Home Evenementen Gokken op La Vuelta

De laatste grote wielerronde van het jaar en daarmee de laatste kans voor de klassementsrenners om nog een keer te pieken. Online gokken op La Vuelta is steeds populairder geworden omdat ook deze grote ronde tegenwoordig van start tot finish live op TV is. Inzetten kan op de verschillende algemene klassementen en individuele etappes. Daarnaast is het zelfs mogelijk om live te gokken op La Vuelta.

Wat is online gokken op La Vuelta

Online gokken op La Vuelta is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op de wielerwedstrijd Ronde van Spanje. Inzetten kan op diverse markten zoals de Outright Winnaar en verschillende Head to Head markten, waarin wielrenners het tegen elkaar opnemen.

Het is mogelijk om gedurende het hele jaar te online gokken op La Vuelta, en dan met name op de winnaar. Pas als duidelijke welke renners er deelnemen en hoe het met de vorm zit komen de Head-to-Head markten beschikbaar. Daardoor kom je odds voor deze wielerkoers niet op ieder willekeurig moment tegen bij online bookmakers.

Beste bookmaker om te online gokken op wielrennen

Hoe werkt online gokken op La Vuelta

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer Wielrennen en La Vuelta

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport wielrennen en vervolgens naar La Vuelta. Deze ronde kan ook als Ronde van Spanje of simpelweg Vuelta zijn aangeduid. Maar de La Vuelta is de officiële naam van deze ronde.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het online gokken op La Vuelta. Je kan er voor kiezen om een weddenschap te plaatsen voor het klassement of voor een individuele etappe. Dit zijn de meest gebruikte markten als het gaat om online gokken op wielrennen. Hieronder maken we duidelijk welke markten er voor welke soort weddenschap beschikbaar zijn.

Klassement

Als je er voor kiest om in te zetten op het resultaat van een klassement dan zal je weddenschap pas aan het einde van de ronde worden verwerkt. Online gokken op La Vuelta kan op de volgende markten:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap. Je voorspelt wie de La Vuelta zal winnen. Je kan er ook voor kiezen om in te zetten op de nevenklassementen zoals punten-, berg- en ploegenklassement.
 • Top 3 / Top 10 | Voorspel welke renner in de top drie of top tien van het klassement zal eindigen. Vaak is deze markt alleen beschikbaar voor het algemeen klassement en niet voor andere klassementen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de ranglijst? Deze zijn beschikbaar voor alle klassementen.
 • Total Stage Wins Over/Under | Bookmakers koppelen een aantal etappezeges aan een renner. Voorspel of deze renner meer (Over) of minder (Under) dat aantal etappezeges zal komen.

Etappe

Naast de weddenschappen voor de klassementen zijn er ook odds beschikbaar voor de individuele etappes. Tot op het moment dat de etappe begint kan je inzetten op deze markten, daarna gaan deze offline en komen alleen enkele markten nog live beschikbaar.

 • Stage Winner | Voorspel welke renner de etappe zal winnen. Je kunt ook live inzetten op deze markt.
 • Top 3  | Voorspel welke renner in de top drie weet te finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de etappe uitslag.

Live online gokken op La Vuelta

De La Vuelta is bij een bepaald aantal zenders van start tot finish te volgen. In het verleden kwam deze ronde maar sporadisch in beeld. Hierdoor is live gokken op La Vuelta bij steeds meer bookmakers gebruikelijk.

Live gokken op La Vuelta kan op alle markten die hierboven staan voor de etappe. Houd er wel rekening mee dat de markten met enige regelmaat even niet beschikbaar kunnen zijn. Met name in de etappes waar er vele groepen renners over het parcours verspreid rijden dan ontbreekt soms het overzicht bij bookmakers. Of tijdens een grote valpartij, dan moet er eerst gekeken worden welke renners er zijn gevallen.

Veelgestelde vragen

Wat is de La Vuelta?

De La Vuelta is één van de drie grote wielerrondes en wordt ook wel de Ronde van Spanje of simpelweg Vuelta genoemd. Het is de laatste grote wielerronde van het jaar. Het peloton doorkruist Spanje voor drie weken met als hoogst haalbare doel het algemene klassement winnen en daarmee de Rode trui.

Is live online gokken op La Vuelta bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, niet iedere bookmaker heeft live online gokken op La Vuelta beschikbaar. Via onze kieswijzer kom je te weten welke bookmaker er wel live wielrennen in het pakket heeft zitten.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Wanneer worden de weddenschappen voor de klassementen uitgekeerd?

Dat zal aan het einde van de ronde zijn. Na drie weken dus. Houd er dus rekening mee dat je drie weken niet over dat geld kan beschikken.