Home Evenementen Gokken op Diamond League

De Diamond League is een jaarlijkse competitie in het atletiek dat bestaat uit een aantal meetings over het hele seizoen door. Tijdens deze meetings kunnen de atleten punten verzamelen waardoor ze zich kwalificeren voor de Diamond League Finale. Bookmakers geven je de mogelijkheid om tijdens alle meetings te gokken op Diamond League.

Hoe werkt gokken op Diamond League

 1. Selecteer een bookmaker via de kieswijzer

  Via onze kieswijzer kom je er snel achter welke bookmaker de beste odds en meeste markten heeft als het gaat om wedden op Diamond League.

 2. Inloggen of account aanmaken

  Wanneer duidelijk is bij welke bookmaker je moet zijn is het een kwestie van inloggen. Nog geen account? Dan zal je eerst een account aan moeten maken om te kunnen wedden.

 3. Saldo controleren en eventueel storten

  Heb je een account of is het account inmiddels aangemaakt, dan is het een kwestie van je saldo controleren. Heb je nog voldoende saldo om je weddenschap te plaatsen, dan kan je verder. Bij geen voldoende saldo zal je eerst een storting moeten maken.

 4. Selecteer atletiek en Diamond League

  Eenmaal ingelogd en met voldoende saldo op je account, ga je op zoek naar de sport atletiek. Binnen de sport atletiek zal je het evenement Diamond League vinden.

 5. Discipline en markt selecteren

  Tijdens het Diamond League zijn er tal van verschillende disciplines te vinden. Selecteer de discipline waar je op in wil zetten en vervolgens de markt binnen deze discipline.

 6. Weddenschap plaatsen

  Selecteer de uitkomst waar je op wilt gokken. Deze zal in je betslip of weddenschap overzicht komen te staan. Nu is het een kwestie van je inzet bepalen en de weddenschap plaatsen.

 7. Winst!

  Nu is het afwachten op het resultaat. Via TV of livestream is het vaak mogelijk om de wedstrijd live te volgen. Was je voorspelling juist, dan krijg je de inleg maal de odd uitgekeerd!

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het wedden op Diamond League. Je kunt ervoor kiezen om een weddenschap te plaatsen met betrekking tot de klassering van een atleet. Daarnaast is het mogelijk om in te zetten op een head to head markt, de gebruikelijke markt tijdens het gokken op sport.

Hieronder een overzicht van de mogelijke weddenschappen waar je op kunt gokken tijdens Diamond League kampioenschappen:

 • Outright Winner | Voorspel welke atleet een bepaalde discipline wint.
 • Top 3 | Je voorspelt welke atleet er in de top drie zal eindigen. Oftewel een medaille pakt.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee verschillende atleten tegenover elkaar. Voorspel welke atleet er als eerste over de finish zal komen.

Live gokken op Diamond League

Atletiek is één van de weinige sporten waar live wedden vaak niet beschikbaar is. Je kunt bijvoorbeeld niet live inzetten op een 100 meter sprint. Daarvoor is de wedstrijd te snel afgelopen om überhaupt live te kunnen wedden op atletiek.

In het Diamond League circuit zijn niet de hele lange onderdelen uit het atletiek, zoals de marathon of snelwandelen, meegenomen. Dat zijn vaak de onderdelen die wel beschikbaar zijn om te live wedden op atletiek. Maar bij Diamond League zien we dus geen live wedden terug.

Tips:

 • Ken de stand van de meetings | Voor atleten valt er veel geld te verdienen via de Diamond League. Het systeem werkt met kwalificatie voor de finale meeting waardoor sommige atleten niet meer alles hoeven te geven. Dit omdat ze al gekwalificeerd zijn.
 • Speel bewust | De Diamond League wil atletiek promoten als een snelle sport en plakt de evenementen tijdens een meeting snel achter elkaar. Dit kan ervoor zorgen dat je in korte tijd een aantal verloren weddenschappen hebt. Blijf dan rustig en probeer niet meteen je geld terug te verdienen (chasen). Blijf verantwoord spelen met geld dat je kunt missen.
 • Zoek de goede bookmaker | Atletiek, en vooral Diamond League, krijgt niet bij iedere bookmaker prioriteit. Hierdoor kan het voorkomen dat sommige bookmakers voor bepaalde onderdelen geen odds beschikbaar heeft. Via onze kieswijzer krijg je meteen een goed overzicht welke bookmakers er wel voldoende aandacht besteden aan het gokken op atletiek.

Veelgestelde vragen over gokken op Diamond League

Wat is de Diamond League?

Diamond League is een jaarlijkse competitie georganiseerd door World Athletics. Atleten komen tijdens verschillende meetings (ongeveer 13 per jaar) bij elkaar om zoveel mogelijk punten te verzamelen. De top van de ranglijst kwalificeert zich voor het finale event waar de winnaar de prijzenpot en titel wint.

Wat is de beste bookmaker om te gokken op Diamond League?

Dat hangt af waar je precies op wil gokken. Heb je alleen maar interesse om in te zetten op de winnaar van een onderdeel of wil je ook head to head markten spelen tussen atleten onderling? Via onze kieswijzer zie je meteen welke bookmakers er de beste en meest uitgebreide markten hebben om te wedden op Diamond League.

Is gokken op Diamond League rendabel?

Net als gokken op alle sporten, kan gokken op Diamond League zeker rendabel zijn. Je moet alleen wel weten wat je doet. Informatie verzamelen over de atleten. Wat is de stand van de competitie? Welke atleten moeten nog vol aan de bak om een kans te maken op het finale event?

Kan ik op elke discipline binnen de Diamond League wedden?

Niet elke discipline in het atletiek is onderdeel van de Diamond League. Een voorbeeld hiervan is de Marathon. Ook worden niet alle disciplines die onderdeel zijn van de Diamond League bij iedere meeting afgewerkt. Daar zit een verdeling in per meeting.