Home Evenementen Gokken op college basketbal

College basketbal begint buiten de Verenigde Staten steeds populairder te worden. Mede daarom is online gokken op college basketbal mogelijk bij bookmakers. Zeker tijdens March Madness en het Final Four weekend op het einde van het college seizoen. Aan het einde van dat toernooi is duidelijk welk college team zich nationaal kampioen mag noemen. Bookmakers hanteren hetzelfde aanbod als wat ze gebruiken voor NBA wedstrijden.

Wat is online gokken op college basketbal?

Online gokken op college basketbal is een weddenschap plaatsen bij een legale online bookmaker in Nederland op een basketbal wedstrijd uit het college of universiteit competitie in de Verenigde Staten. Inzetten op college basketbal kan bij iedere legale online bookmaker in Nederland. De standaard markten als Match Winner, Over/Under en Asian Handicap zijn altijd beschikbaar.

Hoe werkt online gokken op college basketbal?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op college basketbal wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor college basketbal? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op college basketbal, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.BetCity openen

 3. Selecteer basketbal & NCAAB

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport basketbal. Daardoor krijg je alle basketbal competities te zien. Selecteer NCAAB om alle wedstrijden te zien van het college basketbal.Basketbal selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op college basketbal, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Match Winner en/of Over/Under totale punten markt zijn.College basketbal markten

 5. Gokken op college basketbal

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Online gokken op college basketbal

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen mogelijk als het gaat om gokken op college basketbal. Je hebt de seizoensweddenschappen en de reguliere weddenschappen. De seizoensweddenschappen hebben betrekking op de prestaties van teams gedurende het seizoen. Reguliere weddenschappen gaan over individuele wedstrijden tijdens het seizoen of play-offs.

Seizoensweddenschappen

Er zijn een aantal markten als seizoensweddenschap beschikbaar tijdens het gokken op college basketbal. Hieronder een overzicht van de mogelijke weddenschappen die je kan plaatsen:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap die je kunt plaatsen is voorspellen welke universiteit het nationale kampioenschap zal winnen. 
 • Division / Conference Outright | Welk team zal de divisie winnen?
 • College basketbal MVP | Welke speler zal tot MVP (most valuable player) van de reguliere competitie worden uitgeroepen. 
 • Total Wins Over/Under | Voorspel of een team meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal wedstrijden zal winnen gedurende het seizoen.

Reguliere weddenschappen

Online gokken op college basketbal kan niet alleen op seizoensweddenschappen maar ook op wedstrijden zelf. Bookmakers publiceren voor elke competitiewedstrijd odds omdat het zo’n populaire competitie is. Dit zijn de gebruikelijke markten die beschikbaar zijn tijdens het online gokken op basketbal. We zetten de meest populaire markten nog even op een rijtje:

 • Match Odds | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen (incl overtime)
 • Asian Handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal punten in de min, de underdog een fictief aantal punten in de plus. Lukt het ondanks / met behulp van deze fictieve handicap te winnen?
 • Over/Under Total Points | Voorspel of de wedstrijd meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal punten zal hebben (incl overtime).
 • Match Parlays | Combinaties van verschillende markten zoals lukt het Team A om te winnen met een bepaalde Asian Handicap. 
 • Double Chance | Wat is het resultaat na het vierde kwart? Overtime telt bij deze weddenschap niet mee, waardoor een gelijkspel ook mogelijk is.
 • Player Specials | Lukt het bepaalde spelers om bijvoorbeeld een bepaald aantal punten/rebounds/assists te scoren tijdens de wedstrijd.
 • Quarter Bets | De bovenstaande markten zijn niet alleen toe te passen over de hele wedstrijd maar ook per kwart. Het resultaat van de weddenschap is dan gerelateerd aan een kwart en niet de heel wedsrijd.

Live online gokken op college basketbal

Bij de grotere wedstrijden van de grotere universiteiten is live gokken op college basketbal mogelijk. College basketbal komt steeds meer live op TV en dat maakt het voor bookmakers steeds aantrekkelijker om de wedstrijden live aan te bieden. Player Specials en Match Parleys worden niet live aangeboden. De andere markten zijn beschikbaar op het moment dat de wedstrijd live is.

Veelgestelde vragen

Wat is de college basketbal?

College basketbal zijn basketbal teams die bestaan uit studenten die spelen voor een bepaalde collega of universiteit. Het zijn nog geen profs maar ze kunnen zich wel in de kijker spelen van de professionele teams uit de NBA. De professionele teams mogen na het seizoen de beste talenten uit het college basketbal halen en deze een profcontract aanbieden.

Is live online gokken op college basketbal bij iedere bookmaker beschikbaar?

Ja! De college basketbal is zo populair dat de finale van het seizoen misschien nog wel meer kijkers trekt dan gedurende het reguliere seizoen.

Is college basketbal en NCAAB hetzelfde?

Ja, dat is hetzelfde. NCAA is de overkoepelende organisatie voor alle college spelers en de B staat voor basketbal. Zo heb je bijvoorbeeld ook de NCAAF wat gaat over de college football, etc.