betreft is de onderste kant van het schema de meest open kant om te gokken wie er tot de finale zal doordringen.

Gokken op ATP Antwerpen 2023

Gokken op ATP Antwerpen 2023: De favorieten

De Canadees Auger-Aliassime komt van een finale af en heeft een bye in de eerste ronde. Maar echt week na week dezelfde goede prestaties neerzetten zit er bij deze jonge tennisser (nog) niet bij. We verwachten dan ook niet dat hij dit toernooi zal winnen. Het onderste gedeelte van het schema is in onze ogen ook het meest lastige.

Hurkacz is misschien wel de makkelijkste speler om te kiezen voor op z’n minst een finaleplaats. Hij treft Draper of Brooksby in de tweede ronde. Dat zijn beide degelijke spelers maar op indoorbanen toch geen hoogvliegers. Daarna zou Thiem of Huesler de tegenstander moeten zijn. Van Thiem wist hij een aantal weken geleden nog eenvoudig te winnen. Tijdens het gokken op ATP Antwerpen 2023 zetten we in op Hurkacz voor de eindzege tegen een odd van 4.25 bij bookmaker Bet365.

Gokken op eerste ronde partijen ATP Antwerpen 2023

Griekspoor moet het in de eerste ronde opnemen tegen de als vijfde geplaatste Brit Evans. De twee speelden al twee keer tegenover elkaar en tweemaal wist de Brit te winnen. Hij is ook het meest handige met de bal als het op gevoel aan komt. Daarnaast is nog maar de vraag hoe fit Griekspoor is. Na zijn coronabesmetting, waar hij veel last van heeft gehad, is het alsmaar kwakkelen geweest voor de Nederlander. We gokken tijdens ATP Antwerpen 2023 op een zege van Evans in de eerste ronde tegen Griekspoor. Online bookmaker Bet365 geeft ons een odd van 1.40.

Een andere wedstrijd waar het ons interessant lijkt om op te gokken is Huesler – Cerundolo. Cerundolo is als zesde geplaatst, maar heeft sinds augustus geen wedstrijd meer gewonnen op de ATP Tour. Daarnaast heeft hij nog niet de ervaring op indoorbanen zoals Huesler die wel heeft met dit jaar nog zijn finale in Sofia. Online bookmaker BetCity geeft ons een odd van 1.65 wat voor ons zeker de moeite is om te gokken op deze eerste ronde partij van ATP Antwerpen 2023.