Home Evenementen Gokken op Tour de France

Er zijn drie grote wielerrondes maar de meeste aandacht in de media gaat uit naar de Tour de France. Dat maakt gokken op Tour de France populair. Er zijn tal van radio en TV shows omtrent deze ronde wat maakt dat de informatievoorziening voor bookmakers groot is. Iedere bookmaker heeft dan ook odds beschikbaar voor de Tour de France, waar dat bij kleinere koersen niet het geval is. Je kunt inzetten op de klassementen maar ook op de individuele etappe per dag.

Hoe werkt gokken op Tour de France

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer Wielrennen en Tour de France

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport wielrennen en vervolgens naar Tour de France.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het gokken op Tour de France. Je kan er voor kiezen om een weddenschap te plaatsen voor het klassement of voor een individuele etappe. Dit zijn de meest gebruikte markten als het gaat om gokken op wielrennen. Hieronder maken we duidelijk welke markten er voor welke soort weddenschap beschikbaar zijn.

Klassement

Als je er voor kiest om in te zetten op het resultaat van een klassement dan zal je weddenschap pas aan het einde van de ronde worden verwerkt. Dit zijn de mogelijke markten waar je kunt gokken op Tour de France:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap. Je voorspelt wie de Tour de France zal winnen. Je kan er ook voor kiezen om in te zetten op de nevenklassementen zoals punten-, berg- en ploegenklassement.
 • Top 3 / Top 10 | Voorspel welke renner in de top drie of top tien van het klassement zal eindigen. Vaak is deze markt alleen beschikbaar voor het algemeen klassement en niet voor andere klassementen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de ranglijst? Deze zijn beschikbaar voor alle klassementen.
 • Total Stage Wins Over/Under | Bookmakers koppelen een aantal etappezeges aan een renner. Voorspel of deze renner meer (Over) of minder (Under) dat aantal etappezeges zal komen.
 • Nationality Winner Stage 14 july | Voorspel de nationaliteit van de winnaar op de Franse nationale feestdag.

Etappe

Naast de weddenschappen voor de klassementen zijn er ook odds beschikbaar voor de individuele etappes. Tot op het moment dat de etappe begint kan je inzetten op deze markten, daarna gaan deze offline en komen alleen enkele markten nog live beschikbaar.

 • Stage Winner | Voorspel welke renner de etappe zal winnen.
 • Top 3  | Voorspel welke renner in de top drie weet te finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de etappe uitslag.
 • Intermediate Sprint | Voorspel welke renner de tussensprint in de etappe weet te winnen.
 • Mountain Sprint | Voorspel welke renner als eerste over de top van een berg komt in de etappe.

Live gokken op Tour de France

De Tour de France is tegenwoordig helemaal van start tot finish live te volgen op TV. Waar je het vroeger moest doen met de radio en uitzending vanaf laat in de middag, krijg je nu zelfs al de neutralisatie voor de start te zien. Daardoor is live gokken op Tour de France bij steeds meer bookmakers beschikbaar.

Live gokken op Tour de France kan op alle markten die hierboven staan voor de etappe. Houd er wel rekening mee dat de markten met enige regelmaat even niet beschikbaar kunnen zijn. Met name in de etappes waar er vele groepen renners over het parcours verspreid rijden dan ontbreekt soms het overzicht bij bookmakers.

Veelgestelde vragen over gokken op Tour de France

Wat is de Tour de France?

De Tour de France is de grootste en belangrijkste wielerronde. Het prijzengeld is in tegenstelling tot de andere twee grote ronden vele malen groter. Daarnaast is de media aandacht het grootst tijdens deze ronde.

Is live gokken op Tour de France bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, niet iedere bookmaker heeft live gokken op Tour de France beschikbaar. Via onze kieswijzer kom je te weten welke bookmaker er wel live wielrennen in het pakket heeft zitten.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Wanneer worden de weddenschappen voor de klassementen uitgekeerd?

Dat zal aan het einde van de ronde zijn. Na drie weken dus. Houd er dus rekening mee dat je drie weken niet over dat geld kan beschikken.