Home Evenementen Gokken op Giro d’Italia

Dit is altijd de eerste grote wielerronde van het jaar en volgens de liefhebbers misschien wel de mooiste van de drie. Online gokken op Giro d’Italia kan bij elke bookmaker. Je kunt inzetten op de verschillende klassementen en de individuele etappes. De ronde van Italië, met als bijnaam Giro, is een belangrijke wedstrijd voor de klassementsrenners. Een aantal hebben als doel de Tour de France, andere willen juist tijdens de Giro pieken. Dat maakt gokken op Giro d’italia erg interessant.

Wat is online gokken op Giro d’Italia?

Online gokken op Giro d’Italia is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op de Ronde van Italië. Inzetten kan op diverse markten zoals de Outright Winnaar en verschillende Head to Head markten, waarin wielrenners het tegen elkaar opnemen.

Het is mogelijk om gedurende het hele jaar te online gokken op Giro d’Italia, en dan met name op de winnaar. Pas als duidelijke welke renners er deelnemen en hoe het met de vorm zit komen de Head-to-Head markten beschikbaar. Daardoor kom je odds voor deze wielerkoers niet op ieder willekeurig moment tegen bij online bookmakers.

Beste bookmaker om te online gokken op wielrennen

Hoe werkt online gokken op Giro d’Italia?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op Giro d’Italia wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor wielrennen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op Giro d’Italia, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Sportsbook openen

 3. Selecteer wielrennen en Giro d’Italia

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘wielrennen’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik vervolgens op Giro d’Italia om alle markten en odds te zien.Wielrennen selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare odds zijn nu zichtbaar. Je ziet altijd de Outright Winner markt staan. Naarmate de dag van de koers nadert zullen er andere markten, zoals de Head-to-Head, worden toegevoegd.Markten Giro d'Italia bekijken

 5. Online gokken op Giro d’Italia

  Nu alle beschikbare odds zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Online gokken op Giro d'Italia

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het online gokken op Giro d’Italia. Je kan er voor kiezen om een weddenschap te plaatsen voor het klassement of voor een individuele etappe. Dit zijn de meest gebruikte markten als het gaat om online gokken op wielrennen. Hieronder maken we duidelijk welke markten er voor welke soort weddenschap beschikbaar zijn.

Klassement

Als je er voor kiest om in te zetten op het resultaat van een klassement dan zal je weddenschap pas aan het einde van de ronde worden verwerkt. Online gokken op Giro d’Italia kan op de volgende markten:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap. Je voorspelt wie de Giro d’Italia zal winnen. Je kan er ook voor kiezen om in te zetten op de nevenklassementen zoals punten-, berg- en ploegenklassement.
 • Top 3 / Top 10 | Voorspel welke renner in de top drie of top tien van het klassement zal eindigen. Vaak is deze markt alleen beschikbaar voor het algemeen klassement en niet voor andere klassementen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de ranglijst? Deze zijn beschikbaar voor alle klassementen.
 • Total Stage Wins Over/Under | Bookmakers koppelen een aantal etappezeges aan een renner. Voorspel of deze renner meer (Over) of minder (Under) dat aantal etappezeges zal komen.

Etappe

Naast de weddenschappen voor de klassementen zijn er ook odds beschikbaar voor de individuele etappes. Tot op het moment dat de etappe begint kan je inzetten op deze markten, daarna gaan deze offline en komen alleen enkele markten nog live beschikbaar.

 • Stage Winner | Voorspel welke renner de etappe zal winnen. Je kunt ook live inzetten op deze markt.
 • Top 3  | Voorspel welke renner in de top drie weet te finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de etappe uitslag.

Live online gokken op Giro d’Italia

De Giro d’Italia is bij een bepaald aantal zenders van start tot finish te volgen. In het verleden kwam deze ronde maar sporadisch in beeld. Maar tegenwoordig krijgen de ronden naast de Tour steeds meer aandacht. Hierdoor is live gokken op Giro d’Italia bij steeds meer bookmakers gebruikelijk.

Live gokken op Giro d’Italia kan op alle markten die hierboven staan voor de etappe. Houd er wel rekening mee dat de markten met enige regelmaat even niet beschikbaar kunnen zijn. Met name in de etappes waar er vele groepen renners over het parcours verspreid rijden dan ontbreekt soms het overzicht bij bookmakers.

Veelgestelde vragen

Wat is de Giro d’Italia?

De Giro d’Italia is één van de drie grote wielerrondes en wordt ook wel de Ronde van Italië of gewoon Giro genoemd. Er wordt drie weken gekoerst in, en soms ook rond, Italië. Er wordt gestreden om dagzeges maar ook verschillende klassementen. Het hoogst haalbare is het winnen van het algemeen klassement, en daarmee de roze trui.

Is live online gokken op Giro d’Italia bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, niet iedere bookmaker heeft live online gokken op Giro d’Italia beschikbaar. Via onze kieswijzer kom je te weten welke bookmaker er wel live wielrennen in het pakket heeft zitten.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Wanneer worden de weddenschappen voor de klassementen uitgekeerd?

Dat zal aan het einde van de ronde zijn. Na drie weken dus. Houd er dus rekening mee dat je drie weken niet over dat geld kan beschikken.