Home Evenementen Gokken op Ronde van Zwitserland

Een van de voorbereidingskoersen op de Tour de France waardoor het online gokken op Ronde van Zwitserland interessant is. Zeker wanneer je de renners kunt onderscheiden die in opbouw zitten terwijl andere juist van een piek afkomen. Inzetten kan op de verschillende klassementen en de individuele etappes. Ondanks dat de Ronde van Zwitserland niet makkelijk live te volgen is, geven bookmakers wel live odds tijdens de koers.

Wat is online gokken op Ronde van Zwitserland?

Online gokken op Ronde van Zwitserland is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op de wielerwedstrijd Ronde van Zwitserland. Inzetten kan op diverse markten zoals de Outright Winnaar en verschillende Head to Head markten, waarin wielrenners het tegen elkaar opnemen.

Hoe werkt gokken op Ronde van Zwitserland?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op Critérium du Dauphiné wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor wielrennen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op wielrennen, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Bookmaker selecteren

 3. Selecteer wielrennen & Ronde van Zwitserland

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘wielrennen’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Selecteer Ronde van Zwitserland om alle beschikbare markten te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op Ronde van Zwitserland, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Outright markt, en mogelijk de Head to Head markt zijn.

 5. Online gokken op Ronde van Zwitserland

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het gokken op Ronde van Zwitserland. Je kan er voor kiezen om een weddenschap te plaatsen voor het klassement of voor een individuele etappe. Dit zijn de meest gebruikte markten als het gaat om online gokken op wielrennen. Hieronder maken we duidelijk welke markten er voor welke soort weddenschap beschikbaar zijn.

Klassement

Als je er voor kiest om in te zetten op het resultaat van een klassement dan zal je weddenschap pas aan het einde van de ronde worden verwerkt. Dit zijn de mogelijke markten om te online gokken op Ronde van Zwitserland:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap. Je voorspelt wie de Ronde van Zwitserland zal winnen. Je kan er ook voor kiezen om in te zetten op de nevenklassementen zoals punten-, berg- en ploegenklassement.
 • Top 3 | Voorspel welke renner in de top drie of top tien van het klassement zal eindigen. Vaak is deze markt alleen beschikbaar voor het algemeen klassement en niet voor andere klassementen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de ranglijst? Deze zijn beschikbaar voor alle klassementen.

Etappe

Naast de weddenschappen voor de klassementen zijn er ook odds beschikbaar voor de individuele etappes. Tot op het moment dat de etappe begint kan je inzetten op deze markten, daarna gaan deze offline en komen alleen enkele markten nog live beschikbaar.

 • Stage Winner | Voorspel welke renner de etappe zal winnen. Je kunt ook live inzetten op deze markt.
 • Top 3  | Voorspel welke renner in de top drie weet te finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de etappe uitslag. Inzetten kan ook live op deze markt.

Live online gokken op Ronde van Zwitserland

De Ronde van Zwitserland is één van de weinige World Tour koersen die moeilijk live te volgen zijn op de Nederlandse TV. Terwijl het wel een ronde is die deel uitmaakt van de World Tour. Via livestreams is de ronde wel te volgen. Dat maakt live gokken op Ronde van Zwitserland mogelijk.

Live gokken op Ronde van Zwitserland kan op alle markten die hierboven staan voor de etappe. Houd er wel rekening mee dat de markten met enige regelmaat even niet beschikbaar kunnen zijn. De kleinere rondes zijn niet van start tot finish live op TV te volgen. De informatievoorziening voor bookmakers is dan niet optimaal waardoor ze voorzichtig zullen zijn met het aanbieden van odds. De Outright Winner (winnaar van het algemene klassement) komt steeds na de etappe met vernieuwde odds online.

Veelgestelde vragen

Wat is de Ronde van Zwitserland?

De Ronde van Zwitserland is één van de vele kleinere wielerrondes op de World Tour kalender. De ronde duurt één week waar het peloton heel Zwitserland (en soms daarbuiten) doorkruist. Een andere benaming is de Tour de Suisse, soms gebruiken bookmakers deze benaming voor de ronde. Het is samen met de Dauphiné een voorbereidingskoers op de Tour de France.

Is live online gokken op Ronde van Zwitserland bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, niet iedere bookmaker heeft live gokken op Ronde van Zwitserland beschikbaar. Via onze kieswijzer kom je te weten welke bookmaker er wel live wielrennen in het pakket heeft zitten.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Is de Ronde van Zwiterland of de Dauphiné de beste koers voor renners om zich voor te bereiden?

Dat is eigenlijk lastig te zeggen en is afhankelijk van een aantal factoren. Zo kan bijvoorbeeld een renner kiezen om een week extra op hoogte te zitten en de Ronde van Zwitserland te rijden. Nadeel is weer dat hij een week minder herstel heeft omdat de Ronde van Zwitserland een week dichter op de Tour de France zit. Sommige favorieten van de Tour de France ontlopen elkaar bewust door te kiezen uit deze koersen. Het is dus lastig te zeggen maar als een renner in één van beide koersen goed is dan kan je er vanuit gaan dat deze ook top zal zijn tijdens de Tour.