Home Evenementen Gokken op Omloop het Nieuwsblad

De Omloop het Nieuwsblad geldt voor veel wielerliefhebbers als de opening van het wielerseizoen. Gokken op Omloop het Nieuwsblad kan bij elke bookmaker. Het is de eerste World Tour koers van het seizoen op Europese bodem. Bookmakers pakken voor dit soort grotere koersen uit waardoor je meer mogelijkheden hebt om in te zetten. Outright Winner en Head to Head markten zijn zowel prematch en live beschikbaar.

Hoe werkt gokken op Omloop het Nieuwsblad

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer Wielrennen en Omloop het Nieuwsblad

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport wielrennen en vervolgens naar Omloop het Nieuwsblad.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt en voorspelling waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

De Omloop het Nieuwsblad is een eendaagse wielerkoers. Gokken op Omloop het nieuwsblad kan dus niet op klassementen die over meerdere etappes gaan. Hierdoor vervalt het soort weddenschap waarbij je kunt inzetten op de verschillende klassementen en hoeveelheid etappezeges. De gebruikelijke markten om te gokken op wielrennen zijn daardoor beschikbaar:

 • Outright Winner | Voorspel welke renner de koers zal winnen.
 • Top 3  | Voorspel welke renner in de top drie zal finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de uitslag.

Live gokken op Omloop het Nieuwsblad

Het openingsweekend van de World Tour in Europa met Omloop het Nieuwsblad. De koers is live op verschillende zenders te volgen. Er is in de media veel aandacht voor het openingsweekend waardoor de informatievoorziening goed is. Dat geeft bookmakers de mogelijkheid om live odds aan te bieden.

Waar bookmakers kleinere World Tour koersen links laten liggen als het gaat om aanbieden van live odds, doen ze dat niet tijdens Omloop het Nieuwsblad. Live gokken op Omloop het Nieuwsblad kan op de markten die hierboven staan gegeven.

Veelgestelde vragen over gokken op Omloop het Nieuwsblad

Wat is de Omloop het Nieuwsblad?

Omloop het Nieuwsblad is een eendaagse World Tour koers dat door vele wielerliefhebbers wordt gezien als de openingskoers van het wielerseizoen. Dat is officieel niet zo, maar het is wel de eerste World Tour koers op Europese bodem.

Is live gokken op Omloop het Nieuwsblad bij iedere bookmaker beschikbaar?

Ja, iedere bookmaker heeft op zijn minst de Outright Winner markt beschikbaar om live op te gokken. Bij de ene bookmaker is het aanbod wat uitgebreider met live Head to Head markten. Welke bookmaker het beste is om te gokken op Omloop het Nieuwsblad vind je door middel van onze kieswijzer.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Ik zie soms wel klassementen tijdens eendaagse koersen, hoe kan dat?

Het gaat dan vaak om sponsor gerelateerde klassementen wie bijvoorbeeld als eerste over een berg komt. Dit soort klassementen hebben voor bookmakers geen waarde om daarvoor odds aan te bieden.