Home Evenementen Gokken op Luik-Bastenaken-Luik

Luik-Bastenaken-Luik is het vierde monument op de wielerkalender. Gokken op Luik-Bastenaken-Luik kan bij alle bookmakers, zowel prematch als live. De bekendste markten om in te zetten zijn Outright Winner en Head to Head. Je hebt meer keuze als het gaat om Head to Head weddenschappen omdat deze koers een monument is. Daarnaast zijn er meer markten beschikbaar om live op te gokken.

Hoe werkt gokken op Luik-Bastenaken-Luik

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer Wielrennen en Luik-Bastenaken-Luik

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport wielrennen en vervolgens naar Luik-Bastenaken-Luik. Sommige bookmakers gebruiken de benaming Liẻge-Bastogne-Liège, de Franse benaming van de Luik-Bastenaken-Luik.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt en voorspelling waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

De Luik-Bastenaken-Luik is een eendaagse wielerkoers. Er zijn dus geen klassementen over meerdere etappes. Gokken op Luik-Bastenaken-Luik op het soort weddenschap waarbij je kunt inzetten op de verschillende klassementen en hoeveelheid etappezeges is dus niet mogelijk. De gebruikelijke markten om te gokken op wielrennen zijn beschikbaar, maar omdat het een monument is zetten de bookmakers net even wat extra markten online:

 • Outright Winner | Voorspel welke renner de koers zal winnen.
 • Top 3 | Voorspel welke renner in de top drie zal finishen.
 • Top 10 | Voorspel welke renner er in de top tien zal finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de uitslag.
 • Winning Margin | Voorspel hoeveel tijd er tussen de winnaar en de nummer twee zit.
 • Winning Nationality | Wat is de nationaliteit van de winnaar?

Live gokken op Luik-Bastenaken-Luik

Er zijn vijf monumenten in het wielrennen en deze koers is er daar één van. Daardoor krijgt het altijd veel aandacht van de media. De koers is dan ook van start tot finish live te volgen op diverse TV kanalen.

Door het live aanbod op TV is live gokken op Luik-Bastenaken-Luik bij iedere bookmaker mogelijk. Het voorspellen van de winnaar door middel van de Outright Winner markt is overal beschikbaar. Het is per bookmaker afhankelijk hoe uitgebreid het live aanbod zal zijn.

Veelgestelde vragen over gokken op Luik-Bastenaken-Luik

Wat is de Luik-Bastenaken-Luik?

Luik-Bastenaken-Luik is het vierde monument van het jaar met als bijnaam La Doyenne, wat zoiets wil zeggen als de Oude Dame. De koers werd namelijk voor de eerste keer in 1892 verreden.

Is live gokken op Luik-Bastenaken-Luik bij iedere bookmaker beschikbaar?

Wanneer de live uitzending op TV is gestart zijn er bij iedere bookmaker live odds beschikbaar. in ieder geval voor de winnaar van de koers. Per bookmaker is het aanbod afhankelijk.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Kan ik veilig gokken op Luik-Bastenaken-Luik?

Wij adviseren je altijd om bij een bookmaker te spelen die op onze site staat vermeld. Dit zijn namelijk bookmakers met een Nederlandse licentie. Hierdoor speel je op een veilige site en ben je er zeker van dat je uitgekeerd krijgt.