Home Evenementen Gokken op Ronde van Zwitserland

Een van de voorbereidingskoersen op de Tour de France waardoor het gokken op Ronde van Zwitserland interessant is. Zeker wanneer je de renners kunt onderscheiden die in opbouw zitten terwijl andere juist van een piek afkomen. Inzetten kan op de verschillende klassementen en de individuele etappes. Ondanks dat de Ronde van Zwitserland niet makkelijk live te volgen is, geven bookmakers wel live odds tijdens de koers.

Hoe werkt gokken op Ronde van Zwitserland

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer Wielrennen en Ronde van Zwitserland

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport wielrennen en vervolgens naar Ronde van Zwitserland. Deze ronde kan ook als Tour de Suisse worden aangeduid.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het gokken op Ronde van Zwitserland. Je kan er voor kiezen om een weddenschap te plaatsen voor het klassement of voor een individuele etappe. Dit zijn de meest gebruikte markten als het gaat om gokken op wielrennen. Hieronder maken we duidelijk welke markten er voor welke soort weddenschap beschikbaar zijn.

Klassement

Als je er voor kiest om in te zetten op het resultaat van een klassement dan zal je weddenschap pas aan het einde van de ronde worden verwerkt. Dit zijn de mogelijke markten om te gokken op Ronde van Zwitserland:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap. Je voorspelt wie de Ronde van Zwitserland zal winnen. Je kan er ook voor kiezen om in te zetten op de nevenklassementen zoals punten-, berg- en ploegenklassement.
 • Top 3 | Voorspel welke renner in de top drie of top tien van het klassement zal eindigen. Vaak is deze markt alleen beschikbaar voor het algemeen klassement en niet voor andere klassementen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de ranglijst? Deze zijn beschikbaar voor alle klassementen.

Etappe

Naast de weddenschappen voor de klassementen zijn er ook odds beschikbaar voor de individuele etappes. Tot op het moment dat de etappe begint kan je inzetten op deze markten, daarna gaan deze offline en komen alleen enkele markten nog live beschikbaar.

 • Stage Winner | Voorspel welke renner de etappe zal winnen. Je kunt ook live inzetten op deze markt.
 • Top 3  | Voorspel welke renner in de top drie weet te finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de etappe uitslag. Inzetten kan ook live op deze markt.

Live gokken op Ronde van Zwitserland

De Ronde van Zwitserland is één van de weinige World Tour koersen die moeilijk live te volgen zijn op de Nederlandse TV. Terwijl het wel een ronde is die deel uitmaakt van de World Tour. Via livestreams is de ronde wel te volgen. Dat maakt live gokken op Ronde van Zwitserland mogelijk.

Live gokken op Ronde van Zwitserland kan op alle markten die hierboven staan voor de etappe. Houd er wel rekening mee dat de markten met enige regelmaat even niet beschikbaar kunnen zijn. De kleinere rondes zijn niet van start tot finish live op TV te volgen. De informatievoorziening voor bookmakers is dan niet optimaal waardoor ze voorzichtig zullen zijn met het aanbieden van odds. De Outright Winner (winnaar van het algemene klassement) komt steeds na de etappe met vernieuwde odds online.

Veelgestelde vragen over gokken op Ronde van Zwitserland

Wat is de Ronde van Zwitserland?

De Ronde van Zwitserland is één van de vele kleinere wielerrondes op de World Tour kalender. De ronde duurt één week waar het peloton heel Zwitserland (en soms daarbuiten) doorkruist. Een andere benaming is de Tour de Suisse, soms gebruiken bookmakers deze benaming voor de ronde.

Is live gokken op Ronde van Zwitserland bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, niet iedere bookmaker heeft live gokken op Ronde van Zwitserland beschikbaar. Via onze kieswijzer kom je te weten welke bookmaker er wel live wielrennen in het pakket heeft zitten.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Waarom is deze World Tour koers zo lastig live te volgen?

Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met uitzendrechten. De eigenaar van de wielerkoers mag de uitzendrechten verkopen. Daardoor kan het voorkomen dat de rechten worden verkocht dat niet zendgemachtigd is Nederland. Op internet is de ronde wel te volgen via allerlei livestream kanalen.