Home Evenementen Gokken op Parijs – Nice

De bijnaam van deze wielerronde is de koers naar de zon. Online gokken op Parijs – Nice kan bij alle online bookmakers want de ronde is overal op TV te volgen. Online bookmakers brengen zowel prematch als live diverse odds uit. Er zijn verschillende soorten markten beschikbaar on te online gokken. Inzetten kan op de verschillende klassementen en de dagelijkse etappes.

Wat is online gokken op Parijs – Nice?

Online gokken op Parijs – Nice is een weddenschap plaatsen bij een legale online bookmaker in Nederland op de wielerronde Parijs – Nice. Inzetten kan zowel op klassementen voor de hele ronde als individuele etappes. Online bookmakers geven markten beschikbaar voor de Outright Winner en Head-to-Head.

Beste bookmaker om te online gokken op wielrennen

Hoe werkt online gokken op Parijs – Nice?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op Parijs – Nice wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor wielrennen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op wielrennen, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.BetCity openen

 3. Selecteer wielrennen & Parijs – Nice

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘wielrennen’. Daar vind je alle actuele koersen en wedstrijden. Selecteer Parijs – Nice om alle beschikbare markten te zien.Wielrennen selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op Parijs – Nice, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Head to Head en/of Outright markt zijn.Parijs - Nice markten

 5. Online gokken op Parijs – Nice

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Online gokken op Parijs - Nice

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het online gokken op Parijs – Nice. Je kan er voor kiezen om een weddenschap te plaatsen voor het klassement of voor een individuele etappe. Dit zijn de meest gebruikte markten als het gaat om gokken op wielrennen. Hieronder maken we duidelijk welke markten er voor welke soort weddenschap beschikbaar zijn.

Klassement

Als je er voor kiest om in te zetten op het resultaat van een klassement dan zal je weddenschap pas aan het einde van de ronde worden verwerkt. Dit zijn de mogelijke markten om te online gokken op Parijs – Nice:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap. Je voorspelt wie de Parijs – Nice zal winnen. Je kan er ook voor kiezen om in te zetten op de nevenklassementen zoals punten-, berg- en ploegenklassement.
 • Top 3 | Voorspel welke renner in de top drie of top tien van het klassement zal eindigen. Vaak is deze markt alleen beschikbaar voor het algemeen klassement en niet voor andere klassementen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de ranglijst? Deze zijn beschikbaar voor alle klassementen.

Etappe

Naast de weddenschappen voor de klassementen zijn er ook odds beschikbaar voor de individuele etappes. Tot op het moment dat de etappe begint kan je inzetten op deze markten, daarna gaan deze offline en komen alleen enkele markten nog live beschikbaar.

 • Stage Winner | Voorspel welke renner de etappe zal winnen. Je kunt ook live inzetten op deze markt.
 • Klassering  | Voorspel welke renner in de top drie weet te finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de etappe uitslag.

Live online gokken op Parijs – Nice

Parijs – Nice is een wielerkoers onder toezicht van de ASO. Deze organisatie brengt alle koersen die het organiseert goed in beeld en de TV rechten zijn verkocht aan Nederlandse zendgemachtigden. Dat maakt de informatievoorziening naar de bookmakers toe makkelijk. Hierdoor is het makkelijker om odds online te plaatsen.  

Live gokken op Parijs – Nice kan op alle markten die hierboven staan voor de etappe. Houd er wel rekening mee dat de markten met enige regelmaat even niet beschikbaar kunnen zijn. Dat komt mede door ontwikkelingen in de koers zoals valpartijen en het ontstaan van kopgroepen. De Outright Winner (winnaar van een klassement) komt steeds na de etappe met vernieuwde odds online.

Tips

Nu je weet welke markten er beschikbaar zijn voor het online gokken op Parijs – Nice wordt het tijd om wat tips te bespreken. Door deze tips vergroot je de kans om op een winstgevende manier te online gokken op Parijs – Nice.

 • Vorm van de renners | Op het moment dat Parijs – Nice op het programma staat zijn er al een aantal koersen verreden. Zoals Strade Bianche en natuurlijk de meerdaagse UAE Tour. Tijdens een wielerkoers heeft iedere renner na afloop zijn eigen verhaal en is iedereen wel wat tegengekomen. Valpartijen, fysieke problemen, materiaalpech zijn hier voorbeelden van. Zorg voordat je gaat online gokken op een bepaalde renner dat je op de hoogte bent van de vorm van de renner.
 • Seizoensindeling | Eigenlijk staan er tijdens deze koers twee verschillende type renners aan de start. Renners die deze koers gebruiken om extra procenten in conditie op te doen. En renners die er al meteen willen staan en etappes of het klassement willen winnen. Houdt hier rekening mee bij het plaatsen van je weddenschappen.
 • Koersverloop | Het wielerjaar is nog maar net begonnen en dat wil zeggen dat weer in Europa nog heel onstuimig kan zijn. Er zijn edities geweest met sneeuw, maar ook lekker in het zonnetje. Houdt hier rekening mee bij het selecteren van de renner waarop je gaat inzetten. De ene renner presteert namelijk beter met slecht weer terwijl de ander er juist snel de brui aan geeft.

Veelgestelde vragen

Wat is de Parijs – Nice?

Parijs – Nice is de eerste meerdaagse rittenkoers van het kalenderjaar in Europa, met als bijnaam de koers naar de zon. Het peloton rijdt van Parijs naar Nice toe met als hoogste doel om het algemeen klassement te winnen.

Is live online gokken op Parijs – Nice bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, niet iedere bookmaker heeft live gokken op Parijs – Nice beschikbaar. Via onze kieswijzer kom je te weten welke bookmaker er wel live wielrennen in het pakket heeft zitten.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Wat als blijkt dat een renner voordat de etappe begint besluit om niet te starten?

Mocht je een weddenschap hebben geplaatst op een klassement, dan heb je in principe pech. Voor de weddenschappen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de etappe niet. De renner zal als DNS (did not start) worden aangemerkt waardoor je weddenschap wordt geannuleerd.