Gokken op Super Bowl

Home Evenementen Gokken op Super Bowl

Het grootste eendaagse sportevenement ter wereld en dat zorgt ervoor dat gokken op Super Bowl een ruim aanbod kent. Iedere bookmaker pakt uit voor de Super Bowl. Met name de player specials waar je in kunt zetten op de prestaties van bepaalde spelers, is tijdens de Super Bowl een grote markt. Daarnaast zijn er alle mogelijke Parlays te bedenken. Dat is het combineren van twee markten, zoals bijvoorbeeld de Match Winner en Total Points Over/Under markt.

Hoe werkt gokken op Super Bowl

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer American football en Super Bowl

  De Super Bowl is zo populair dat het vaak meteen zichtbaar is op de site van de bookmaker. Mocht dit niet het geval zijn ga je naar de sport American football en competitie NFL.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een wedstrijd of markt waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

De Super Bowl wordt in één wedstrijd beslist. Daardoor zijn toernooi of competitie weddenschappen niet beschikbaar op deze markt. Het gaat uitsluitend over die ene wedstrijd. Een groot deel van de weddenschappen zijn hetzelfde in vergelijking met competitiewedstrijden in de NFL. Alleen het aanbod binnen deze markten is vele malen groter, waardoor gokken op Super Bowl aantrekkelijker wordt.

Reguliere weddenschappen

Er zijn dus alleen reguliere weddenschappen beschikbaar omdat de Super Bowl niet uit een serie wedstrijden bestaat. Dit zijn de markten die beschikbaar zijn tijdens het gokken op Super Bowl en zijn toch verschillend ten opzichte wat je ziet tijdens het gokken op American football in het algemeen:

 • Match Odds | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen (incl overtime)
 • Asian Handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal punten in de min, de underdog een fictief aantal punten in de plus. Lukt het ondanks / met behulp van deze fictieve handicap te winnen?
 • Over/Under Total Points | Voorspel of de wedstrijd meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal punten zal hebben (incl overtime).
 • Match Parlays | Combinaties van verschillende markten zoals lukt het Team A om te winnen met een bepaalde Asian Handicap. 
 • Quarter Bets | Alle markten worden ook per kwart aangeboden. 
 • Coin Toss | Aan het begin van de wedstrijd is er de bekende toss. Je kan inzetten of het resultaat kop of munt is. Daarnaast kan je inzetten op welk team de toss zal winnen en wat vervolgens de keuze is van de toss winnaar.
 • Player Specials | Het grootste aantal mogelijke weddenschappen tijdens de Super Bowl bestaat uit de markt player specials. Voorspel het aantal geworpen/gelopen yards van een bepaalde speler. Of hoe vaak een bepaalde speler een bal vangt tijdens de wedstrijd.
 • Event Specials | Alle mogelijke gebeurtenissen die tijdens een wedstrijd plaats kunnen vinden kan je in deze markt vinden. Voorspel bijvoorbeeld wat de eerste score zal zijn, door welk team en in welk kwart.
 • MVP Super Bowl | Welke speler wordt uitgeroepen tot most valuable player van de Super Bowl.

Live gokken op Super Bowl

De NFL is een competitie die wereldwijd wordt uitgezonden en zelfs in landen waar dat niet zo is, komt de Super Bowl wel op TV. De Super Bowl is niet voor niets het grootste eendaagse sportevenement ter wereld. Live gokken op Super Bowl is dan ook bij iedere bookmaker mogelijk. Het aanbod zal per bookmaker verschillen, maar de gebruikelijke markten zal iedere bookmaker live aanbieden.

Veelgestelde vragen over gokken op Super Bowl

Wat is de Super Bowl?

De finale van de play-offs in de NFL waarin twee teams het tegen elkaar opnemen. De Super Bowl gaat in tegenstelling tot de andere drie grote sporten in de Verenigde Staten (honkbal, basketbal en ijshockey) niet over meerdere wedstrijden. Het is alles of niets in één duel.

Is live gokken op Super Bowl bij iedere bookmaker beschikbaar?

Ja! De NFL is zo populair dat de finale van het seizoen misschien nog wel meer kijkers trekt dan gedurende het reguliere seizoen.

Wat zijn players specials?

Bookmakers pakken vaak de beste spelers van beide teams en geven deze een bepaald aantal geworpen of gelopen yards, aantal vangballen of gemaakte tackles mee. Het is aan jou om te bepalen of het de speler lukt om dit aantal te bereiken.