Home Evenementen Gokken op Parijs – Nice

De bijnaam van deze wielerronde is de koers naar de zon. Gokken op Parijs – Nice kan bij alle bookmakers want de ronde is overal op TV te volgen. Bookmakers brengen zowel prematch als live diverse odds uit. Er zijn verschillende soorten markten beschikbaar. Inzetten kan op de verschillende klassementen en de dagelijkse etappes.

Hoe werkt gokken op Parijs – Nice

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer Wielrennen en Parijs – Nice

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport wielrennen en vervolgens naar Parijs – Nice. De Franse benaming Paris – Nice wordt ook door verschillende bookmakers gebruikt.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het gokken op Parijs – Nice. Je kan er voor kiezen om een weddenschap te plaatsen voor het klassement of voor een individuele etappe. Dit zijn de meest gebruikte markten als het gaat om gokken op wielrennen. Hieronder maken we duidelijk welke markten er voor welke soort weddenschap beschikbaar zijn.

Klassement

Als je er voor kiest om in te zetten op het resultaat van een klassement dan zal je weddenschap pas aan het einde van de ronde worden verwerkt. Dit zijn de mogelijke markten om te gokken op Parijs – Nice:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap. Je voorspelt wie de Parijs – Nice zal winnen. Je kan er ook voor kiezen om in te zetten op de nevenklassementen zoals punten-, berg- en ploegenklassement.
 • Top 3 | Voorspel welke renner in de top drie of top tien van het klassement zal eindigen. Vaak is deze markt alleen beschikbaar voor het algemeen klassement en niet voor andere klassementen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de ranglijst? Deze zijn beschikbaar voor alle klassementen.

Etappe

Naast de weddenschappen voor de klassementen zijn er ook odds beschikbaar voor de individuele etappes. Tot op het moment dat de etappe begint kan je inzetten op deze markten, daarna gaan deze offline en komen alleen enkele markten nog live beschikbaar.

 • Stage Winner | Voorspel welke renner de etappe zal winnen. Je kunt ook live inzetten op deze markt.
 • Top 3  | Voorspel welke renner in de top drie weet te finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de etappe uitslag.

Live gokken op Parijs – Nice

Parijs – Nice is een wielerkoers onder toezicht van de ASO. Deze organisatie brengt alle koersen die het organiseert goed in beeld en de TV rechten zijn verkocht aan Nederlandse zendgemachtigden. Dat maakt de informatievoorziening naar de bookmakers toe makkelijk. Hierdoor is het makkelijker om odds online te plaatsen.  

Live gokken op Parijs – Nice kan op alle markten die hierboven staan voor de etappe. Houd er wel rekening mee dat de markten met enige regelmaat even niet beschikbaar kunnen zijn. Dat komt mede door ontwikkelingen in de koers zoals valpartijen en het ontstaan van kopgroepen. De Outright Winner (winnaar van een klassement) komt steeds na de etappe met vernieuwde odds online.

Veelgestelde vragen over gokken op Parijs – Nice

Wat is de Parijs – Nice?

Parijs – Nice is de eerste meerdaagse rittenkoers van het kalenderjaar in Europa, met als bijnaam de koers naar de zon. Het peloton rijdt van Parijs naar Nice toe met als hoogste doel om het algemeen klassement te winnen.

Is live gokken op Parijs – Nice bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, niet iedere bookmaker heeft live gokken op Parijs – Nice beschikbaar. Via onze kieswijzer kom je te weten welke bookmaker er wel live wielrennen in het pakket heeft zitten.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Wat als blijkt dat een renner voordat de etappe begint besluit om niet te starten?

Mocht je een weddenschap hebben geplaatst op een klassement, dan heb je in principe pech. Voor de weddenschappen die betrekking hebben op de etappe niet. De renner zal als DNS (did not start) worden aangemerkt waardoor je weddenschap wordt geannuleerd.