Home Evenementen Gokken op MLB

De grootste en beste honkbal competitie ter wereld is de Noord-Amerikaanse MLB. Gokken op MLB kan je dan ook bij elke bookmaker. Inzetten kan op individuele wedstrijden maar ook seizoensweddenschappen zijn mogelijk. Deze hebben betrekking op het resultaat van het hele seizoen. De MLB is zo’n grote competitie dat je op iedere wedstrijd live kunt gokken.

Hoe werkt gokken op MLB

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer Honkbal en MLB

  De MLB is zo populair dat het vaak meteen zichtbaar is op de site van de bookmaker. Mocht dit niet het geval zijn ga je naar de sport honkbal en competitie MLB.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een wedstrijd of markt waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

De beste Nederlandse bookmakers

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen mogelijk als het gaat om gokken op MLB. Je hebt de seizoensweddenschappen en de reguliere weddenschappen per wedstrijd. De seizoensweddenschappen hebben betrekking op het hele MLB seizoen. Dat kan gaan over het winnen van een divisie of league, maar ook de hoeveel wedstrijden een team dat seizoen zal winnen.

Seizoensweddenschappen

Er zijn een aantal markten als toernooi weddenschap beschikbaar tijdens het gokken op MLB. Hieronder een overzicht van de mogelijke weddenschappen die je kan plaatsen:

 • Outright Winner | Er zijn diverse Outright weddenschappen voor en tijdens het MLB seizoen. Zo kun je gokken op het team dat de divisie, league of uiteindelijk World Series zal winnen.
 • Division / League Outright | Welk team zal de divisie of league winnen? Met league bedoelen ze de American of National League, niet de hele MLB competitie.
 • Player Specials | Er zijn een aantal individuele prijzen te behalen in de MLB. Van MVP (most valuable player) tot beste werper (Cy Young Award). Zelfs welke speler de beste zal zijn als het gaat om statistieken als meeste homeruns, hits, runs, strike-outs en zelfs welke speler de verste homerun zal slaan. Deze markten zijn open tot de competitie begint.
 • Total Wins Over/Under | Voorspel of een team meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal wedstrijden zal winnen gedurende het seizoen.

Reguliere weddenschappen

Gokken op MLB kan niet alleen op seizoensweddenschappen maar ook op wedstrijden zelf. Bookmakers publiceren voor elke competitiewedstrijd odds omdat het zo’n populaire competitie is.

Dit zijn de gebruikelijke markten die beschikbaar zijn tijdens het gokken op honkbal. We zetten de meest populaire markten nog even op een rijtje:

 • Match Odds | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen (incl extra innings)
 • Asian Handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal punten in de min, de underdog een fictief aantal punten in de plus. Lukt het ondanks / met behulp van deze fictieve handicap te winnen?
 • Over/Under Total Runs | Voorspel of de wedstrijd meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal runs zal hebben (incl extra innings).
 • Match Parlays | Combinaties van verschillende markten zoals lukt het Team A om te winnen met een bepaalde Asian Handicap.
 • Match Specials | Je kunt een weddenschap plaatsen op allerlei gebeurtenissen tijdens een wedstrijd. Bijvoorbeeld welke ploeg er als eerste een punt weet te scoren. 
 • Inning Bets | De bovenstaande markten zijn niet alleen toe te passen over de hele wedstrijd maar ook per inning. Het resultaat van de weddenschap is dan gerelateerd aan een inning en niet de hele wedstrijd.

Live gokken op MLB

De TV rechten van de MLB zijn wereldwijd verkocht en dat geeft meteen aan dat de competitie in heel veel landen (live) te zien is. Daarnaast heeft de MLB zijn eigen site met stream mogelijkheid waardoor je altijd elke willekeurige wedstrijd zou kunnen zien. 

Dit maakt het voor bookmakers extra makkelijk en aantrekkelijk om live gokken op MLB aan te bieden. Je hebt zelfs de mogelijkheid om via je bookmaker, na een inzet, naar een livestream van de wedstrijd te kijken.

Veelgestelde vragen over gokken op MLB

Wat is de MLB?

De MLB (Major League Baseball) is de grootste en beste professionele honkbal competitie in de wereld. De competitie wordt gespeeld in Noord-Amerika met als hoogtepunt de play-offs en uiteindelijk de World Series.

Is live gokken op MLB bij iedere bookmaker beschikbaar?

Ja! De MLB is zo populair dat de finale van het seizoen misschien nog wel meer kijkers trekt dan gedurende het reguliere seizoen.

Uit hoeveel wedstrijden bestaat een MLB seizoen?

Elk team speelt 162 reguliere competitie wedstrijden. Wanneer een team zich plaatst voor de play-offs komen hier nog een aantal wedstrijd bovenop.

Hoe kan een speler een individuele prijs winnen?

Een vakjury, samen met de invloed van het publiek, bepaald welke speler er een individuele prijs (zoals MVP) wint.