Home Evenementen Gokken op World Series of Darts Finals

Aan het einde van alle World Series toernooien wordt er een Finals toernooi gespeeld waardoor gokken op World Series of Darts Finals mogelijk is. Tijdens een driedaags toernooi worden de World Series afgesloten en zullen de beste darters uit deze series het tegen elkaar opnemen.

De deelnemerslijst bestaat uit de top acht spelers, aangevuld met spelers uit de World Series order of merit, tourkaart spelers en speciale uitnodigingen. Het deelnemersveld bestaat hierdoor uit 24 spelers, waardoor er meer wedstrijden zullen zijn om op te gokken.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Hoe werkt gokken op World Series of Darts Finals

 1. Kies een bookmaker en login

  Login bij een bookmaker waar je een account met saldo hebt. Heb je dat niet, registreer je dan bij de juiste bookmaker door eerst de kieswijzer in te vullen en daarna een storting te maken.

 2. Selecteer darts en World Series of Darts Finals

  Als er odds voor het toernooi beschikbaar zijn dan staan deze vaak meteen bovenaan de site. Mocht dit niet zo zijn, dan ga je naar de sport darts. Daar staat de het toernooi World Series of Darts Finals gegeven.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een wedstrijd en markt waarop je een weddenschap wil plaatsen, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Nu is het afwachten op het resultaat. Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Je hebt de keuze uit twee soorten weddenschappen tijdens het gokken op World Series of Darts Finals. Er zijn toernooi weddenschappen en reguliere weddenschappen van wedstrijden gedurende het toernooi.

De toernooi weddenschappen kun je plaatsen voordat de wedstrijden op een bepaalde dag beginnen. Deze gaan namelijk offline wanneer de eerste wedstrijd van start is gegaan. Je kunt dan bijvoorbeeld gokken welke speler dit toernooi uit de World Series of Darts Finals zal winnen.

Tijdens de reguliere weddenschappen is het mogelijk om per wedstrijd te gokken. De meest gebruikelijke markt is de match odds, wie de wedstrijd uiteindelijk zal winnen. Daarnaast zijn er binnen deze wedstrijden allerlei markten te vinden om op te gokken zoals een leg handicap, over/under en 180s markt.

Toernooi weddenschappen

In tegenstelling tot de World Series toernooien is het Finals toernooi altijd live op TV te volgen. Hierdoor kunnen bookmakers het aanbod wat betreft toernooi weddenschappen uitbreiden tot meerdere marketen, zoals:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap die je kunt plaatsen voordat het toernooi begint, is voorspellen welke speler uiteindelijk het toernooi zal winnen. Deze markt zal gedurende het toernooi terug beschikbaar komen met vernieuwde odds.
 • To Reach Final | Je moet voorspellen wie er in de finale zal staan. Het maakt dus niet uit of de finale wordt gewonnen of niet.
 • 9 Dart finish Over/Under | De bookmaker komt met een aantal mogelijke 9 dart finishes. Voorspel of je meer (Over) of minder (Under) dan dit aantal verwacht tijdens het toernooi.

Reguliere weddenschappen

Gokken op World Series of Darts Finals kan niet alleen op de toernooi weddenschappen maar ook op de wedstrijden zelf. Na de loting is duidelijk welke spelers het tegen elkaar opnemen en bookmakers komen daarna met odds. Na elke ronde komen bookmakers weer met nieuwe odds, tot en met de finale van het toernooi.

Het aanbod van markten tijdens de individuele wedstrijden kan op de laatste dag minder zijn dan gebruikelijk. De oorzaak hiervan is dat op de laatste dag van het toernooi, spelers meerdere wedstrijden moeten spelen. Bookmakers hebben hierdoor minder tijd om informatie te verzamelen en odds te publiceren.

Dit zijn de gebruikelijke markten die beschikbaar zijn tijdens het gokken op darts. Toch zal je merken dat de lijst minder uitgebreid is in vergelijking met de hele grotere toernooien. Hieronder een overzicht welke markten je mag verwachten tijdens het World Series of Darts Finals:

 • Match Odds | Voorspel welk land of speler de wedstrijd zal winnen.
 • Over/Under Total Legs | Voorspel of de wedstrijd meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal legs zal hebben.
 • Legs Betting Asian Handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal legs in de min, de underdog een fictief aantal sets in de plus. Lukt het ondanks / met behulp van deze fictieve handicap te winnen?
 • Over/Under 180s | Voorspel of de wedstrijd meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal 180s zal hebben. Deze markt is er ook voor de spelers individueel.
 • Correct Score | Voorspel de correcte legstand van de wedstrijd.
 • To Win Next Leg | Voorspel welke speler de volgende leg zal winnen.

Live gokken op World Series of Darts Finals

Het finale toernooi van de World Series is live te zijn op TV, waardoor live gokken op World Series of Darts Finals tot de mogelijkheden behoort. Bookmakers zullen voldoende informatie tot hun beschikking hebben om zowel prematch als live odds beschikbaar te stellen. 

Het kan zelfs voorkomen dat er meer markten beschikbaar zijn tijdens het live gokken in vergelijking met de prematch markt. Zeker als het gaat om de finale. Er zit namelijk maar een korte periode tussen de halve finale en finale waardoor prematch odds publiceren niet altijd lukt, maar in play wel beschikbaar zijn.

Veelgestelde vragen over gokken op World Series of Darts Finals

Kan ik bij iedere bookmaker live gokken op World Series of Darts Finals?

Het is een Finals toernooi wat altijd live op TV te zien is dus iedere bookmaker zal voor dit toernooi live odds aanbieden. Mocht dat niet het geval zijn dan komt dat meer door tijdnood, omdat er tijdens de laatste dag meerdere wedstrijden op een dag worden gespeeld.

Wat is het format van de World Series of Darts Finals?

Het toernooi uit 24 spelers waarvan de top acht een bye heeft in de eerste ronde. De eerste twee ronden worden gespeeld in een best of 11 legs format. In de kwartfinale gaat het over een best of 19 legs en de halve finale en finale bestaan uit een best of 21 legs.

Moeten spelers tijdens het World Series of Darts Finals meerdere wedstrijden op één dag spelen?

Ja, op de laatste dag van het toernooi moet een speler drie wedstrijden winnen om uiteindelijk als winnaar uit de bus te komen. In de middag worden de kwartfinales gespeeld. De halve finale en finale worden in de avond afgewerkt.

Waarom zijn er minder markten beschikbaar voor de finale?

Dit heeft te maken met het format van World Series of Darts Finals. Tussen de laatste halve finale en de finale zit bijzonder weinig tijd. Bookmakers komen daardoor in tijdnood en kunnen geen ruim aanbod aan diverse markten geven.