Home Evenementen Gokken op Tirreno – Adriatico

De koers van de twee zeeën is de bijnaam van Tirreno – Adriatico. Gokken op Tirreno – Adriatico is bij iedere bookmaker mogelijk. Het is een koers die altijd samenvalt met Parijs – Nice waardoor de toppers een keuze moeten maken. Bookmakers brengen odds uit voor de hele wielerronde, de klassementen, en de dagelijkse etappes. Odds komen prematch beschikbaar en komen tijdens de koers live online.

Hoe werkt gokken op Tirreno – Adriatico

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer Wielrennen en Tirreno – Adriatico

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport wielrennen en vervolgens naar Tirreno – Adriatico.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het gokken op Tirreno – Adriatico. Je kan er voor kiezen om een weddenschap te plaatsen voor het klassement of voor een individuele etappe. Dit zijn de meest gebruikte markten als het gaat om gokken op wielrennen. Hieronder maken we duidelijk welke markten er voor welke soort weddenschap beschikbaar zijn.

Klassement

Als je er voor kiest om in te zetten op het resultaat van een klassement dan zal je weddenschap pas aan het einde van de ronde worden verwerkt. Dit zijn de mogelijke markten waar je kunt gokken op Tirreno – Adriatico:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap. Je voorspelt wie de Tirreno – Adriatico zal winnen. Je kan er ook voor kiezen om in te zetten op de nevenklassementen zoals punten-, berg- en ploegenklassement.
 • Top 3 | Voorspel welke renner in de top drie of top tien van het klassement zal eindigen. Vaak is deze markt alleen beschikbaar voor het algemeen klassement en niet voor andere klassementen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de ranglijst? Deze zijn beschikbaar voor alle klassementen.

Etappe

Naast de weddenschappen voor de klassementen zijn er ook odds beschikbaar voor de individuele etappes. Tot op het moment dat de etappe begint kan je inzetten op deze markten, daarna gaan deze offline en komen alleen enkele markten nog live beschikbaar.

 • Stage Winner | Voorspel welke renner de etappe zal winnen.
 • Top 3  | Voorspel welke renner in de top drie weet te finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de etappe uitslag.

Live gokken op Tirreno – Adriatico

Tirreno-Adriatico is een meerdaagse World Tour koers met een rijke historie. De koers wordt ook altijd live op tv uitgezonden. Hierdoor hebben bookmakers genoeg informatievoorziening om odds niet alleen prematch maar ook live aan te bieden.

Live gokken op Tirreno – Adriatico kan op alle markten die hierboven staan voor de etappe. Houd er wel rekening mee dat de markten met enige regelmaat even niet beschikbaar kunnen zijn. Dat komt mede door ontwikkelingen in de koers zoals valpartijen en het ontstaan van kopgroepen. De Outright Winner (winnaar van een klassement) komt steeds na de etappe met vernieuwde odds online.

Veelgestelde vragen over gokken op Tirreno – Adriatico

Wat is de Tirreno – Adriatico?

Tirreno – Adriatico is de eerste meerdaagse rittenkoers van de World Tour kalender met als bijnaam de koers van de twee zeeën.

Is live gokken op Tirreno – Adriatico bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, niet iedere bookmaker heeft live gokken op Tirreno – Adriatico beschikbaar. Via onze kieswijzer kom je te weten welke bookmaker er wel live wielrennen in het pakket heeft zitten.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Wat als blijkt dat een renner voordat de etappe begint besluit om niet te starten?

Mocht je een weddenschap hebben geplaatst op een klassement, dan heb je in principe pech. Voor de weddenschappen die betrekking hebben op de etappe niet. De renner zal als DNS (did not start) worden aangemerkt waardoor je weddenschap wordt geannuleerd.