Home Evenementen Gokken op WTA 1000 toernooien

WTA 1000 toernooien behoren tot de hoogste categorie toernooien op de WTA Tour waardoor online gokken op WTA 1000 toernooien bij elke bookmaker mogelijk is. De afgelopen jaren wisselde het aantal WTA 1000 toernooien, maar normaal gesproken staan er tien op de kalender. Bookmakers komen met extra markten tijdens deze grote toernooien. Live gokken op WTA 1000 toernooien is altijd mogelijk omdat deze toernooien altijd op TV te volgen zijn.

Wat is online gokken op WTA 1000 toernooien?

Online gokken op WTA 1000 toernooien is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland tijdens een tennistoernooi op de WTA Tour, dat geklasseerd is als WTA 1000. In deze categorie vallen de toernooien die voorheen Premier Five en Premier Mandatory werden genoemd. 

Net als bij online gokken op tennis in het algemeen, is de Match Winner de meest populaire markt om te gokken op WTA 1000. Deze markt is dan ook altijd beschikbaar bij iedere bookmaker. Naast inzetten op welke speelster de wedstrijd zal winnen heb je ook altijd de mogelijkheid om in te zetten op diverse Over/Under en de Outright markt. Extra markten als top 2 of winnaar van een kwart komen bij dit soort grote toernooien ook voor. 

Live online gokken op WTA 1000 toernooien is altijd mogelijk. Deze toernooien zijn zo groot dat deze altijd op TV te volgens zijn. Daarnaast zijn er bij bookmaker livestreams beschikbaar. Er is steeds maar een WTA 1000 toernooi per week, dit in tegenstelling tot bij de mannen waar je meerdere 1000 toernooien in dezelfde week worden afgewerkt.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Hoe werkt online gokken op WTA 1000 toernooien?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op WTA 1000 toernooien wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor tennis? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op wielrennen, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.BetCity openen

 3. Selecteer tennis & WTA

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘tennis’. Daar vind je alle actuele toernooien. Selecteer het WTA om alle markten te zien van het WTA 1000 toernooi.Tennis selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare toernooien, met bijbehorende markten om te online gokken op WTA 1000 toernooien, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Match Winner en/of Outright Winner markt zijn.WTA 1000 toernooi markten

 5. Gokken op WTA 1000 toernooien

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Online gokken op WTA 1000 toernooien

Populaire toernooien

Er zijn normaal gesproken tien WTA 1000 toernooien per jaar op de tenniskalender aanwezig. De winnares krijgt niet bij ieder toernooi 1000 punten voor de wereldranglijst, zoals je misschien wel zou denken. De winnares van Indian Wells, Miami, Madrid en Peking krijgt 1000 punten, voor de overige toernooien krijg je als winnares 900 punten.

Bij de toernooien waar 1000 punten te verdienen zijn, is een deelname voor de topspeelsters verplicht. Mits je vanwege een blessure niet kunt spelen natuurlijk. Dit is vanwege TV gelden ingevoerd. Er zijn dus WTA 1000 toernooien waarbij deelname niet verplicht is.

Indian Wells is het meest populaire toernooi als het gaat om WTA 1000 toernooien. De status van dit toernooi is zeer groot en men noemt het ook wel het vijfde Grand Slam. Tijdens dit toernooi is alles tot in de puntjes geregeld, is het prijzengeld hoog en zijn de omstandigheden ideaal om te spelen.

Soorten weddenschappen

In tegenstelling tot de WTA 250 en WTA 500 toernooien zijn er wel extra markten beschikbaar om te gokken op WTA 1000 toernooien. Je moet dan denken aan extra Outright markten als wie wint een bepaald kwart of wie plaatst er zich voor de finale. Dit zijn extra markten die je niet altijd ziet tijdens het online gokken op tennis. Hieronder staan de meest populaire markten gegeven om te online gokken op WTA 1000 toernooien:

 • Match winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen
 • Game en set handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal games of sets in de min, de underdog een fictief aantal games of sets in de plus. Tel aan het eind van de wedstrijd de games of sets per speler op en verreken dit met het fictief aantal games of sets in min of plus. De speler met de meeste games of sets wint deze weddenschap.
 • Over/Under games | Voorspel of er meer (Over) of minder (Under) een bepaald aantal games zal worden gespeeld. Deze markt heb je zowel voor de totale wedstrijd of per set. Je zet dan bijvoorbeeld in dat een bepaalde set meer of minder dan 9,5 games zal hebben.
 • Over/Under sets | Voorspel of de wedstrijd meer of minder dan een bepaald aantal sets zal duren. 
 • Correct Score / Setwedden | Je voorspelt de exacte setstand van de wedstrijd. Je zet dan bijvoorbeeld in dat speler A wint met een setstand van 2-0 of 2-1.
 • Correct Score / set uitslag | Je hebt de keuze om de exacte score van een setstand te voorspellen, bijvoorbeeld 6-2 of 6-4. Dit kan gekoppeld zijn aan een speler maar mag ook de algemene set uitslag zijn, in dat geval maakt het niet uit welke speler de set wint.
 • Juiste Score Groep | Een markt die vooral te zien is tijdens live gokken op WTA 1000 toernooien. De bookmaker zet dan een aantal setstanden in een groep en jij moet voorspellen in welke setstand de groep zal vallen. Bijvoorbeeld groep 1 is 6-0, 6-1 en 6-2, groep 2 is 6-3 en 6-4, terwijl de laatste groep bestaat uit 7-6 en 7-5.
 • Over/Under aantal tiebreaks | Soms is het mogelijk om in te zetten op het aantal (meer of minder) tiebreaks in de wedstrijd. 
 • Wedstrijd gebeurtenis |Bij deze markt voorspel je of bijvoorbeeld een speler de eerste set zal verliezen, om vervolgens alsnog de wedstrijd te winnen. Of een combinatie van weddenschappen bijvoorbeeld de Match Winner en Over/Under totaal aantal games.
 • Outright | Een markt waar je inzet op wie uiteindelijk het toernooi zal winnen, de finale haalt of de halve finale bereikt. Een Outright markt die zich niet alleen beperkt tot de winnaar van het toernooi maar ook andere fases. Dat zie je alleen bij de WTA 1000 toernooien en Grand Slams.

