Home Evenementen Gokken op WTA 250 toernooien

WTA 250 toernooien zijn de kleinste toernooien op de WTA Tour maar dat is bij het online gokken op WTA 250 toernooien niets van te merken. Voor al deze toernooien, waar er een stuk of 25 van zijn gedurende het seizoen, hebben bookmakers odds beschikbaar. Over het algemeen worden deze toernooien ook live op tv uitgezonden, waardoor live gokken op WTA 250 toernooien mogelijk is.

Wat is gokken op WTA 250 toernooien?

Gokken op WTA 250 toernooien is het plaatsen van een weddenschap tijdens een tennistoernooi op de WTA Tour, dat geklasseerd is als WTA 250. Het getal staat voor het aantal punten dat de winnares van het toernooi krijgt voor de wereldranglijst.

Voor ieder WTA 250 toernooi is de meest populaire markt om te gokken op tennis, de Match Winner markt, altijd beschikbaar. Naast inzetten op welke speelster de wedstrijd zal winnen heb je ook altijd de mogelijkheid om in te zetten op de Outright markt. Dan maak je een voorspelling wie het toernooi uiteindelijk zal winnen.

Live gokken op WTA 250 toernooien is altijd mogelijk. Dat komt omdat al deze toernooien of live op TV of via een stream bij de bookmaker te volgen zijn. Het is vaak zo dat er meerdere WTA 250 toernooien in dezelfde week plaatsvinden. Hierdoor is het aanbod om te gokken altijd groot.

Hoe werkt gokken op WTA 250 toernooien?

 1. Bookmaker selecteren via de kieswijzer

  Om te gokken op WTA 250 toernooien ga je naar de juiste bookmaker om te gokken op tennis. Wil je weten welke bookmaker gespecialiseerd is in tennis? Vul dan onze kieswijzer in.

 2. Inloggen of registreren

  Mocht je al een account hebben bij de bookmaker die uit de kieswijzer is gerold, dan is het een kwestie van inloggen. Zorg wel dat je saldo hebt om een weddenschap te plaatsen. Heb je nog geen account? Registreer je dan en maak vervolgens een storting.

 3. Selecteer tennis en plaats weddenschap

  Ben je ingelogd en heb je speeltegoed, ga dan naar de sport tennis. Daar zal je meteen de WTA toernooien zien staan, vaak met de naam van de stad waar het toernooi wordt georganiseerd. Selecteer de wedstrijd/markt en plaats vervolgens een weddenschap op de uitkomst die je verwacht.

 4. Winst!

  Nu is het wachten op het resultaat. Vaak heb je de gelegenheid om de wedstrijd live te volgen op TV of via livestream. Wist je de juiste uitkomst te voorspellen? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Populaire toernooien

Het is lastig om het meest populaire WTA 250 toernooi aan te wijzen omdat er tijdens een tennisseizoen ruim 25 WTA 250 toernooien op de kalender staan. De echte toppers spelen dan ook niet altijd deze, wat kleinere, toernooien. Vlak voor een Grand Slam zijn WTA 250 toernooien niet echt populair bij de speelsters uit de wereldtop. De toppers reizen vaak ruim van te voren af naar de grote toernooien om er een goede trainingsweek van te maken. 

Dat wil niet zeggen dat geen enkele speelster uit de wereldtop actief is op een WTA 250 toernooien. Ze zijn verplicht een aantal van deze toernooien te spelen en kiezen deze dan ook zorgvuldig uit. Vaak spelen de toppers WTA 250 toernooien die in eigen land georganiseerd worden, of om te wennen aan een bepaalde ondergrond. Het is lastig om een populair WTA 250 toernooi aan te wijzen, maar WTA Birmingham is altijd wel sterk bezet. Het is een grastoernooi en deze zijn schaars, waardoor het ideaal is om je voor te bereiden op Wimbledon.

Soorten weddenschappen

Er zijn bepaalde soorten weddenschappen populair als het gaat om gokken op WTA 250 toernooien. Dit zijn vaak weddenschappen die meteen zichtbaar worden als je in het tennis gedeelte van het sportsbook zit. Hieronder staan de meest populaire markten gegeven om te gokken op WTA 250 toernooien:

 • Match winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen
 • Game en set handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal games of sets in de min, de underdog een fictief aantal games of sets in de plus. Tel aan het eind van de wedstrijd de games of sets per speler op en verreken dit met het fictief aantal games of sets in min of plus. De speler met de meeste games of sets wint deze weddenschap.
 • Over/Under games | Voorspel of er meer (Over) of minder (Under) een bepaald aantal games zal worden gespeeld. Deze markt heb je zowel voor de totale wedstrijd of per set. Je zet dan bijvoorbeeld in dat een bepaalde set meer of minder dan 9,5 games zal hebben.
 • Over/Under sets | Voorspel of de wedstrijd meer of minder dan een bepaald aantal sets zal duren. 
 • Correct Score / Setwedden | Je voorspelt de exacte setstand van de wedstrijd. Je zet dan bijvoorbeeld in dat speler A wint met een setstand van 2-0 of 2-1.
 • Correct Score / set uitslag | Je hebt de keuze om de exacte score van een setstand te voorspellen, bijvoorbeeld 6-2 of 6-4. Dit kan gekoppeld zijn aan een speler maar mag ook de algemene set uitslag zijn, in dat geval maakt het niet uit welke speler de set wint.
 • Juiste Score Groep | Een markt die vooral te zien is tijdens live gokken op WTA 250 toernooien. De bookmaker zet dan een aantal setstanden in een groep en jij moet voorspellen in welke setstand de groep zal vallen. Bijvoorbeeld groep 1 is 6-0, 6-1 en 6-2, groep 2 is 6-3 en 6-4, terwijl de laatste groep bestaat uit 7-6 en 7-5.
 • Over/Under aantal tiebreaks | Soms is het mogelijk om in te zetten op het aantal (meer of minder) tiebreaks in de wedstrijd. 
 • Wedstrijd gebeurtenis |Bij deze markt voorspel je of bijvoorbeeld een speler de eerste set zal verliezen, om vervolgens alsnog de wedstrijd te winnen. Of een combinatie van weddenschappen bijvoorbeeld de Match Winner en Over/Under totaal aantal games.
 • Outright | Een markt waar je inzet op wie uiteindelijk het toernooi zal winnen. Deze markt is beschikbaar voordat het toernooi begint, maar gaat offline wanneer de eerste wedstrijden beginnen. Als de laatste wedstrijd is afgelopen komt deze markt, met aangepaste odds weer online, tot het moment dat de eerste wedstrijd op de volgende dag weer begint.

