Gokken op Ajax – PSV

Home Nieuws Gokken op Ajax – PSV

De eerste klassieker staat zondag 4 november 2022 om 16:45 op het programma tijdens Eredivisie speelronde 13. Het verschil op de ranglijst is maar één puntje, maar Ajax heeft een wedstrijd minder gespeeld. Beide ploegen kwamen Europees in actie en wonnen. Eerder dit seizoen speelde beide ploegen al tegen elkaar voor de Johan Cruijffschaal waar PSV met 5-3 wist te winnen. Wat zal het dit keer worden in Amsterdam? We geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op Ajax – PSV.

Ajax

Ajax logo

Met een redelijk gewijzigd elftal had Ajax totaal geen problemen met Rangers. We hadden al de verwachting dat Rangers meteen vol in de aanval zou gaan op jacht naar doelpunten. Dat zou of lukken, of aan de andere kant zouden de goals vallen omdat er veel ruimte zou liggen. En dat laatste gebeurde ook met al twee goals voor rust. De wedstrijd tegen Rangers zegt niet zoveel voor de wedstrijd tegen PSV, waar toch wel weer wat wisselingen in de opstelling zullen zijn.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

PSV

PSV logo

De Eindhovenaren waren al zeker van overwintering in de Europa League en dat was te zien aan de opstelling in Noorwegen. Simons en Gakpo stonden beide niet in de basis en kregen rust voor het belangrijke duel tegen Ajax. Desondanks wist PSV met 2-1 te winnen. Voor PSV is het meteen een belangrijk duel want een nederlaag zou een mogelijk gat van zeven punten betekenen.

Gokken op Ajax – PSV

De bookmakers geven Ajax als stevige favoriet tegen een odd van ongeveer 1.75. Gokken op een thuiszege voor Ajax is voor ons dan ook niet zo aantrekkelijk met deze, in onze ogen, te lage odds. Het is niet zo dat Ajax een onuitwisbare indruk achterlaat dit seizoen en zeker niet defensief. De nul houden is er al een tijdje niet bij in de Eredivisie.

PSV heeft goede herinneren aan het eerste treffen dit seizoen toch het met 5-3 wist te winnen. Daarbij moet worden gezegd dat Ajax met tien man stond na een domme rode kaart van Bassey. Waar het bij PSV in de thuiswedstrijden allemaal goed gaat met zes overwinningen uit zes duels, ligt dat uit anders. Daar verloor het drie van de zes uitwedstrijden.

De Over/Under doelpunten lijn ligt bij dit duel niet op 2.5 maar zelfs op 3.5. Dat heeft natuurlijk te maken met het scorende vermogen van beide ploegen. Daarnaast hebben beide ploegen ook regelmatig defensieve problemen. Normaal geven we de voorkeur om te gokken op Unders, maar voor deze wedstrijd staan alle seinen op groen om veel goals te zien. Gokken op Ajax – PSV doen we dan ook op de Over 3 goals tegen een odd van 1.67 bij bookmaker BetCity.