Home Evenementen Gokken op NBA

De beste en meest bekende basketbalcompetitie ter wereld is de Noord-Amerikaanse NBA. Dat maakt Gokken op NBA overal mogelijk. Inzetten kan op allerlei verschillende soorten markten. Daarnaast kan je niet alleen inzetten op individuele wedstrijden maar ook weddenschappen plaatsen gerelateerd aan het NBA seizoen.

Wat is online gokken op NBA?

Online gokken op NBA is het plaatsen van een weddenschap bij een online bookmaker op de nationale basketbal competitie van de Verenigde Staten en Canada. Het is de meest populaire en grootste basketbalcompetitie ter wereld waardoor het online gokken op deze competitie erg in trek is. Online bookmakers geven dan ook een uitgebreid aanbod per wedstrijd en over de gehele competitie voor zowel prematch als live wedden.

Hoe werkt online gokken op NBA?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op NBA wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor NBA? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op NBA, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Homepage Jack's

 3. Selecteer NBA

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de competitie ‘NBA’. Deze competitie staat onder de sport Basketbal, maar omdat dit zo’n grote competitie is zal deze al te zien zijn in de meest populaire competities sectie.NBA selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op NBA, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Match Winner en/of Over/Under totale punten markt zijn.NBA Markten

 5. Gokken op NBA

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op NBA

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen mogelijk als het gaat om gokken op NBA. Je hebt de seizoensweddenschappen en de reguliere weddenschappen per wedstrijd. 

De seizoensweddenschappen hebben betrekking op het hele NBA seizoen. Dat kan gaan over het winnen van een divisie of conference, maar ook de hoeveel wedstrijden een team dat seizoen zal winnen.

Seizoensweddenschappen

Er zijn een aantal markten als seizoensweddenschap beschikbaar tijdens het gokken op NBA. Hieronder een overzicht van de mogelijke weddenschappen die je kan plaatsen:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap die je kunt plaatsen is voorspellen wie uiteindelijk de competitie zal winnen. Het seizoen duurt met 82 wedstrijden erg lang waardoor de Outright Winner markt gedurende het seizoen beschikbaar blijft.
 • Division / Conference Outright | Welk team zal de divisie of conference winnen?
 • NBA MVP | Welke speler zal tot MVP (most valuable player) van de reguliere competitie worden uitgeroepen 
 • Total Wins Over/Under | Voorspel of een team meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal wedstrijden zal winnen gedurende het seizoen.

Reguliere weddenschappen

Gokken op NBA kan niet alleen op seizoensweddenschappen maar ook op wedstrijden zelf. Bookmakers publiceren voor elke competitiewedstrijd odds omdat het zo’n populaire competitie is.

Dit zijn de gebruikelijke markten die beschikbaar zijn tijdens het gokken op basketbal. We zetten de meest populaire markten nog even op een rijtje:

 • Match Odds | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen (incl overtime)
 • Asian Handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal punten in de min, de underdog een fictief aantal punten in de plus. Lukt het ondanks / met behulp van deze fictieve handicap te winnen?
 • Over/Under Total Points | Voorspel of de wedstrijd meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal punten zal hebben (incl overtime).
 • Match Parlays | Combinaties van verschillende markten zoals lukt het Team A om te winnen met een bepaalde Asian Handicap. 
 • Double Chance | Wat is het resultaat na het vierde kwart? Overtime telt bij deze weddenschap niet mee, waardoor een gelijkspel ook mogelijk is.
 • Player Specials | Lukt het bepaalde spelers om een bepaald aantal punten/rebounds/assists te scoren tijdens de wedstrijd.
 • Quarter Bets | De bovenstaande markten zijn niet alleen toe te passen over de hele wedstrijd maar ook per kwart. Het resultaat van de weddenschap is dan gerelateerd aan een kwart en niet de hele wedstrijd.

Live gokken op NBA

De TV rechten van de NBA zijn wereldwijd verkocht en dat geeft meteen aan dat de competitie in heel veel landen (live) te zien is. Daarnaast heeft de NBA zijn eigen site met stream mogelijkheid waardoor je altijd elke willekeurige wedstrijd zou kunnen zien. 

Dit maakt het voor bookmakers extra makkelijk en aantrekkelijk om live gokken op NBA aan te bieden. Je hebt zelfs de mogelijkheid om via je bookmaker, na een inzet, naar een livestream van de wedstrijd te kijken.

Veelgestelde vragen

Wat is de NBA?

De NBA (National Basketball Association) is de grootste en beste professionele basketbalcompetitie in de wereld. De competitie wordt gespeeld in Noord-Amerika met als hoogtepunt de play-offs en uiteindelijk de NBA Finals.

Is live gokken op NBA bij iedere bookmaker beschikbaar?

Ja! De NBA is zo populair dat de finale van het seizoen misschien nog wel meer kijkers trekt dan gedurende het reguliere seizoen.

Uit hoeveel wedstrijden bestaat een NBA seizoen?

Elk team speelt 82 reguliere competitie wedstrijden. Wanneer een team zich plaatst voor de play-offs komen hier nog een aantal wedstrijd bovenop.

Wanneer worden de seizoensweddenschappen uitgekeerd?

Op het moment dat het kan. Heb je ingezet dat een bepaald team de divisie zou winnen en tien wedstrijden voor het einde van de competitie is dit team niet meer in te halen, dan wordt je weddenschap uitgekeerd. Soms kan dat dus echt pas aan het einde van de competitie.