Home Evenementen Gokken op Nascar

Een klasse in de motorsport die we steeds vaker op TV zien en wat het daardoor mede mogelijk maakt om te gokken op Nascar. In een klasse waar men hoofdzakelijk en vaak alleen maar naar links stuurt valt er heel wat te gokken. We bespreken welke markten er beschikbaar zijn en welke soort weddenschappen je moet denken tijdens het gokken op Nascar.

Hoe werkt gokken op Nascar

 1. Selecteer een bookmaker via de kieswijzer

  Via onze kieswijzer kom je er snel achter welke bookmaker de beste odds en meeste markten heeft als het gaat om gokken op Nascar.

 2. Inloggen of account aanmaken

  Wanneer duidelijk is bij welke bookmaker je moet zijn is het een kwestie van inloggen. Heb je nog geen account dan zal je eerst een account aan moeten maken.

 3. Saldo controleren en mogelijk storten

  Heb je een account of is het account inmiddels aangemaakt, dan is het een kwestie van je saldo controleren. Heb je nog voldoende saldo om je weddenschap te plaatsen, dan kan je verder. Zo niet, dan is een storting noodzakelijk.

 4. Selecteer motorsport en Nascar

  Eenmaal ingelogd en met voldoende saldo op je account, ga je op zoek naar de sport motorsport of autosport. Dit is verschillend per bookmaker en het is dus even zoeken onder welke categorie de bookmaker Nascar plaatst.

 5. Markt selecteren

  Er zijn tal van markten beschikbaar waar je op kunt gokken. Selecteer de markt waarop je wilt gokken.

 6. Weddenschap plaatsen

  Selecteer de uitkomst waar je op wilt gokken. Deze zal in je betslip of weddenschap overzicht komen te staan. Nu is het een kwestie van je inzet bepalen en de weddenschap plaatsen.

 7. Winst

  Nu is het afwachten op het resultaat. Via TV of livestream is het vaak mogelijk om de wedstrijd live te volgen. Was je voorspelling juist, dan krijg je de inleg maal de odd uitgekeerd!

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het gokken op Nascar. Je kunt ervoor kiezen om een weddenschap te plaatsen met betrekking tot de klassering van een coureur bij het algehele kampioenschap. Daarnaast is het mogelijk om in te zetten op individuele races gedurende het seizoen.

Seizoensweddenschappen

In het Nascar zijn er verschillende kampioenschappen zoals bijvoorbeeld de Cup Series, Truck Series en Xfinity Series. Voor al deze kampioenschappen kan in aan het begin, en ook tijdens het seizoen, nog inzetten op de winnaar van het kampioenschap

Hieronder een overzicht van de mogelijke toernooi weddenschappen waar je op kunt gokken tijdens Nascar kampioenschappen:

 • Winnaar kampioenschap | De Outright markt waar je voorspelt welke Nascar coureur er aan het einde van het seizoen de kampioen is.
 • Klassering kampioenschap | Je voorspelt welke Nascar coureur er aan het einde van het seizoen in de top drie of vier staat. Afhankelijk van wat de markt aangeeft.

Reguliere weddenschappen

De reguliere weddenschappen bij gokken op snooker zijn per wedstrijden in te zetten. Je hebt verschillende markten waar je per wedstrijd op kunt gokken. Hieronder staan alle markten gegeven waar je op kunt gokken tijdens de Nascar:

 • Outright Winner | Voorspel welke Nascar coureur of welk Nascar team de race zal winnen.
 • Outright Plaats | Je voorspelt welke Nascar coureur er in de de top drie zal finishen.
 • Head to Head | Welke van de twee Nascar coureur komt als eerste over de finish?
 • Group Betting | Er worden vier Nascar coureurs in een groep gezet, welke zal als eerste over de finish komen?
 • Manufacturer | Welke fabrikant (merk) Nascar wagen zal de race winnen? Of welke Nascar coureur komt er als eerste over de finish per fabrikant?
 • Race Specials | Verschillende weddenschappen zoals, is het wagennummer van de winnaar een even of oneven nummer? Is het wagennummer van de winnaar hoger of lager dan een bepaald aantal? Of wint er een coureur beide stages en de race?

Live gokken op Nascar

Alle soorten motor- en autosport zijn tegenwoordig populair in Nederland. Mede daardoor zijn alle raceklassen wel live op TV of via livestream te volgen. Nascar is live op TV te volgen en omdat de race best wel een tijdje duurt, hebben bookmakers de mogelijkheid om deze voor live gokken aan te bieden.

Live gokken op Nascar kan dan ook bij elke bookmaker. Natuurlijk zal de markt wel eens offline gaan, zeker wanneer er weer eens een crash is. Maar de race komt wel weer beschikbaar wanneer de caution voorbij is.

Het aantal weddenschappen en markten voor het live gokken op Nascar is wel een stuk beperkter ten opzichte van de prematch markten. Je kunt vaak alleen op de Outright Winner markt inzetten, of wie gedurende de race een stage wint.

Veelgestelde vragen over gokken op Nascar

Wat is het Nascar?

Het Nascar is auto- / motorsport waarin sportwagens races op zogenaamde ovals. Vandaar de term die bij de sport hoort just turn left is, omdat er steeds rondjes worden gereden. Het is spectaculair om te zien omdat de wagens steeds op maximale snelheid rijden en een ongelukje op de loer ligt.

Wat is de beste bookmaker om te gokken op Nascar?

Dat hangt af waar je precies op wil gokken. Heb je alleen maar interesse om in te zetten op de winnaar van de race of wil je ook gokken op welke fabrikant er wint. Vul de kieswijzer in om te bepalen welke bookmaker er voor jou het beste is om te gokken op Nascar.

Is gokken op Nascar rendabel?

Net als gokken op alle sporten, kan gokken op Nascar zeker rendabel zijn. Je moet alleen wel weten wat je doet. Informatie verzamelen over de circuits, de fabrikanten en coureurs. Luisteren naar goede commentatoren en daarmee je voordeel doen. In het wilde weg gaan gokken is in ieder geval nooit goed.