Prematch & live

Vrijwel alle markten zijn zowel prematch als live beschikbaar als het gaat om gokken op WTA 250 toernooien. Enige uitzondering is de Outright markt, wat een toernooi weddenschap is en pas weer online komt op het moment dat de laatste wedstrijd van de dag is gespeeld.

WTA 250 toernooien zijn live te volgen waardoor er heel veel verschillende in play markten beschikbaar zijn. Je kunt deze toernooien live op TV volgen maar ook via live streams bij bookmakers. Daarvoor moet je wel zijn ingelogd bij de desbetreffende bookmaker.

Mobiel gokken op WTA 250 toernooien

Mobiel gokken op WTA 250 toernooien is altijd mogelijk. Of het nu via de mobiele site is of via de speciaal ontwikkelde app van de bookmaker. Het systeem en indeling van de markten is gelijk aan de desktop site. 

Je logt in op de mobiele site of via de app die te downloaden is in de app- of playstore. Heb je nog geen account bij de bookmaker dan is registreren via de mobiele site of app ook mogelijk. Na het inloggen ga je op zoek naar de sport tennis. 

Tennis is een populaire sport en bij een aantal bookmakers staat het tennis icoontje (vaak een tennisbal) meteen bovenaan gegeven. Zie je dit niet, dan kan je via het A-Z icoontje alle sporten zien en alsnog tennis en het WTA 250 toernooi selecteren.

Tips:

 • Toppers tijdens WTA 250 toernooien | Zoals eerder aangegeven spelen de echte toppers niet al te vaak WTA 250 toernooien. Ze zijn echter verplicht een aantal WTA 250 toernooien te spelen. Hierdoor staan ze niet altijd gemotiveerd aan de stad. Combineren ze een WTA 250 toernooi in eigen land vaak met het samenzijn van de familie. Hierdoor is blind inzetten op een topper tijdens een WTA 250 toernooi vaak geen goede keuze.
 • Speel live | Je hebt alles uitgezocht en je bent er zeker van, speelster A wint van speelster B. Maar er bestaat ook nog iets als vorm van de dag. Als je dan een individuele sport beoefent zoals tennis, dan kan je op niemand anders terugvallen. Dit zie je pas wanneer iemand op de baan staat te spelen. Haal daar je voordeel uit.
 • Accepteer een verkeerde weddenschap | Alles verloopt volgens plan, maar dan komt het. Een lange regenpauze waardoor je speelster uit het ritme is. Een beslissing van de scheidsrechter waardoor een speelster even helemaal de weg kwijt is. Het krijgen van een pijntje tijdens de wedstrijd of een blessurebehandeling van de tegenstander waardoor je uit het ritme bent. Kortom, er kan altijd nog iets fout gaan waardoor je de weddenschap verliest. Dit is een kwestie van accepteren en doorgaan.

Speciale regels

Tijdens het gokken op WTA 250 toernooien zijn er een aantal speciale regels. Zo bestaat er in het tennis altijd de mogelijkheid dat er een speelster opgeeft wegens een blessure. Iedere bookmakers heeft zijn huisregels (terms & conditions) waarin staat hoe deze handelt bij een opgave van een speelster.

De ene bookmaker zal de weddenschap annuleren terwijl de andere het gewoon ziet als een eindresultaat. Dit is afhankelijk van het aantal gespeelde games of zelfs gespeelde punten. Let hierbij goed op, met name als je inzet op blessuregevoelige speelsters.

Veelgestelde vragen gokken op WTA 250 toernooien

Wat is de beste bookmaker om te gokken op WTA 250 toernooien?

Dat hangt af wat je voorkeur heeft als het gaat om gokken op tennis. De ene bookmaker heeft namelijk meer live markten beschikbaar voor WTA 250 toernooien dan de andere. Via onze kieswijzer krijg je een goed beeld welke bookmaker het beste bij jou gokken op tennis wensen past.

Hoe snel verwerkt een bookmaker mijn weddenschap?

Omdat alles goed live te volgen is worden de weddenschappen van WTA 250 toernooien vrijwel meteen na de wedstrijd verwerkt.

Wat als de speler waarop ik heb ingezet opgeeft?

Dat is afhankelijk van de bookmaker waar je de weddenschap hebt gespeeld. Sommige annuleren de weddenschap en dan krijg je de inzet terug. Andere zien het als een resultaat nadat de eerste set is gespeeld. Dit staat in de voorwaarden bij het tennis gegeven.

Wat zijn de meest populaire weddenschappen bij het gokken op WTA 250 toernooien?

De match winner, game handicap en over/under game totals zijn de meest populaire markten als het gaat om gokken op tennis in het algemeen, dus ook voor dit soort toernooien.