Home Evenementen Gokken op WK hockey

Een toernooi wat eens in de vier jaar op de kalender staat waarbij online wedders de mogelijkheid hebben om te gokken op WK hockey. Het is binnen de hockeysport niet het belangrijkste toernooi, dat blijft de olympische spelen. Toch krijgt het WK hockey in Nederland veel aandacht, met veel wedstrijden live op TV.

Hoe werkt gokken op WK hockey

 1. Selecteer een bookmaker via de kieswijzer

  Via onze kieswijzer kom je er snel achter welke bookmaker de beste odds en markten heeft als het gaat om wedden op WK hockey. Kies bookmaker en selecteer daarna als sport hockey. Je ziet meteen wat in onze ogen de beste bookmaker is.

 2. Inloggen of account aanmaken

  Wanneer duidelijk is welke bookmaker het beste aanbod heeft moet je bij deze bookmaker inloggen. Mocht je nog geen account hebben dan zal je eerst een account aan moeten maken.

 3. Saldo controleren en mogelijk storten

  Heb je een account of is het account inmiddels aangemaakt, dan is het een kwestie van je saldo controleren. Staat er nog genoeg op om je weddenschap te plaatsen dan kan je verder, zo niet dan is een storting noodzakelijk.

 4. Selecteer hockey en WK hockey

  Eenmaal ingelogd en met voldoende saldo op je account, ga je op zoek naar de sport hockey. Dit kan door de lijst met alle sporten te zoeken naar hockey, deze lijst staat op alfabet gegeven. Door hockey te selecteren zal het event WK hockey te zien zijn. In sommige gevallen hebben bookmakers het over veldhockey en wereldbeker hockey.

 5. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer de markt waar je op wil wedden, bepaal de hoogte van je inzet en plaats uiteindelijk je weddenschap.

 6. Winst

  Nu is het afwachten op het resultaat. Via TV of livestream is het vaak mogelijk om de wedstrijd live te volgen. Was je voorspelling juist, dan krijg je de inleg maal de odd uitgekeerd!

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het wedden op WK hockey. Je kunt ervoor kiezen om een weddenschap te plaatsen met betrekking tot de klassering van een team. Daarnaast kan je kiezen om te wedden op individuele wedstrijden tijdens het toernooi.

Toernooi weddenschappen

Waar je tijdens de olympische spelen nog kunt inzetten of er een land een medaille pakt is het tijdens het WK hockey alleen mogelijk om in te zetten op de winnaar. Hierdoor blijft de Outright markt beperkt, maar tijdens het toernooi komt deze markt wel steeds terug online met aangepaste odds.

Reguliere weddenschappen

De reguliere weddenschappen bij gokken op wk hockey zijn maar beperkt tot een aantal markten. Hieronder staan alle markten gegeven waar je op kunt wedden tijdens de WK hockey:

 • Match Winner | Je kunt gokken welk team de wedstrijd zal winnen in reguliere speeltijd, dus inclusief een gelijkspel.
 • Draw No Bet | Tijdens deze markt is het gelijkspel niet beschikbaar. Mocht de wedstrijd in een gelijkspel eindigen dan krijg je de inleg terug.
 • Winner | In de knockout fase van een toernooi is deze extra markt beschikbaar. Voorspel welk land er door zal gaan naar de volgende ronde, met eventueel een strafballen serie.
 • Over/Under Goals | Voorspel of er meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal goals vallen tijdens de wedstrijd.
 • Europese (3-way) Handicap | De favoriet krijgt een fictief aan goals in de min, de underdog een fictief aantal goals in de plus. Wat zal het resultaat worden wanneer er rekening wordt gehouden met deze fictieve goals? Hierbij is een gelijkspel mogelijk.
 • Asian Handicap |Ook hierbij krijgt de favoriet en underdog een fictief aantal goals in de plus en min. Maar bij deze markt is inzetten op een gelijkspel niet mogelijk.
 • Dubbele kans | Je krijgt de kans om op twee resultaten in te zetten, zoals de 1X, 12 en X2.
 • Kwart weddenschappen | Voor de wedstrijd begint zijn er twee verschillende markten om in te zetten die gelden voor het eerste kwart. Namelijk wat het resultaat is na het eerste kwart, inclusief en exclusief gelijkspel.

Live wedden op WK hockey

Na de olympische spelen is het wk hockey het grootste toernooi in deze sport. Veel wedstrijden zijn live te volgen waardoor live wedden op WK hockey tot de mogelijkheden behoort. Maar het live aanbod is niet al te groot met ongeveer drie markten. 

De Match Winner, Over/Under Goals, Handicap weddenschappen zijn bij bepaalde bookmakers live beschikbaar. Daarnaast kan het een enkele keer voorkomen dat er speciale markten beschikbaar zijn voor het tweede, derde of vierde kwart.

Tips

 • Kijk naar de wedstrijden | Tijdens het WK hockey komen er veel wedstrijden in beeld. Zo krijg je een goed beeld van alle teams, hoe ze spelen en wie er wel of niet in vorm is. Dat helpt je weer tijdens het wedden op WK hockey.
 • Speel verantwoord | Het maakt niet uit op welke sport je gaat gokken, je moet altijd verantwoord spelen met geld wat je kunt missen. Pas dan speel je met plezier en kom je niet in de problemen.
 • Kijk niet alleen met een oranje bril | Natuurlijk is Nederland een ontzettend goed hockeyland, maar dat wil niet zeggen dat de Nederlandse team zomaar alles meteen winnen. Blijf zo objectief mogelijk.

Veelgestelde vragen over wedden op WK hockey

Wat is het WK hockey?

Het WK hockey is het op één na grootste toernooi in de hockeysport en wordt eens in de vier jaar georganiseerd voor zowel dames als heren. In Nederland krijgt het WK hockey altijd veel aandacht omdat de sport hier populair is.

Wat is de beste bookmaker om te gokken op WK hockey?

Dat is voor afhankelijk op welke markten je zou willen gokken. Iedereen heeft namelijk de Match Winner markt beschikbaar, maar er zijn een beperkt aantal bookmakers met Dubbele Kans of Eerste Kwart markten.

Is live wedden op WK hockey bij iedere bookmaker beschikbaar?

Ieder bookmaker zal live odds aanbieden als het gaat om live gokken op WK hockey, maar het aantal markten is beperkt. Er zullen hooguit drie markten beschikbaar zijn en dat is in vergelijking met andere sporten karig.