Home Evenementen Gokken op Ronde van Catalonië

De Ronde van Catalonië is altijd live op TV te volgen. Hierdoor kunnen bookmakers gokken op Ronde van Catalonië mogelijk maken. Het is één van de oudste wielerrondes ter wereld met een startjaar van 1911. Inzetten kan op de verschillende klassementen en op de dagelijkse etappes. Omdat deze koers live op TV komt is live gokken op Ronde van Catalonië is mogelijk.

Hoe werkt gokken op Ronde van Catalonië

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer Wielrennen en Ronde van Catalonië

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport wielrennen en vervolgens naar Ronde van Catalonië. Sommige bookmakers hanteren de naam Volta a Catalunya, de Catalaanse naam van deze wielerronde.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het gokken op Ronde van Catalonië. Je kan er voor kiezen om een weddenschap te plaatsen voor het klassement of voor een individuele etappe. Dit zijn de meest gebruikte markten als het gaat om gokken op wielrennen. Hieronder maken we duidelijk welke markten er voor welke soort weddenschap beschikbaar zijn.

Klassement

Als je er voor kiest om in te zetten op het resultaat van een klassement dan zal je weddenschap pas aan het einde van de ronde worden verwerkt. Dit zijn de mogelijke markten waar je kunt gokken op Ronde van Catalonië.

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap. Je voorspelt wie de Ronde van Catalonië zal winnen. Je kan er ook voor kiezen om in te zetten op de nevenklassementen zoals punten-, berg- en ploegenklassement.
 • Top 3 | Voorspel welke renner in de top drie of top tien van het klassement zal eindigen. Vaak is deze markt alleen beschikbaar voor het algemeen klassement en niet voor andere klassementen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de ranglijst? Deze zijn beschikbaar voor alle klassementen.

Etappe

Naast de weddenschappen voor de klassementen zijn er ook odds beschikbaar voor de individuele etappes. Tot op het moment dat de etappe begint kan je inzetten op deze markten, daarna gaan deze offline en komen alleen enkele markten nog live beschikbaar.

 • Stage Winner | Voorspel welke renner de etappe zal winnen. Je kunt ook live inzetten op deze markt.
 • Top 3  | Voorspel welke renner in de top drie weet te finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de etappe uitslag.

Live gokken op Ronde van Catalonië

De Ronde van Catalonië is niet in zijn geheel live te zien, maar er zijn wel altijd live beelden beschikbaar. Meestal komt de etappe live op TV wanneer er nog ongeveer twee uur koers is. De odds komen op dat moment live beschikbaar.

Live gokken op Ronde van Catalonië kan op alle markten die hierboven staan voor de etappe. Houd er wel rekening mee dat de markten met enige regelmaat even niet beschikbaar kunnen zijn. Dat komt mede door ontwikkelingen in de koers zoals valpartijen en het ontstaan van kopgroepen. De Outright Winner (winnaar van een klassement) komt steeds na de etappe met vernieuwde odds online.

Veelgestelde vragen over gokken op Ronde van Catalonië

Wat is de Ronde van Catalonië?

De Ronde van Catalonië is één van de oudste wielerrondes op de wielerkalender. Het peloton doorkruist in één week de provincie Catalonië en het hoogst mogelijke doel is het winnen van het algemeen klassement.

Is live gokken op Ronde van Catalonië bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, niet iedere bookmaker heeft live gokken op Ronde van Catalonië beschikbaar. Via onze kieswijzer kom je te weten welke bookmaker er wel live wielrennen in het pakket heeft zitten.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Wat als blijkt dat een renner voordat de etappe begint besluit om niet te starten?

Mocht je een weddenschap hebben geplaatst op een klassement, dan heb je in principe pech. Voor de weddenschappen die betrekking hebben op de etappe niet. De renner zal als DNS (did not start) worden aangemerkt waardoor je weddenschap wordt geannuleerd.