Home Evenementen Gokken op Giro d’Italia

Dit is altijd de eerste grote wielerronde van het jaar en volgens de liefhebbers misschien wel de mooiste van de drie. Gokken op Giro d’Italia kan bij elke bookmaker. Je kunt inzetten op de verschillende klassementen en de individuele etappes. De ronde van Italië, met als bijnaam Giro, is een belangrijke wedstrijd voor de klassementsrenners. Een aantal hebben als doel de Tour de France, andere willen juist tijdens de Giro pieken. Dat maakt gokken op Giro d’italia erg interessant.

Hoe werkt gokken op Giro d’Italia

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer Wielrennen en Giro d’Italia

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport wielrennen en vervolgens naar Giro d’Italia. Deze ronde kan ook als Ronde van Italië of Giro zijn aangeduid. Maar de Giro d’Italia is de officiële naam van deze ronde.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het gokken op Giro d’Italia. Je kan er voor kiezen om een weddenschap te plaatsen voor het klassement of voor een individuele etappe. Dit zijn de meest gebruikte markten als het gaat om gokken op wielrennen. Hieronder maken we duidelijk welke markten er voor welke soort weddenschap beschikbaar zijn.

Klassement

Als je er voor kiest om in te zetten op het resultaat van een klassement dan zal je weddenschap pas aan het einde van de ronde worden verwerkt. Gokken op Giro d’Italia kan op de volgende markten:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap. Je voorspelt wie de Giro d’Italia zal winnen. Je kan er ook voor kiezen om in te zetten op de nevenklassementen zoals punten-, berg- en ploegenklassement.
 • Top 3 / Top 10 | Voorspel welke renner in de top drie of top tien van het klassement zal eindigen. Vaak is deze markt alleen beschikbaar voor het algemeen klassement en niet voor andere klassementen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de ranglijst? Deze zijn beschikbaar voor alle klassementen.
 • Total Stage Wins Over/Under | Bookmakers koppelen een aantal etappezeges aan een renner. Voorspel of deze renner meer (Over) of minder (Under) dat aantal etappezeges zal komen.

Etappe

Naast de weddenschappen voor de klassementen zijn er ook odds beschikbaar voor de individuele etappes. Tot op het moment dat de etappe begint kan je inzetten op deze markten, daarna gaan deze offline en komen alleen enkele markten nog live beschikbaar.

 • Stage Winner | Voorspel welke renner de etappe zal winnen. Je kunt ook live inzetten op deze markt.
 • Top 3  | Voorspel welke renner in de top drie weet te finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de etappe uitslag.

Live gokken op Giro d’Italia

De Giro d’Italia is bij een bepaald aantal zenders van start tot finish te volgen. In het verleden kwam deze ronde maar sporadisch in beeld. Maar tegenwoordig krijgen de ronden naast de Tour steeds meer aandacht. Hierdoor is live gokken op Giro d’Italia bij steeds meer bookmakers gebruikelijk.

Live gokken op Giro d’Italia kan op alle markten die hierboven staan voor de etappe. Houd er wel rekening mee dat de markten met enige regelmaat even niet beschikbaar kunnen zijn. Met name in de etappes waar er vele groepen renners over het parcours verspreid rijden dan ontbreekt soms het overzicht bij bookmakers.

Veelgestelde vragen over gokken op Giro d’Italia

Wat is de Giro d’Italia?

De Giro d’Italia is één van de drie grote wielerrondes en wordt ook wel de Ronde van Italië of gewoon Giro genoemd. Er wordt drie weken gekoerst in, en soms ook rond, Italië. Er wordt gestreden om dagzeges maar ook verschillende klassementen. Het hoogst haalbare is het winnen van het algemeen klassement, en daarmee de roze trui.

Is live gokken op Giro d’Italia bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, niet iedere bookmaker heeft live gokken op Giro d’Italia beschikbaar. Via onze kieswijzer kom je te weten welke bookmaker er wel live wielrennen in het pakket heeft zitten.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Wanneer worden de weddenschappen voor de klassementen uitgekeerd?

Dat zal aan het einde van de ronde zijn. Na drie weken dus. Houd er dus rekening mee dat je drie weken niet over dat geld kan beschikken.