Home Evenementen Gokken op WTA 500 toernooien

WTA 500 toernooien behoren tot de middelgrote toernooien op de WTA Tour waardoor online gokken op WTA 500 toernooien bij elke bookmaker mogelijk is. Er staan jaarlijks ongeveer twaalf van dit soort toernooien op de kalender in een tennisseizoen. Elke bookmaker geeft odds voor deze toernooien en deze zijn altijd live op TV te volgen. Live gokken op WTA 500 toernooien is dan ook altijd mogelijk.

Wat is online gokken op WTA 500 toernooien?

Gokken op WTA 500 toernooien is het plaatsen van een weddenschap tijdens een tennistoernooi op de WTA Tour, dat geklasseerd is als WTA 500. Het getal staat voor het aantal punten dat de winnares van het toernooi krijgt voor de wereldranglijst.

Net als bij gokken op tennis in het algemeen, is de Match Winner markt de meest populaire markt tijdens het gokken op WTA 500 toernooien. Naast inzetten op welke speelster de wedstrijd zal winnen heb je ook altijd de mogelijkheid om in te zetten op diverse Over/Under en de Outright markt.

Live gokken op WTA 500 toernooien is altijd mogelijk. Deze toernooien zijn zo groot dat deze altijd op TV te volgens zijn. Daarnaast zijn er bij bookmaker livestreams beschikbaar. Er is steeds maar een WTA 500 toernooi per week, dit in tegenstelling tot bij de mannen waar je meerdere 500 toernooien in dezelfde week worden afgewerkt.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Hoe werkt online gokken op WTA 500 toernooien?

 1. Bookmaker selecteren via de kieswijzer

  Om te gokken op WTA 500 toernooien ga je naar de juiste bookmaker om te gokken op tennis. Wil je weten welke bookmaker gespecialiseerd is in tennis? Vul dan onze kieswijzer in.

 2. Inloggen of registreren

  Mocht je al een account hebben bij de bookmaker die uit de kieswijzer is gerold, dan is het een kwestie van inloggen. Zorg wel dat je saldo hebt om een weddenschap te plaatsen. Heb je nog geen account? Registreer je dan en maak vervolgens een storting.

 3. Selecteer tennis en plaats weddenschap

  Ben je ingelogd en heb je speeltegoed, ga dan naar de sport tennis. Daar zal je meteen de WTA toernooien zien staan, vaak met de naam van de stad waar het toernooi wordt georganiseerd. Selecteer de wedstrijd/markt en plaats vervolgens een weddenschap op de uitkomst die je verwacht.

 4. Winst!

  Nu is het wachten op het resultaat. Vaak heb je de gelegenheid om de wedstrijd live te volgen op TV of via livestream. Wist je de juiste uitkomst te voorspellen? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

Er zijn ongeveer twaalf WTA 500 toernooien tijdens een tennisseizoen. Vaak komen ze in blokjes van twee toernooien op rij, met dezelfde ondergrond, als voorbereiding op een WTA 1000 of Grand Slam. 

In tegenstelling tot de WTA 250 toernooien zie je wel vaak dat toppers zich melden voor deze toernooien. Vaak werken ze één van de twee WTA 500 toernooien af, want 500 punten voor de wereldranglijst tikt toch wel aan.

Het WTA 500 toernooi in Stuttgart steekt er bij veel speelsters bovenuit als het gaat om populariteit. Een toernooi wat tot in de puntjes is georganiseerd en de winnares krijgt naast de WTA punten en prijzengeld, ook nog eens een Porsche mee naar huis.

Soorten weddenschappen

Er zit weinig verschil in het aanbod van bookmakers in vergelijking met de WTA 250 toernooien. Je ziet de populaire weddenschappen, die je over het algemeen tegenkomt tijdens het online gokken op tennis, dan ook terug bij WTA 500 toernooien. Hieronder staan de meest populaire markten gegeven om te gokken op WTA 500 toernooien:

 • Match winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen
 • Game en set handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal games of sets in de min, de underdog een fictief aantal games of sets in de plus. Tel aan het eind van de wedstrijd de games of sets per speler op en verreken dit met het fictief aantal games of sets in min of plus. De speler met de meeste games of sets wint deze weddenschap.
 • Over/Under games | Voorspel of er meer (Over) of minder (Under) een bepaald aantal games zal worden gespeeld. Deze markt heb je zowel voor de totale wedstrijd of per set. Je zet dan bijvoorbeeld in dat een bepaalde set meer of minder dan 9,5 games zal hebben.
 • Over/Under sets | Voorspel of de wedstrijd meer of minder dan een bepaald aantal sets zal duren. 
 • Correct Score / Setwedden | Je voorspelt de exacte setstand van de wedstrijd. Je zet dan bijvoorbeeld in dat speler A wint met een setstand van 2-0 of 2-1.
 • Correct Score / set uitslag | Je hebt de keuze om de exacte score van een setstand te voorspellen, bijvoorbeeld 6-2 of 6-4. Dit kan gekoppeld zijn aan een speler maar mag ook de algemene set uitslag zijn, in dat geval maakt het niet uit welke speler de set wint.
 • Juiste Score Groep | Een markt die vooral te zien is tijdens live gokken op WTA 500 toernooien. De bookmaker zet dan een aantal setstanden in een groep en jij moet voorspellen in welke setstand de groep zal vallen. Bijvoorbeeld groep 1 is 6-0, 6-1 en 6-2, groep 2 is 6-3 en 6-4, terwijl de laatste groep bestaat uit 7-6 en 7-5.
 • Over/Under aantal tiebreaks | Soms is het mogelijk om in te zetten op het aantal (meer of minder) tiebreaks in de wedstrijd. 
 • Wedstrijd gebeurtenis | Bij deze markt voorspel je of bijvoorbeeld een speler de eerste set zal verliezen, om vervolgens alsnog de wedstrijd te winnen. Of een combinatie van weddenschappen bijvoorbeeld de Match Winner en Over/Under totaal aantal games.
 • Outright | Een markt waar je inzet op wie uiteindelijk het toernooi zal winnen. Deze markt is beschikbaar voordat het toernooi begint, maar gaat offline wanneer de eerste wedstrijden beginnen. Als de laatste wedstrijd is afgelopen komt deze markt, met aangepaste odds weer online, tot het moment dat de eerste wedstrijd op de volgende dag weer begint.