Prematch & live

Alle markten zijn zowel prematch als live beschikbaar als het gaat om online gokken op WTA 1000 toernooien. De Outright markt is hier echter een uitzondering op wat betreft live inzetten. Als de eerste partij van de dag is begonnen zal deze markt offline gaan. Deze markt verschijnt met aangepaste odds weer online als de laatste wedstrijd van dag is gespeeld.

WTA 1000 toernooien zijn live te volgen waardoor er heel veel verschillende in play markten beschikbaar zijn. Je kunt deze toernooien live op TV volgen maar ook via live streams bij bookmakers. Daarvoor moet je wel zijn ingelogd bij de desbetreffende bookmaker.

Mobiel online gokken op WTA 1000 toernooien

Mobiel online gokken op WTA 1000 toernooien is altijd mogelijk. Of het nu via de mobiele site is of via de speciaal ontwikkelde app van de bookmaker. Het systeem en indeling van de markten is gelijk aan de desktop site. 

Je logt in op de mobiele site of via de app die te downloaden is in de app- of playstore. Heb je nog geen account bij de bookmaker dan is registreren via de mobiele site of app ook mogelijk. Na het inloggen ga je op zoek naar de sport tennis. 

Tennis is een populaire sport en bij een aantal bookmakers staat het tennis icoontje (vaak een tennisbal) meteen bovenaan gegeven. Zie je dit niet, dan kan je via het A-Z icoontje alle sporten zien en alsnog tennis en het WTA 1000 toernooi selecteren.

Tips:

 • Belangrijke toernooien | WTA 1000 toernooien zijn de grootste toernooien op de WTA Tour en daardoor mag je verwachten dat de topspeelsters zeer gemotiveerd aan de start verschijnen. Waar dat bij WTA 250 toernooien nog eens te wensen overlaat is dat bij deze toernooien niet het geval.
 • Kijk tennis | Alles is op TV te volgen en dat is de ideale gelegenheid om te kijken hoe de speelsters het doen. Dit soort toernooien hebben een groter deelnemersveld dan normaal, waardoor je in de gelegenheid bent naar veel speelsters te kijken en informatie op te doen.
 • Ga niet chasen | We benadrukken het vaker, maar ga je verlies niet meteen proberen goed te maken. Iets wat we chasen noemen. Die strategie pakt slecht uit. Wacht tot je weer een weddenschap tegenkomt waar je achter staat, en zet dan pas weer in.

Speciale regels

Tijdens het gokken op WTA 1000 toernooien zijn er een aantal speciale regels. Zo bestaat er in het tennis altijd de mogelijkheid dat er een speelster opgeeft wegens een blessure. Iedere bookmakers heeft zijn huisregels (terms & conditions) waarin staat hoe deze handelt bij een opgave van een speelster.

De ene bookmaker zal de weddenschap annuleren terwijl de andere het gewoon ziet als een eindresultaat. Dit is afhankelijk van het aantal gespeelde games of zelfs gespeelde punten. Let hierbij goed op, met name als je inzet op blessuregevoelige speelsters.

Veelgestelde vragen gokken op WTA 1000 toernooien

Wat is de beste bookmaker om te gokken op WTA 1000 toernooien?

Dat hangt af wat je voorkeur heeft als het gaat om gokken op tennis. De ene bookmaker heeft namelijk meer live markten beschikbaar voor WTA 1000 toernooien dan de andere. Via onze kieswijzer krijg je een goed beeld welke bookmaker het beste bij jou gokken op tennis wensen past.

Waarom heeft een WTA 1000 meer markten dan andere WTA toernooien?

WTA 1000 toernooien zijn allemaal grote toernooien die live op TV te zien zijn, en zelfs meerdere TV banen heeft. Daarnaast is het bijna zeker dat alle topspeelsters aanwezig zijn waardoor goede en spannende wedstrijden gegarandeerd zijn. Daar spelen bookmakers op in door meer markten aan te bieden in vergelijking met andere WTA toernooien.

Wat als de speler waarop ik heb ingezet opgeeft?

Dat is afhankelijk van de bookmaker waar je de weddenschap hebt gespeeld. Sommige annuleren de weddenschap en dan krijg je de inzet terug. Andere zien het als een resultaat nadat de eerste set is gespeeld. Dit staat in de voorwaarden bij het tennis gegeven.

Wat is het verschil tussen gokken op WTA 250 en WTA 1000 toernooien?

Dat zit hem vooral in het aanbod van de bookmakers en de mindset van de speelsters. Speelsters komen op en top gemotiveerd aan de start van WTA 1000 toernooien waar dat niet altijd het geval is bij de kleinste toernooien.