Home Evenementen Gokken op Ronde van Romandië

De laatste voorbereidingskoers voor de Giro d’Italia. Dat maakt online gokken op Ronde van Romandië extra interessant. Je krijgt namelijk een goed beeld hoe het met de vorm zit van bepaalde renners. Online bookmakers bieden verschillende markten aan zowel prematch als live. Maar waar welke markten beschikbaar om te online gokken op deze koers, en waar moet je op letten?

Wat is online gokken op Ronde van Romandië?

Online gokken op de Ronde van Romandië is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederlander op de meerdaagse wielerkoers Ronde van Romandië. Inzetten kan op diverse markten maar de populairste markt is wel de eindwinnaar van de ronde, de Outright Winner markt. Daarnaast zijn er verschillende andere markten beschikbaar voor zowel prematch als live online gokken.

Beste bookmaker om te online gokken op wielrennen

Hoe werkt online gokken op Ronde van Romandië?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op Ronde van Romandië wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor wielrennen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op wielrennen, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Bet365 openen

 3. Selecteer wielrennen & Ronde van Romandië

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘wielrennen’. Daar vind je alle actuele koersen en wedstrijden. Selecteer Ronde van Romandië om alle beschikbare markten te zien.Wielrennen en Ronde van Romandië selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op Ronde van Romandië, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Head to Head en/of Outright markt zijn.Ronde van Romandië markten bekijken

 5. Online gokken op Ronde van Romandië

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Online gokken op Ronde van Romandië

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het online gokken op Ronde van Romandië. Je kan er voor kiezen om een weddenschap te plaatsen voor het klassement of voor een individuele etappe. Hieronder maken we duidelijk welke markten er voor welke soort weddenschap beschikbaar zijn. als het gaat om online gokken op wielrennen.

Klassement

Als je er voor kiest om in te zetten op het resultaat van een algemeen klassement dan zal je weddenschap pas aan het einde van de ronde worden verwerkt.

 • Outright Winner | Je voorspelt welke renner er uiteindelijk na alle etappes het algemeen klassement zal winnen. Soms kan je ook inzetten op een top 3 klassering.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de ranglijst? Deze zijn beschikbaar voor alle klassementen.

Etappe

Naast de weddenschappen voor de klassementen zijn er ook odds beschikbaar voor de individuele etappes. Tot op het moment dat de etappe begint kan je inzetten op deze markten, daarna gaan deze offline en komen alleen enkele matchups nog live beschikbaar.

 • Stage Winner | Voorspel welke renner de etappe zal winnen.
 • Top 3  | Voorspel welke renner in de top drie weet te finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de etappe uitslag.

Live online gokken op Ronde van Romandië

De Ronde van Romandië is altijd op diverse TV kanalen live te volgen. Daardoor kun je altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in de koers, en ben je niet afhankelijk van live tickers of social media. Hierdoor kunnen bookmakers ook maar odds aanbieden, waardoor spelers meer keuze hebben.

Live online gokken op Ronde van Romandië kan op alle markten die hierboven staan voor de etappe. De Head to Head markt kan door de bookmaker worden aangepast waardoor er nieuwe koppeltjes ontstaan. Dit is vaak afhankelijk van het koersverloop. Inzetten op wie uiteindelijk het algemeen klassement wint kan niet tijdens de etappe. Deze komt pas met vernieuwde odds online nadat de etappe afgelopen is.

Tips

 • Voorzichtigheid | Heel veel renners die deelnemen aan de Ronde van Romandië komen vanuit een hoogtestage of hebben de afgelopen weken niet gekoerst. Het zijn namelijk niet dezelfde renners die we hebben gezien tijdens de voorjaarsklassiekers. Daarnaast zijn er ook weinig renners hier te vinden die net klaar zijn met de Tour of the Alps. Het is dus even afwachten welke renners de hoogtestage goed heeft verwerkt.
 • Doelen van renners | Veel renners gebruiken deze ronde om op en top in conditie te geraken voor de Ronde van Italië. Deze renners zullen daardoor niet alles op alles geven om deze (kleine) ronde te winnen. Het is niet nodig om volledig in het rood te gaan met een grote ronde die om de hoek komt kijken.
 • Kijk vooruit | Als je interesse hebt om te online gokken op Ronde van Romandië dan heb je dat waarschijnlijk ook voor de Giro d’Italia. Heel veel renners die actief zijn in deze koers gaan de Giro rijden. Let op welke renners er al in vorm zijn of welke dat juist nog niet zijn. Plus alle valpartijen die er mogelijk zijn. Een valpartij kost altijd energie als het gaat om herstellen en daardoor kan een renner in de eerste week van een grote ronde weleens wat minder in vorm zijn.

Veelgestelde vragen

Wat is de Ronde van Romandië?

Ronde van Romandië is een koers in het Zwitserse gebied Romandië. Het is de laatste voorbereidingskoers voor de Giro d’Italia. De laatste kans voor de klassementsrenners om te kijken hoe de conditie is.

Is live online gokken op Ronde van Romandië bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, niet iedere bookmaker heeft live online gokken op Ronde van Romandië beschikbaar. Via onze kieswijzer kom je te weten welke bookmaker er wel live wielrennen in het pakket heeft zitten.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Wat als een renner op het laatste moment niet aan de koers meedoet terwijl hij wel op de startlijst stond?

Mocht een renner helemaal niet beginnen aan de ronde dan worden alle weddenschappen met betrekking tot deze renner geannuleerd.