Home Evenementen Gokken op Ronde van Baskenland

Alle World Tour koersen komen live op TV of zijn live te volgen via streams waardoor gokken op Ronde van Baskenland mogelijk is. Van de kleinere rondes op de wielerkalender is deze misschien wel het meest lastige. Inzetten kan op de verschillende klassementen en dagelijkse etappes. Live gokken op Ronde van Baskenland is bij een aantal bookmakers mogelijk.

Hoe werkt gokken op Ronde van Baskenland

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer Wielrennen en Ronde van Baskenland

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport wielrennen en vervolgens naar Ronde van Baskenland. Deze ronde kan ook als Vuelta Pais Vasco worden aangeduid. De Baskische naam voor deze ronde.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het gokken op Ronde van Baskenland. Je kan er voor kiezen om een weddenschap te plaatsen voor het klassement of voor een individuele etappe. Dit zijn de meest gebruikte markten als het gaat om gokken op wielrennen. Hieronder maken we duidelijk welke markten er voor welke soort weddenschap beschikbaar zijn.

Klassement

Als je er voor kiest om in te zetten op het resultaat van een klassement dan zal je weddenschap pas aan het einde van de ronde worden verwerkt. Dit zijn de mogelijke markten om te gokken op Ronde van Baskenland:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap. Je voorspelt wie de Ronde van Baskenland zal winnen. Je kan er ook voor kiezen om in te zetten op de nevenklassementen zoals punten-, berg- en ploegenklassement.
 • Top 3 | Voorspel welke renner in de top drie of top tien van het klassement zal eindigen. Vaak is deze markt alleen beschikbaar voor het algemeen klassement en niet voor andere klassementen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de ranglijst? Deze zijn beschikbaar voor alle klassementen.

Etappe

Naast de weddenschappen voor de klassementen zijn er ook odds beschikbaar voor de individuele etappes. Tot op het moment dat de etappe begint kan je inzetten op deze markten, daarna gaan deze offline en komen alleen enkele markten nog live beschikbaar.

 • Stage Winner | Voorspel welke renner de etappe zal winnen. Je kunt ook live op deze markt inzetten.
 • Top 3  | Voorspel welke renner in de top drie weet te finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de etappe uitslag.

Live gokken op Ronde van Baskenland

In het verleden kwamen dit soort ronden van één week niet of nauwelijks op TV. Sinds de introductie van de World Tour is er wel aandacht voor. De Ronde van Baskenland is bij een bepaald aantal zenders te volgen. Niet van start tot finish, maar op het moment dat er ongeveer nog twee uur koers te gaan is.

Live gokken op Ronde van Baskenland kan op alle markten die hierboven staan voor de etappe. Houd er wel rekening mee dat de markten met enige regelmaat even niet beschikbaar kunnen zijn. De kleinere rondes zijn niet van start tot finish live op TV te volgen. De informatievoorziening voor bookmakers is dan niet optimaal waardoor ze voorzichtig zullen zijn met het aanbieden van odds. De Outright Winner (winnaar van het algemene klassement) komt steeds na de etappe met vernieuwde odds online.

Veelgestelde vragen over gokken op Ronde van Baskenland

Wat is de Ronde van Baskenland?

De Ronde van Baskenland is één van de vele kleinere wielerrondes op de World Tour kalender. De ronde duurt één week waar het peloton heel Baskenland doorkruist. De Baskische naam is Vuelta Pais Vasco en sommige bookmakers zullen dit hanteren in plaats van Ronde van Baskenland.

Is live gokken op Ronde van Baskenland bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, niet iedere bookmaker heeft live gokken op Ronde van Baskenland beschikbaar. Via onze kieswijzer kom je te weten welke bookmaker er wel live wielrennen in het pakket heeft zitten.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Wanneer worden de weddenschappen voor de klassementen uitgekeerd?

Dat zal aan het einde van de ronde zijn. Na één week dus, wanneer alle eindstanden bekend zijn.