Prematch & live

Alle markten zijn zowel prematch als live beschikbaar als het gaat om gokken op WTA 500 toernooien. De Outright markt is hier echter een uitzondering op wat betreft live inzetten. Als de eerste partij van de dag is begonnen zal deze markt offline gaan. Deze markt verschijnt met aangepaste odds weer online als de laatste wedstrijd van dag is gespeeld.

WTA 500 toernooien zijn live te volgen waardoor er heel veel verschillende in play markten beschikbaar zijn. Je kunt deze toernooien live op TV volgen maar ook via live streams bij bookmakers. Daarvoor moet je wel zijn ingelogd bij de desbetreffende bookmaker.

Mobiel online gokken op WTA 500 toernooien

Mobiel online gokken op WTA 500 toernooien is altijd mogelijk. Of het nu via de mobiele site is of via de speciaal ontwikkelde app van de bookmaker. Het systeem en indeling van de markten is gelijk aan de desktop site. 

Je logt in op de mobiele site of via de app die te downloaden is in de app- of playstore. Heb je nog geen account bij de bookmaker dan is registreren via de mobiele site of app ook mogelijk. Na het inloggen ga je op zoek naar de sport tennis. 

Tennis is een populaire sport en bij een aantal bookmakers staat het tennis icoontje (vaak een tennisbal) meteen bovenaan gegeven. Zie je dit niet, dan kan je via het A-Z icoontje alle sporten zien en alsnog tennis en het WTA 500 toernooi selecteren.

Tips:

 • Opgave bepaalde speelsters | WTA 500 toernooien worden vaak gespeeld als voorbereiding op WTA 1000 of Grand Slam toernooien. Dat zijn hele belangrijke en de grootste toernooien van het jaar, waardoor bij een eventuele pijntje een speelster geen enkel risico zal nemen. Voor alle speelsters is doorspelen, met als gevolg dat de blessure alleen maar erger wordt en daarmee deelname aan deze grote toernooien niet mogelijk is, geen optie.
 • Speel live | Vanwege de grote van WTA 500 toernooien, en er geen enkel ander toernooi wordt gespeeld op de WTA kalender, krijgt het veel aandacht van de media. Deze toernooien zijn dan live te zien op TV waardoor je snel kunt anticiperen 
 • Ga niet chasen | We zitten er allemaal wel eens naast met een weddenschap, maar dat wil niet zeggen dat je moet gaan chasen. Chasen is je verloren weddenschap zo snel mogelijk terug willen verdienen. Dat is nooit een goede strategie. Wacht rustig op je volgende kans.

Speciale regels

Tijdens het gokken op WTA 500 toernooien zijn er een aantal speciale regels. Zo bestaat er in het tennis altijd de mogelijkheid dat er een speelster opgeeft wegens een blessure. Iedere bookmakers heeft zijn huisregels (terms & conditions) waarin staat hoe deze handelt bij een opgave van een speelster.

De ene bookmaker zal de weddenschap annuleren terwijl de andere het gewoon ziet als een eindresultaat. Dit is afhankelijk van het aantal gespeelde games of zelfs gespeelde punten. Let hierbij goed op, met name als je inzet op blessuregevoelige speelsters.

Veelgestelde vragen online gokken op WTA 500 toernooien

Wat is de beste bookmaker om te online gokken op WTA 500 toernooien?

Dat hangt af wat je voorkeur heeft als het gaat om gokken op tennis. De ene bookmaker heeft namelijk meer live markten beschikbaar voor WTA 500 toernooien dan de andere. Via onze kieswijzer krijg je een goed beeld welke bookmaker het beste bij jou gokken op tennis wensen past.

Kan ik meerdere Match Winner markten combineren?

Het is niet alleen mogelijk om Match Winner markten te combineren maar ook andere markten. Veel bookmakers hebben voor grote wedstrijden al een combinatie van bijvoorbeeld Match Winner, Correct Score en Over/Under games klaar staan. En soms zelfs al gecombineerd met daarbij een odds booster.

Wat als de speler waarop ik heb ingezet opgeeft?

Dat is afhankelijk van de bookmaker waar je de weddenschap hebt gespeeld. Sommige annuleren de weddenschap en dan krijg je de inzet terug. Andere zien het als een resultaat nadat de eerste set is gespeeld. Dit staat in de voorwaarden bij het tennis gegeven.

Wat is het verschil tussen online gokken op WTA 250 en WTA 500 toernooien?

Daar zit eigenlijk geen verschil in als het gaat om het aanbod in markten. Vanaf de WTA 1000 en Grand Slam toernooien komen er meer markten beschikbaar. Het aanbod tijdens WTA 250 en WTA 500 toernooien is gelijk.