Home Evenementen Gokken op GP Spanje

Op het circuit de Barcelona-Catalunya staat de volgende grand prix op de Formule 1 kalender te wachten. Online gokken op GP Spanje kan je veilig doen bij iedere legale online bookmaker in Nederland. Maar waar moet je rekening mee houden tijdens het online gokken op deze grand prix?

Wat is online gokken op GP Spanje?

Online gokken op GP Spanje is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op de Formule 1 grand prix van Spanje. Dat kan op verschillende dagen gedurende het raceweekend zoals de vrije trainingen, kwalificatie en de race zelf. Er zijn verschillende markten beschikbaar om op in te zetten waarvan de populairste de Outright Winner is.

Hoe werkt online gokken op GP Spanje?

 1. Kieswijzer gebruiken

  OOnline gokken op GP Spanje wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor Formule 1? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op GP Spanje, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Bookmaker Jack's openen

 3. Selecteer Formule 1 & GP Spanje

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Formule 1’. Daar vind je alle actuele grand prix. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien. Het kan zijn dat de Formule 1 onder motorsport of autosport staat.Formule 1 & GP Spanje selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om online gokken op GP Spanje, zijn nu zichtbaar. Je zal waarschijnlijk meteen de Outright Winner markt zien.Markten bekijken

 5. Online gokken op GP Spanje

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Online gokken op GP Spanje

Soorten weddenschappen

Tijdens het online gokken op GP Spanje zijn er een aantal weddenschappen / markten beschikbaar. De bookmakers plaatsen zelf de populairste markten vooraan tijdens een raceweekend. De meeste populaire weddenschappen bij het online gokken op GP Spanje zijn:

 • Winner Outright | Voorspel wie de race zal winnen. In sommige gevallen kan je er ook voor kiezen om top coureurs (deze kunnen worden bepaald door de bookmakers zelf) uit te sluiten van je weddenschap.  
 • Head to Head | Voorspel welke van de twee coureurs er het hoogst eindigt tijdens de race. De bookmakers kunnen deze Head to Head weddenschappen zelf samenstellen. 
 • Fastest qualifier | Welke coureur is volgens jou de snelste rijder tijdens de kwalificatie, en zal daardoor op pole position starten tijdens de race. 
 • Point finish (top 10) | Welke coureur staat er na de race in de top 10.
 • Winning team | Twijfel je over welke coureur de race gaat winnen, maar denk je wel het team te weten? Voorspel dan met deze weddenschap welk team de race gaat winnen. Bijvoorbeeld Mercedes, Red Bull of Ferrari.
 • Fastest lap | Welke coureur weet de snelste ronde neer te zetten?
 • Safety car y/n | Voorspel of er tijdens de race een safety car komt of niet.
 • Grid position of winner | Vanuit welke startpositie zal de rit worden gewonnen?
 • To qualify | Welke coureur classificeert zich voor de grand prix? Of lukt het beide auto’s van een team zich te classificeren.
 • Outright markets| Niet alleen de punten finish is beschikbaar om te wedden op Formule 1 maar ook bijvoorbeeld een top 6 positie. Daarnaast worden coureurs in groepen van vier gezet en dan mag je voorspellen welke coureur het beste zal presteren.

Prematch & live

De weddenschappen zoals hierboven vermeld zijn altijd prematch beschikbaar. Houd rekening mee dat wanneer de eerste vrije training begint, er een aantal markten offline gaan. Deze komen pas weer terug als de training voorbij is. Kortom, als er auto’s op het circuit te vinden zijn dan worden bijna alle markten offline gehaald. Is de trainingssessie of kwalificatie voorbij, dan komen deze markten weer online.

Het live aanbod tijdens het online gokken op GP Spanje legt de nadruk op de outright markt. Steeds meer bookmakers bieden live Head to Head odds aan. De odds voor beide markten fluctueren naarmate het verloop van de grand prix, en gaan offline als er bijvoorbeeld een crash is.

Mobiel online gokken op GP Spanje

Via je mobiel of tablet online gokken op GP Spanje is heel eenvoudig. Bookmakers hebben altijd wel een mobiele site of een eigen app waar je naartoe kan. Je gaat naar de mobiele site of app en logt met je bestaande account in. Mocht je geen account hebben dan kun je deze ook via de mobiele site aanmaken.

