Home Evenementen Gokken op WK atletiek

Na de olympische spelen is binnen de atletieksport het wereldkampioenschap de grootste en belangrijkste competitie. Gokken op WK atletiek kan dan ook bij alle bookmakers op het moment dat het toernooi op de planning staat. Het wereldkampioenschap atletiek is een toernooi dat om de twee jaar wordt georganiseerd, in de oneven jaren.

Hoe werkt gokken op WK atletiek

 1. Selecteer een bookmaker via de kieswijzer

  Via onze kieswijzer kom je er snel achter welke bookmaker de beste odds en meeste markten heeft als het gaat om gokken op WK atletiek.

 2. Inloggen of account aanmaken

  Wanneer duidelijk is bij welke bookmaker je moet zijn is het een kwestie van inloggen. Nog geen account? Dan zal je eerst een account aan moeten maken om te kunnen wedden.

 3. Saldo controleren en eventueel storten

  Heb je een account of is het account inmiddels aangemaakt, dan is het een kwestie van je saldo controleren. Heb je nog voldoende saldo om je weddenschap te plaatsen, dan kan je verder. Bij geen voldoende saldo zal je eerst een storting moeten maken.

 4. Selecteer atletiek en WK atletiek

  Eenmaal ingelogd en met voldoende saldo op je account, ga je op zoek naar de sport atletiek. Binnen de sport atletiek zal je het evenement WK atletiek vinden.

 5. Discipline en markt selecteren

  Tijdens het WK atletiek zijn er tal van verschillende disciplines te vinden. Selecteer de discipline waar je op in wil zetten en vervolgens de markt binnen deze discipline.

 6. Weddenschap plaatsen

  Selecteer de uitkomst waar je op wilt gokken. Deze zal in je betslip of weddenschap overzicht komen te staan. Nu is het een kwestie van je inzet bepalen en de weddenschap plaatsen.

 7. Winst!

  Nu is het afwachten op het resultaat. Via TV of livestream is het vaak mogelijk om de wedstrijd live te volgen. Was je voorspelling juist, dan krijg je de inleg maal de odd uitgekeerd!

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het wedden op WK atletiek. Je kunt ervoor kiezen om een weddenschap te plaatsen met betrekking tot de klassering van een atleet. Daarnaast is het mogelijk om in te zetten op een head to head markt. Eigenlijk de standaard markten die we zijn tijdens het gokken op sport.

Hieronder een overzicht van de mogelijke weddenschappen waar je op kunt gokken tijdens WK atletiek:

 • Outright Winner | Voorspel welke atleet een bepaalde discipline wint.
 • Top 3 | Je voorspelt welke atleet er in de top drie zal eindigen. Oftewel een medaille pakt.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee verschillende atleten tegenover elkaar. Voorspel welke atleet er als eerste over de finish zal komen.

Live gokken op WK atletiek

Atletiek is één van de weinige sporten waar live wedden niet echt werkt. Je kunt bijvoorbeeld niet live inzetten op een 100 meter sprint. Daarvoor is de wedstrijd te snel afgelopen om überhaupt live te kunnen wedden op atletiek.

Voor de onderdelen die wel een langere tijd in beslag nemen, zoals een marathon en snelwandelen, zijn er wel live odds beschikbaar. Het nadeel is dan weer dat niet iedere bookmaker de kennis en informatie heeft om deze aan te bieden. Je zal dus niet bij elke bookmaker kunnen live wedden op WK atletiek.

Tips:

 • Ken de doelen van atleten | Een WK atletiek is een heel belangrijk toernooi, maar sommige atleten kunnen andere doelen hebben. Misschien legt een aantal atleten wel de focus op het Diamond League circuit. Of komt een atleet net terug van blessureleed en ziet het dit wk als test?
 • Speel bewust | Sommige disciplines in het atletiek zijn binnen een minuut afgelopen en kan je snel je inleg verliezen. Blijf ondanks dit (snelle) verlies rustig en speel altijd met geld wat je kunt missen. Dan speel je verantwoord en kom je financieel niet in de problemen.
 • Zoek de goede bookmaker | Atletiek is een sport dat sommige bookmakers links laten liggen en amper odds voor aanbieden. Gebrek aan informatie, kennis en omzet liggen daar ten grondslag aan. Zorg dat je dus bij een bookmaker speelt die wel een leuk aanbod heeft als het gaat om atletiek. Via de kieswijzer kom je er snel achter welke bookmakers dit zijn.

Veelgestelde vragen over gokken op WK atletiek

Wat is het WK atletiek?

Het WK atletiek is een evenement dat om de twee jaar (oneven jaren) wordt georganiseerd door World Athletics, de voormalige IAAF. Het evenement is na de olympische spelen het meest belangrijke toernooi voor atleten.

Wat is de beste bookmaker om te gokken op WK atletiek?

Dat hangt af waar je precies op wil gokken. Heb je alleen maar interesse om in te zetten op de winnaar van een onderdeel of wil je ook head to head markten spelen tussen atleten onderling? Via onze kieswijzer zie je meteen welke bookmakers er de beste en meest uitgebreide markten hebben om te wedden op WK atletiek.

Kan ik op elke discipline binnen het WK atletiek wedden?

Voor elke discipline op het WK atletiek, en dat zijn er nogal wat, kan je uiteindelijk een weddenschap plaatsen. De Outirght markt zal voor alle disciplines beschikbaar zijn. Head to Head markten zijn niet voor ieder onderdeel beschikbaar.

Is gokken op WK atletiek rendabel?

Net als gokken op alle sporten, kan gokken op WK atletiek zeker rendabel zijn. Je moet alleen wel weten wat je doet. Informatie verzamelen over de atleten. Hoe is het met de vorm? Zijn atleten uit het land waar het WK atletiek extra gemotiveerd? Allemaal informatie die je kunnen helpen om winstgevend te gokken op dit evenement.