Home Evenementen Gokken op Ronde van Romandië

De laatste voorbereidingskoers voor de Giro d’Italia. Dat maakt gokken op Ronde van Romandië extra interessant. Je krijgt namelijk een goed beeld hoe het met de vorm zit van bepaalde renners. De koers maakt deel uit van de World Tour en is live te volgen op TV en streams. Bookmakers bieden verschillende markten aan zowel prematch als live.

Hoe werkt gokken op Ronde van Romandië

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer Wielrennen en Ronde van Romandië

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport wielrennen en vervolgens naar Ronde van Romandië. Het kan zijn dat bookmakers de Franse benaming, Tour de Romandie, gebruiken.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het gokken op Ronde van Romandië. Je kan er voor kiezen om een weddenschap te plaatsen voor het klassement of voor een individuele etappe. Dit zijn de meest gebruikte markten als het gaat om gokken op wielrennen. Hieronder maken we duidelijk welke markten er voor welke soort weddenschap beschikbaar zijn.

Klassement

Als je er voor kiest om in te zetten op het resultaat van een klassement dan zal je weddenschap pas aan het einde van de ronde worden verwerkt. Dit zijn de mogelijke markten om te gokken op Ronde van Romandië:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap. Je voorspelt wie de Ronde van Romandië zal winnen. Je kan er ook voor kiezen om in te zetten op de nevenklassementen zoals punten-, berg- en ploegenklassement.
 • Top 3 | Voorspel welke renner in de top drie of top tien van het klassement zal eindigen. Vaak is deze markt alleen beschikbaar voor het algemeen klassement en niet voor andere klassementen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de ranglijst? Deze zijn beschikbaar voor alle klassementen.

Etappe

Naast de weddenschappen voor de klassementen zijn er ook odds beschikbaar voor de individuele etappes. Tot op het moment dat de etappe begint kan je inzetten op deze markten, daarna gaan deze offline en komen alleen enkele markten nog live beschikbaar.

 • Stage Winner | Voorspel welke renner de etappe zal winnen.
 • Top 3  | Voorspel welke renner in de top drie weet te finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de etappe uitslag.

Live gokken op Ronde van Romandië

De Ronde van Romandië is altijd op diverse TV kanalen live te volgen. Daardoor kun je altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in de koers, en ben je niet afhankelijk van live tickers of social media. Hierdoor kunnen bookmakers ook maar odds aanbieden, waardoor spelers meer keuze hebben.

Live gokken op Ronde van Romandië kan op alle markten die hierboven staan voor de etappe. De Head to Head markt kan door de bookmaker worden aangepast waardoor er nieuwe koppeltjes ontstaan. Dit is vaak afhankelijk van het koersverloop. Inzetten op wie uiteindelijk het algemeen klassement wint kan niet tijdens de etappe. Deze komt pas met vernieuwde odds online nadat de etappe afgelopen is.

Veelgestelde vragen over gokken op Ronde van Romandië

Wat is de Ronde van Romandië?

Ronde van Romandië is een koers in het Zwitserse gebied Romandië. Het is de laatste voorbereidingskoers voor de Giro d’Italia. De laatste kans voor de klassementsrenners om te kijken hoe de conditie is.

Is live gokken op Ronde van Romandië bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, niet iedere bookmaker heeft live gokken op Ronde van Romandië beschikbaar. Via onze kieswijzer kom je te weten welke bookmaker er wel live wielrennen in het pakket heeft zitten.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Wat als een renner op het laatste moment niet aan de koers meedoet terwijl hij wel op de startlijst stond?

Mocht een renner helemaal niet beginnen aan de ronde dan worden alle weddenschappen met betrekking tot deze renner geannuleerd.