Home Evenementen Gokken op Stanley Cup

De Stanley Cup is de finale van het ijshockey seizoen in de NHL. Online gokken op Stanley Cup kan bij iedere legale online bookmaker, zowel prematch of live. Inzetten kan op individuele wedstrijden en over de hele serie van de Stanley Cup play-offs. Maar waar krijg je de meest uitgebreide markten de beste odds om te online gokken op Stanley Cup?

Wat is online gokken op Stanley Cup?

Online gokken op Stanley Cup is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op de finale play-offs van de NHL, namelijk de Stanly Cup finale. Je kunt op twee manieren inzetten, op toernooi (serie) weddenschappen en de individuele wedstrijden van de Stanley Cup finale.

Naast prematch kan je ook live online gokken op Stanley Cup. Dit kan hoofdzakelijk wanneer de wedstrijden bezig zijn. Na iedere wedstrijden komen er wel opnieuw Outright odds beschikbaar om in te zetten wie er uiteindelijk de Stanley Cup zal winnen.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Hoe werkt online gokken op Stanley Cup?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op Stanley Cup wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor ijshockey? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op Stanley Cup, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Jacks.nl

 3. Selecteer ijshockey, NHL en Stanley Cup

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘IJshockey’. Daar vind je alle actuele competities en toernooien. Klik op NHL en daarna op Stanley Cup om alle beschikbare markten te zien. Het kan ook zijn dat je op Outrights moet klikken om de Stanley Cup odds te zien.Ijshockey, NHL en Stanley Cup selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare markten om te online gokken op Stanley Cup zijn nu zichtbaar. Je zal waarschijnlijk meteen de Match odd markt zien voor de volgende wedstrijd.Stanley Cup markten bekijken

 5. Online gokken op Stanley Cup

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Online gokken op Stanley Cup

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen mogelijk als het gaat om online gokken op Stanley Cup. Je hebt de toernooi (serie) weddenschappen en de reguliere weddenschappen per wedstrijd.

Toernooi weddenschappen

Er zijn een aantal markten als toernooi weddenschap beschikbaar tijdens het online gokken op Stanley Cup. Hieronder een overzicht van de mogelijke weddenschappen die je kan plaatsen:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap die je kunt plaatsen voordat de serie begint, is voorspellen wie uiteindelijk de Stanley Cup zal winnen. Deze markt zal gedurende de serie terug beschikbaar komen met vernieuwde odds.
 • Stanley Cup MVP | Welke speler zal tot MVP (most valuable player) worden uitgeroepen?
 • Correct Score | Wat zal de juiste uitslag zijn van de serie, bijvoorbeeld 4-2 of 4-3?
 • Player specials | Lukt het bepaalde spelers om gedurende alle wedstrijden uit de Stanley Cup gemiddeld een bepaald aantal doelpunten/assists te behalen?

Reguliere weddenschappen

Online gokken op Stanley Cup kan ook op wedstrijden uit de serie zelf. Online bookmakers publiceren voor elke Stanley Cup wedstrijd markten met bijbehorende odds. Dit zijn de gebruikelijke markten die beschikbaar zijn tijdens het online gokken op ijshockey:

 • Match Odds | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen (inclusief overtime). Als het gaat om een 1X2 markt dan telt overtime niet mee.
 • Asian Handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal goals in de min, de underdog een fictief aantal punten in de plus. Lukt het ondanks / met behulp van deze fictieve handicap te winnen?
 • Over/Under Total Goals | Voorspel of de wedstrijd meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal runs zal hebben (inclusief overtime).
 • Match Parlays | Combinaties van verschillende markten zoals lukt het Team A om te winnen met een bepaalde Asian Handicap.
 • Match Specials | Je kunt een weddenschap plaatsen op allerlei gebeurtenissen tijdens een wedstrijd. Bijvoorbeeld welke ploeg er als eerste een goal weet te scoren.
 • Period Bets | De bovenstaande markten zijn niet alleen toe te passen over de hele wedstrijd maar ook per periode. Het resultaat van de weddenschap is dan gerelateerd aan een periode en niet de hele wedstrijd.

Live online gokken op Stanley Cup

De NHL is een competitie met wereldwijde naamsbekendheid. Alle wedstrijden uit de reguliere competitie en de play-offs komen wereldwijd op TV. Dat maakt live gokken op Stanley Cup altijd mogelijk bij alle legale online bookmakers in Nederland. 

Normale competitiewedstrijden worden al goed bekeken en dat zal tijdens de Stanley Cup play-offs alleen maar meer zijn. Daarnaast heeft de NHL een eigen stream service waar je losse wedstrijden kunt kopen. De markten waarop je kunt inzetten tijdens de individuele wedstrijden komen na het begin van de wedstrijd meteen live te staan.

Tips

Nu je weet welke markten er beschikbaar zijn om te online gokken op Stanley Cup wordt het nu tijd om een paar tips te geven. Door het volgen van deze tips vergroot je namelijk de kans om winstgevend te gaan online gokken op sport.

 • Reguliere seizoen niet doorslaggevend | Het komt regelmatig voor dat het team met het beste ‘record’ uiteindelijk niet de Stanley Cup wint. Play-offs worden namelijk altijd met een andere intensiteit gespeeld dat wedstrijden in het reguliere seizoen. Ga er dus niet blind van uit dat het beste team in het reguliere seizoen uiteindelijk kampioen zal worden.
 • Goalies | De afgelopen jaren is het belang van een goede keeper in het IJshockey steeds belangrijker geworden. De goalies worden steeds atletischer en zelfs met een heel veel bepakking aan zijn ze super snel en wendbaar. Een elite goalie is tegenwoordig een must als het gaat om kanshebber zijn voor de Stanley Cup winst.
 • Volgen van de sport | Een algemene tip, maar het is natuurlijk van belang om al het nieuws van de sport te volgen. Wedstrijden kijken, analisten aanhoren, het hoort allemaal bij het zoveel mogelijk vergaren van informatie over spelers en teams.

Veelgestelde vragen

Wat is de Stanley Cup?

De Stanley Cup is de finale van de NHL seizoen tussen het beste team uit de Eastern en Western conference. Het team dat als eerste vier wedstrijden wint is de uiteindelijke winnaar. De winnaar van de Stanley Cup mag zich officieus wereldkampioen noemen.

Is live online gokken op Stanley Cup bij iedere bookmaker beschikbaar?

De Stanley Cup is zo populair dat de finale van het seizoen nog wel meer kijkers trekt dan gedurende het reguliere seizoen. Het mag dan ook logisch zijn dat alle legale online bookmakers live odds aanbieden.

Bij welke markt tijdens het online gokken op ijshockey telt overtime mee?

Als de match odds inclusief een gelijkspel is (1X2 markt), dan telt overtime niet mee. Na 3 periodes van 20 minuten worden de weddenschappen afgehandeld. Staat er geen gelijkspel vermeld bij de match odds (12 markt) dan telt overtime wel mee.