Home Evenementen Gokken op speedway

Speedway is een klasse in de motorsport waar je op een motor door het gravel en zand crosst. Ondanks dat het in Nederland een niet al te populaire sport is geven online bookmakers je de mogelijk om te online gokken op speedway. Echter zijn er niet veel markten waar je op in kunt zetten. Maar welke markten zijn er wel beschikbaar en bij welke online bookmakers moet je dan zijn?

Wat is online gokken op speedway?

Online gokken op speedway is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op de motorsport klasse speedway. Dat kan zowel op het kampioenschap in het seizoen als op de individuele races. De Outright Winner en bepaalde podium markten zijn hiervoor beschikbaar.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Hoe werkt online gokken op speedway?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op speedway wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor speedway? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op speedway, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Bookmaker Jack's openen

 3. Selecteer motorsport & speedway

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Motorsport’. Daar vind je alle actuele raceklassen waaronder speedway. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.Motorsport & Nascar selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op speedway, zijn nu zichtbaar. Je zal waarschijnlijk meteen de Outright Winner markt zien.Speedway markten bekijken

 5. Online gokken op speedway

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Online gokken op speedway

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het online gokken op speedway. Je kunt ervoor kiezen om een weddenschap te plaatsen met betrekking tot het algemene kampioenschap (seizoensweddenschappen) of de individuele weddenschappen per race.

Seizoensweddenschappen

Dit is een soort weddenschap waarbij het gaat over het speedway kampioenschap. 

 • Outright Winner | De markt waar je voorspelt welke speedwaycoureur er aan het einde van het seizoen het kampioenschap wint.
 • Klassering | Je voorspelt welke speedwaycoureur er aan het einde van het seizoen bijvoorbeeld in de top drie staat van het algemene klassement.

Weddenschappen per race

Tijdens elke race zijn er twee markten om te online gokken op speedway. In tegenstelling tot Nascar zijn er voor speedway veel minder markten beschikbaar. Hieronder staan markten gegeven waarop online gokken mogelijk is tijdens Speedway races:

 • Outright Winner | De markt waar je voorspelt welke speedwaycoureur de race zal winnen.
 • Klassering | Je voorspelt welke speedwaycoureur er aan het einde van de race op het podium zal staan.

Live online gokken op speedway

Veel raceklassen in de motorsport zijn beschikbaar voor het in play inzetten, maar live online gokken op speedway is niet mogelijk. De oorzaak hiervoor zal het gebrek aan informatie zijn tijdens een race. Hierdoor kunnen online bookmakers het risico niet lopen om odds online te zetten.

Veelgestelde vragen

Wat is speedway?

Het speedway is en motorsport met waarbij coureurs op motoren door het zand en modder manoeuvreren. Het is een discipline in de motorsport die in Nederland niet echt populair is, maar in Midden en Oost-Europa is dit wel degelijk een grote sport.

Wat is de beste bookmaker om te online gokken op speedway?

Er zijn maar een beperkt aantal markten beschikbaar tijdens het online gokken op speedway. Hierdoor gaat het meer om waar je de beste odds krijgt in plaats van de meeste markten. Het is altijd aan te raden om voor iedere speedway race de bookmakers te checken wie de beste odds heeft voor de coureur waarop jij online wil gokken.

Is online gokken op speedway rendabel?

Net als voor online bookmakers is het voor Nederlanders die wedden op sport moeilijk om goede informatie te krijgen. Dat maakt het automatisch lastig om goed op de hoogte te zijn van de sport, waardoor de kans om op een winstgevende manier te online gokken op speedway klein is.