Home Evenementen Gokken op Strade Bianche

De koers staat bekend om zijn witte onverharde stroken in het parcours. Gokken op Strade Bianche is populair geworden door de onverharde stroken. Renners hebben een zege in Strade Bianche steeds hoger op het verlanglijstje staan. Mede daardoor heeft deze koers de status van World Tour gekregen. Je hebt de mogelijkheid om in te zetten op de Outright en Head-to-Head markten, zowel prematch als live.

Hoe werkt gokken op Strade Bianche

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer Wielrennen en Strade Bianche

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport wielrennen en vervolgens naar Strade Bianche.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt en voorspelling waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

De Strade Bianche is een eendaagse wielerkoers. Er zijn dus geen klassementen over meerdere etappes. Gokken op Strade Bianche op het soort weddenschap waarbij je kunt inzetten op de verschillende klassementen en hoeveelheid etappezeges is dus niet mogelijk. De gebruikelijke markten om te gokken op wielrennen zijn beschikbaar:

 • Outright Winner | Voorspel welke renner de koers zal winnen.
 • Top 3  | Voorspel welke renner in de top drie zal finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de uitslag.

Live gokken op Strade Bianche

De media aandacht voor Strade Bianche is gigantisch te noemen. Zelfs toen de koers nog geen World Tour status had verschenen er al goede renners aan de start, en werd het live op TV uitgezonden. De koers begint zich, ook gezien de winnaars, te ontpoppen als een monument in het wielrennen. 

Strade Bianche is van start tot finish live te volgen. Hierdoor is live gokken op Strade Bianche enorm populair geworden. Bookmakers spelen hierop in door de hierboven genoemde markten live aan te bieden.

Veelgestelde vragen over gokken op Strade Bianche

Wat is de Strade Bianche?

Strade Bianche is een eendaagse World Tour koers die bekend staat om de onverharde gravel stroken in het parcours. Het levert spectaculaire beelden op wanneer de renners over deze stroken fietsen.

Is live gokken op Strade Bianche bij iedere bookmaker beschikbaar?

Ja, iedere bookmaker heeft op zijn minst de Outright Winner markt beschikbaar om live op te gokken. Bij de ene bookmaker is het aanbod wat uitgebreider met live Head to Head markten. Welke bookmaker het beste is om te gokken op Strade Bianche vind je door middel van onze kieswijzer.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Kan ik veilig gokken op Strade Bianche?

Wij adviseren je altijd om bij een bookmaker te spelen die op onze site staat vermeld. Dit zijn namelijk bookmakers met een Nederlandse licentie. Hierdoor speel je op een veilige site en ben je er zeker van dat je uitgekeerd krijgt.