Home Evenementen Gokken op World Cup of Darts

Een toernooi wat in vier dagen wordt afgewerkt en waar prematch en live gokken op World Cup of Darts mogelijk is via diverse bookmakers. In de Eissporthalle wordt dit wk landentoernooi van de PDC georganiseerd. 

Twee darters uit hetzelfde land nemen het door middel van single en koppelwedstrijden op tegen twee darters uit een ander land. De finale gaat over vier single wedstrijden en een dubbelpartij. Het land dat drie van de vijf wedstrijden wint mag zich kronen tot World Cup of Darts kampioen.

Hoe werkt gokken op World Cup of Darts

 1. Kies een bookmaker en login

  Login bij een bookmaker waar je een account met saldo hebt. Heb je dat niet, registreer je dan bij de juiste bookmaker door eerst de kieswijzer in te vullen.

 2. Selecteer darts en World Cup of Darts

  Het toernooi is zo populair dat het vaak meteen zichtbaar is op de site van de bookmaker. Mocht dit niet het geval zijn ga je naar de sport darts. Daar staat de het toernooi World Cup of Darts gegeven.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een wedstrijd en markt waarop je een weddenschap wil plaatsen, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Nu is het afwachten op het resultaat. Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Je hebt de keuze uit twee soorten weddenschappen tijdens het gokken op World Cup of Darts. Er zijn toernooi weddenschappen en reguliere weddenschappen van wedstrijden gedurende het toernooi.

De toernooi weddenschappen kun je plaatsen voordat de wedstrijden op een bepaalde dag beginnen. Deze gaan namelijk offline wanneer de eerste wedstrijd van start is gegaan. Je kunt dan bijvoorbeeld gokken op welk land de World Cup of Darts zal winnen.

Tijdens de reguliere weddenschappen is het mogelijk om per wedstrijd te gokken. Denk hierbij aan wie de wedstrijd wint van een single partij, of welk land er doorgaat naar de volgende ronde. Daarnaast zijn er binnen deze wedstrijden allerlei markten te vinden om op te gokken zoals een leg handicap, over/under en 180s markt.

Toernooi weddenschappen

Er zijn een aantal markten als toernooi weddenschap beschikbaar tijdens het gokken op World Cup of Darts. Hieronder een overzicht van de mogelijke weddenschappen die je kan plaatsen:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap die je kunt plaatsen voordat het toernooi begint, is voorspellen welk land uiteindelijk het toernooi zal winnen. Deze markt zal gedurende het toernooi terug beschikbaar komen met vernieuwde odds.
 • To Reach Final | Je moet voorspellen welk land zich zal plaatsen voor de finale. Het maakt dus niet uit of de finale wordt gewonnen of niet.
 • 9 Dart finish Over/Under | De bookmaker komt met een aantal mogelijke 9 dart finishes. Voorspel of je meer (Over) of minder (Under) dan dit aantal verwacht tijdens het toernooi. Tegenwoordig worden er steeds meer 9 darters gegooid, waardoor deze markt ook bij steeds meer toernooien te vinden is.

Reguliere weddenschappen

Gokken op World Cup of Darts kan niet alleen op de toernooi weddenschappen maar ook op de wedstrijden zelf. Na de loting is duidelijk welke landen het tegen elkaar opnemen en bookmakers komen daarna met odds. Na elke ronde komen bookmakers weer met nieuwe odds, tot en met de finale van het toernooi.

Op de laatste dag, wanneer de landen drie wedstrijden moeten spelen op dezelfde dag, kan het aanbod wat markten betreft beperkt zijn. Dat komt omdat bookmakers te weinig tijd hebben om alle markten te voorzien van odds.

Dit zijn de gebruikelijke markten die beschikbaar zijn tijdens het gokken op darts. We zetten de meest populaire markten nog even op een rijtje:

 • Match Odds | Voorspel welk land of speler de wedstrijd zal winnen.
 • Over/Under Total Legs | Voorspel of de wedstrijd meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal legs zal hebben.
 • Legs Betting Asian Handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal legs in de min, de underdog een fictief aantal sets in de plus. Lukt het ondanks / met behulp van deze fictieve handicap te winnen?
 • Over/Under 180s | Voorspel of de wedstrijd meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal 180s zal hebben. Deze markt is er ook voor de spelers individueel.
 • Most 180s | Voorspel welke speler de meeste 180s zal gooien.
 • Highest Checkout Over/Under | Voorspel of de hoogste finish van de wedstrijd hoger (Over) of lager (Under) is dan het getal dat de bookmaker geeft.
 • Highest Checkout | Voorspel welke speler de hoogste finish van de wedstrijd heeft.
 • Correct Score | Voorspel de correcte legstand van de wedstrijd.
 • 3 Dart Average Over/Under | Voorspel of het 3 dart gemiddelde van een speler hoger (Over) of lager (Under) is dan het getal dat de bookmaker geeft.
 • To Win Next Leg | Voorspel welke speler de volgende leg zal winnen.

Live gokken op World Cup of Darts

Alle majors, waaronder het World Cup of Darts, zijn live op TV of via stream te zien. Live gokken op World Cup of Darts kan je dan ook de meeste bookmakers. Van alle reguliere weddenschappen komen de prematch markten ook live beschikbaar. Live odds worden naarmate het wedstrijdverloop steeds aangepast.

Veelgestelde vragen over gokken op World Cup of Darts

Kan ik bij iedere bookmaker live gokken op World Cup of Darts?

Ja, dat kan! Het World Cup of Darts is een major en daarmee een belangrijk toernooi in het darts. Dit toernooi is live op TV of via stream te volgen.

Wat is het format van de World Cup of Darts?

Het toernooi wordt altijd gespeeld met een leg format, maar tijdens het toernooi wijzigt het aantal legs dat je moet winnen per fase. Ieder team bestaat uit twee darters en deze spelen in de eerste ronde een koppelwedstrijd van een best of 9 legs. In de tweede ronde, kwartfinale en halve finale worden er twee single en een dubbel partij gespeeld in een best of 7 leg format. Het land dat twee wedstrijden wint gaat door naar de volgende ronde. In de finale worden er vier single en een dubbelpartij gespeeld over een best of 7 leg format. Wie als eerste drie partijen weet te winnen mag zich winnaar noemen van de World Cup of Darts.

Moeten spelers tijdens het World Cup of Darts meerdere wedstrijden op één dag spelen?

Ja, op de laatste dag van het toernooi moeten de landen die nog actief zijn in het toernooi een kwartfinale, halve finale en finale afwerken. Daar komt nog eens bij dat ze bij de World Cup of Darts ook nog een dubbelpartij per ronde moeten spelen.

Waarom zijn er minder markten beschikbaar voor de finale?

Dit heeft te maken met het format van World Cup of Darts. Tussen de laatste halve finale en de finale zit bijzonder weinig tijd. Bookmakers komen daardoor in tijdnood en kunnen geen ruim aanbod aan diverse markten geven.