Home Evenementen Gokken op World Series of Darts

Ondanks dat dit een PDC toernooi is dat over verschillende werelddelen zal worden afgewerkt blijft online gokken op World Series of Darts mogelijk. Het is een toernooi dat door de PDC in het leven is geroepen om het darten over de hele wereld populair te maken. Lokale talenten mogen het opnemen tegen de beste acht spelers van de wereld. 

Elk jaar is het afwachten weer en hoeveel toernooien er deel uitmaken van de World Series of Darts. Landen als Australië, Denemarken, Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland worden aangedaan met tweedaagse toernooien. De top acht van de World Series of Darts order of merit plaatst zich voor de World Series of Darts Finals.

Wat is online gokken op World Series of Darts?

Online gokken op World Series of Darts is een weddenschap plaatsen bij een legale online bookmaker in Nederland op een dartstoernooi. Inzetten kan je op verschillende markten zowel prematch als live. Iedere online bookmaker heeft odds voor deze competitie omdat het tot de TV toernooien behoort van dartsorganisatie PDC. Je kunt alleen online gokken op dit toernooi op het moment dat het op de agenda staat en als het toernooi bezig is.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Hoe werkt gokken op World Series of Darts?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op World Series of Darts wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor World Series of Darts? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op World Series of Darts, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Homepage Jack's

 3. Selecteer Darts en World Series of Darts

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Darts’. Onder deze sport staat de World Series of Darts competitie gegeven. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.World Series of Darts Selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op World Series of Darts, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Match Winner, Asian Handicap en/of Over/Under 180s markt zijn.Markten bekijken

 5. Gokken op World Series of Darts

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op World Series of Darts

Soorten weddenschappen

Je hebt de keuze uit twee soorten weddenschappen tijdens het gokken op World Series of Darts. Er zijn toernooi weddenschappen en reguliere weddenschappen van wedstrijden gedurende het toernooi.

De toernooi weddenschappen kun je plaatsen voordat de wedstrijden op een bepaalde dag beginnen. Deze gaan namelijk offline wanneer de eerste wedstrijd van start is gegaan. Je kunt dan bijvoorbeeld gokken welke speler dit toernooi uit de World Series of Darts zal winnen.

Tijdens de reguliere weddenschappen is het mogelijk om per wedstrijd te gokken. De meest gebruikelijke markt is de match odds, wie de wedstrijd uiteindelijk zal winnen. Daarnaast zijn er binnen deze wedstrijden allerlei markten te vinden om op te gokken zoals een leg handicap, over/under en 180s markt.

Toernooi weddenschappen

De World Series of Darts toernooien zijn niet altijd live op TV te volgen en mede door het grote tijdsverschil, afhankelijk van de locatie, niet goed te volgen. Bookmakers beperken zich wat toernooi weddenschappen betreft maar tot één markt:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap die je kunt plaatsen voordat het toernooi begint, is voorspellen welke speler uiteindelijk het toernooi zal winnen. Deze markt zal gedurende het toernooi terug beschikbaar komen met vernieuwde odds.

Reguliere weddenschappen

Gokken op World Series of Darts kan niet alleen op de toernooi weddenschappen maar ook op de wedstrijden zelf. Na de loting is duidelijk welke spelers het tegen elkaar opnemen en bookmakers komen daarna met odds. Na elke ronde komen bookmakers weer met nieuwe odds, tot en met de finale van het toernooi.

Op de laatste dag, wanneer spelers meerdere wedstrijden moeten spelen op dezelfde dag, kan het aanbod wat markten betreft beperkt zijn. Dat komt omdat bookmakers te weinig tijd hebben om alle markten te voorzien van odds.

Dit zijn de gebruikelijke markten die beschikbaar zijn tijdens het gokken op darts. Toch zal je merken dat de lijst minder uitgebreid is in vergelijking met de grotere toernooien in Europa. Hieronder een overzicht welke markten je mag verwachten tijdens het World Series of Darts:

 • Match Odds | Voorspel welk land of speler de wedstrijd zal winnen.
 • Over/Under Total Legs | Voorspel of de wedstrijd meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal legs zal hebben.
 • Legs Betting Asian Handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal legs in de min, de underdog een fictief aantal sets in de plus. Lukt het ondanks / met behulp van deze fictieve handicap te winnen?
 • Over/Under 180s | Voorspel of de wedstrijd meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal 180s zal hebben. Deze markt is er ook voor de spelers individueel.
 • Correct Score | Voorspel de correcte legstand van de wedstrijd.
 • To Win Next Leg | Voorspel welke speler de volgende leg zal winnen.

Live gokken op World Series of Darts

Het is niet altijd mogelijk om live te gokken op de World Series of Darts. Het zijn toernooien die niet altijd live op TV te zien zijn, waardoor er informatie voor de bookmakers ontbreekt. Daarnaast zijn de lokale talenten vaak onbekende spelers. 

Bookmakers baseren de odds op informatie en als deze niet beschikbaar is dan bieden ze geen live odds aan. Het is dus per toernooi uit de World Series of Darts afwachten of deze beschikbaar zijn voor live gokken.

Veelgestelde vragen

Kan ik bij iedere bookmaker live gokken op World Series of Darts?

Nee, dat is niet altijd mogelijk. Dat heeft te maken met de informatievoorziening. Als deze ontbreekt, zoals bijvoorbeeld TV beelden, dan neemt een bookmaker geen risico en zal het geen live odds aanbieden.

Wat is het format van de World Series of Darts?

Het toernooi bestaat uit de beste acht spelers van de wereld die het opnemen tegen acht lokale talenten. Er wordt gespeeld volgens een leg format met over de kwartfinale een best of 21 legs en halve finale en finale over een best of 23 legs.

Moeten spelers tijdens het World Series of Darts meerdere wedstrijden op één dag spelen?

Ja, op de laatste dag van het toernooi moeten de spelers een halve finale en finale spelen. Alle kwartfinales worden gespeeld op de eerste dag van het toernooi.

Waarom zijn er minder markten beschikbaar voor de finale?

Dit heeft te maken met het format van World Series of Darts. Tussen de laatste halve finale en de finale zit bijzonder weinig tijd. Bookmakers komen daardoor in tijdnood en kunnen geen ruim aanbod aan diverse markten geven.