Op de mobiele site heb je wat minder waardoor het allemaal wat compacter is. Sporten zijn vaak afgebeeld in de vorm van icoontjes. Veel bookmakers hebben een knop op de mobiele site waar A-Z staat aangegeven. Als je dit aanklikt komt er een sidebar in het scherm en kun je alle categorieën van gokken op sport vinden.

Tips

 • Kennis van het circuit | Veel Formule 1 teams kennen dit circuit door en door vanwege de vele testdagen die op het circuit plaatsvinden. Alle teams weten dus wat de ideale setting van de auto zal zijn. Daardoor kan het zijn dat de huidige orde van teams door elkaar wordt gehusseld.
 • Kwalificatie niet zo belangrijk | Op stratencircuits, zoals in Monaco en Miami, is kwalificatie van groot belang. Inhalen op dat soort circuits is vrijwel onmogelijk. Het circuit van de GP Spanje is een echt racecircuit waardoor er meer ruimte is voor inhaalacties. Het belang van een hele goede kwalificatie is daardoor minder van belang.
 • Speel verantwoord | Een ongelukje zit tijdens deze grand prix in een heel klein hoekje en het kan zomaar zo zijn dat een coureur waarop je hebt ingezet slachtoffer wordt van een crash. Dan heb je pech en verlies je de weddenschap. Bij dit soort circuits moet je gewoon extra rekening houden als het gaat om mogelijke uitvallers. Blijf altijd rustig en ga niet chasen om zo snel mogelijk je geld terug te verdienen.

Speciale regels

Als je een Head to Head weddenschap plaatst bij het gokken op GP Spanje kan het zijn dat één van de twee coureurs uitvalt. Niet alleen ongelukken kunnen een oorzaak zijn dat een coureur uitvalt. Pure autopech tijdens de grand prix kan iedere coureur overkomen. De inspanningen zijn gigantisch en vragen veel van een Formule 1 auto.

Wanneer een coureur uit je Head to Head weddenschap uitvalt, dan hoeft de andere coureur alleen geklasseerd te zijn om de Head to Head te winnen. Heb je ingezet op de uitgevallen coureur, dan verlies je de weddenschap. Vallen beide coureurs uit tijdens de race dan is het aan de bookmaker hoe dit af te handelen.  

Bij de meeste bookmakers zal je de inleg van de weddenschap terug krijgen. De weddenschap wordt verwerkt als een void (geannuleerd). Er zijn bookmakers die, wanneer beide coureurs uitvallen, de weddenschap toch als verloren beschouwen. Dit staat in de voorwaarden (terms & conditions) van de bookmaker. Neem dus altijd eerste de voorwaarden door voordat je gaat wedden op Formule 1.

Veelgestelde vragen

Krijg in mijn inzet terug als een bepaalde coureur uitvalt waar ik een Outright weddenschap op heb geplaatst?

Als de coureur heeft deelgenomen aan de start en daarna uitvalt, ook al is dit in de eerste bocht, heb je helaas pech. De inzet ben je in dit geval kwijt.

Ik heb ingezet dat er een safety car wordt ingezet tijdens de grand prix. Is dan een virtual safety car voldoende om te winnen?

Er zit wel degelijk een verschil tussen een virtuele safety car en een echte safety car. Online bookmaker zullen tijdens het online gokken op een safety car de weddenschap niet als een winnende afsluiten als er alleen maar een virtuele safety car voor komt.

Wat als ik heb ingezet op een coureur die na het plaatsen van de weddenschap een gridstraf krijgt.

Dan blijft je weddenschap gewoon staan en kan je het een gevalletje pech noemen. Daardoor is het van belang dat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws. Vaak komen gridstraffen of roddels over gridstraffen ruim van te voren in de media naar voren.

Wat is de beste legale Nederlandse bookmaker om veilig te online gokken op GP Spanje?

Dit is afhankelijk van de markt waarop je wilt wedden. Door middel van de kieswijzer van Gokken.com kan je bepalen welke bookmaker het beste bij je past.