Home Evenementen Gokken op World Baseball Classic

De World Baseball Classic wordt ook wel het WK honkbal voor landenteams genoemd. Online gokken op World Baseball Classic kan daardoor bij iedere online bookmaker in Nederland. Je kunt inzetten op toernooi en wedstrijd weddenschappen waarbij je vervolgens weer kunt kiezen tussen verschillende markten. Maar op welke markten kan je online gokken en welke bookmaker geeft je hiervoor de beste odds?

Wat is online gokken op World Baseball Classic?

Online gokken op World Baseball Classic is het plaatsen van een weddenschap bij een online bookmaker met een Nederlandse vergunning op het officieuze WK honkbal voor landenteams. Je kunt inzetten op verschillende toernooi markten, maar ook op individuele wedstrijden.

Het aanbod wat je krijgt per online bookmaker is ontzettend verschillend. Bij de ene kan je alleen op de uiteindelijke winnaar inzetten terwijl andere een degelijk aanbod hebben per individuele wedstrijd.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Hoe werkt gokken op World Baseball Classic?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op World Baseball Classic wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor honkbal? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op World Baseball Classic, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Jacks.nl

 3. Selecteer Honkbal & World Baseball Classic

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Honkbal’. Daar vind je alle actuele competities en toernooien. Klik op World Baseball Classic (WBC) om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.Honkbal en WBC selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op World Baseball Classic, zijn nu zichtbaar. Je zal waarschijnlijk meteen de Match odd markt zien.World Baseball Classic markten bekijken

 5. Online gokken op World Baseball Classic

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Online gokken op World Baseball Classic

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen mogelijk als het gaat om online gokken op World Baseball Classic. Je hebt de toernooi weddenschappen en de individuele weddenschappen per wedstrijd. 

De toernooi weddenschappen hebben betrekking op het hele World Baseball Classic toernooi. Dat kan gaan over het winnen van een groep en uiteindelijk het toernooi.

Toernooi weddenschappen

Er zijn een aantal markten als toernooi weddenschap beschikbaar tijdens het online gokken op World Baseball Classic. Hieronder een overzicht van de mogelijke weddenschappen die je kan plaatsen:

 • Outright Winner | Dit kan op diverse markten. Voorspel welk land uiteindelijk het toernooi zal winnen, maar bijvoorbeeld ook wie er als poulewinnaar doorgaat naar de knock-out fase.
 • Player Specials | De belangrijkste markt is wie er als MVP zal worden uitgeroepen tijdens dit toernooi.

Reguliere weddenschappen

Online gokken op World Baseball Classic kan ook op individuele wedstrijden uit het toernooi zelf. We zetten de beschikbare markten op een rijtje:

 • Match Odds | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen (incl extra innings)
 • Asian Handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal punten in de min, de underdog een fictief aantal punten in de plus. Lukt het ondanks / met behulp van deze fictieve handicap te winnen?
 • Over/Under Total Runs | Voorspel of de wedstrijd meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal runs zal hebben (incl overtime).

Live online gokken op World Baseball Classic

De World Baseball Classic is een toernooi dat om de drie jaar wordt gespeeld. Alle wedstrijden zijn ook in Nederland live op TV te zien. Mede hierdoor is het mogelijk om te live online wedden op de World Baseball Classic.

Honkbal is bij uitstek een sport waarbij online bookmaker de tijd heeft om live odds aan te bieden. Dat maakt het kijken naar wedstrijden natuurlijk nog leuker en spannender.

Tips

Nu je weet waar je op in kunt zetten en welke markten er beschikbaar zijn tijdens het online gokken op World Baseball Classic wordt het tijd voor wat tips. Met deze tips zal je de kans om succesvol te gaan gokken vergroten.

 • Rosters | Rosters zijn het Engelse woord voor selecties en die zijn met name tijdens de World Baseball Classic ontzettend van belang. Welke MLB sterren krijgen namelijk toestemming van de club om deel te nemen aan het WBC. Een toernooi wat vlak voor het MLB seizoen begint en bij een eventuele blessure zal een speler een groot deel van het seizoen missen. Zijn alle sterren dus aanwezig?
 • Teambuilding | Voor de start van de World Baseball Classic komen de selecties twee weken van te voren bij elkaar om te trainen. In tegenstelling tot een MLB team, dat bijna een maand lang in voorbereiding gaat en tal van oefenwedstrijden speelt. De manager en technische staf die binnen twee weken de beste teambuilding kan neerzetten is natuurlijk in het voordeel.
 • Spelregels | Tijdens de World Baseball Classic zijn er vaak net andere spelregels ten opzichte van de MLB. Zo komt de ‘mercy’ regel in het spel als een team ontzettend veel punten voorsprong heeft. De wedstrijd kan daardoor bijvoorbeeld al na 5 of 7 innings gestopt worden.

Veelgestelde vragen

Wat is de World Baseball Classic?

De World Baseball Classic is het officieuze WK honkbal voor landen dat eens in de drie jaar wordt georganiseerd. Omdat het de MLB niet in de weg wil zitten zit dit toernooi altijd voor de start van het seizoen in de verenigde staten gespeeld.

Is live gokken op World Baseball Classic bij iedere bookmaker beschikbaar?

Ja! De World Baseball Classic is zo populair dat de finale van het seizoen misschien nog wel meer kijkers trekt dan gedurende het reguliere seizoen.

Wat is de populairste markt om te online gokken op de World Baseball Classic?

Dat zijn er eigenlijk twee, namelijk de Outright Winner en Match Odds. Bij de eerste kan je online gokken op de winnaar van het toernooi. Tijdens het inzetten op de Match Odds markt voorspel je welk land de wedstrijd zal winnen.