Home Evenementen Gokken op Benelux Tour

Als je in wil zetten op een meerdaagse rittenkoers op Nederlandse bodem dan is gokken op Benelux Tour de enige optie. De koers is altijd live te zien op diverse Nederlandse kanalen waardoor bookmakers een goede en vertrouwde informatiestroom hebben. Diverse markten zijn er beschikbaar voor zowel de klassementen als de dagelijkse etappe. Naast prematch heb je ook de mogelijk om live te gokken op Benelux Tour.

Hoe werkt gokken op Benelux Tour

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer Wielrennen en Benelux Tour

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport wielrennen en vervolgens naar Benelux Tour. Het kan zijn dat bookmakers nog de oude benaming gebruiken, dat was Binck Bank Tour.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Er zijn twee verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens het gokken op Benelux Tour. Je kan er voor kiezen om een weddenschap te plaatsen voor het klassement of voor een individuele etappe. Dit zijn de meest gebruikte markten als het gaat om gokken op wielrennen. Hieronder maken we duidelijk welke markten er voor welke soort weddenschap beschikbaar zijn.

Klassement

Als je er voor kiest om in te zetten op het resultaat van een klassement dan zal je weddenschap pas aan het einde van de ronde worden verwerkt. Gokken op Benelux Tour kan op de volgende markten:

 • Outright Winner | De meest bekende weddenschap. Je voorspelt wie de Benelux Tour zal winnen. Je kan er ook voor kiezen om in te zetten op de nevenklassementen zoals punten-, berg- en ploegenklassement.
 • Top 3 | Voorspel welke renner in de top drie of top tien van het klassement zal eindigen. Vaak is deze markt alleen beschikbaar voor het algemeen klassement en niet voor andere klassementen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de ranglijst? Deze zijn beschikbaar voor alle klassementen.

Etappe

Naast de weddenschappen voor de klassementen zijn er ook odds beschikbaar voor de individuele etappes. Tot op het moment dat de etappe begint kan je inzetten op deze markten, daarna gaan deze offline en komen alleen enkele markten nog live beschikbaar.

 • Stage Winner | Voorspel welke renner de etappe zal winnen.
 • Top 3  | Voorspel welke renner in de top drie weet te finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de etappe uitslag.

Live gokken op Benelux Tour

Wat is de Benelux Tour?

Benelux Tour is de vroegere Eneco Tour / Binck Bank Tour. Het is de enige World Tour rittenkoers die over Nederlandse bodem gaat. De koers krijgt veel aandacht in de Nederlandse media. Het doel is om uiteindelijk het algemeen klassement te winnen.

Is live gokken op Benelux Tour bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, niet iedere bookmaker heeft live gokken op Benelux Tour beschikbaar. Via onze kieswijzer kom je te weten welke bookmaker er wel live wielrennen in het pakket heeft zitten.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Wat als een renner op het laatste moment niet aan de koers meedoet terwijl hij wel op de startlijst stond?

Mocht een renner helemaal niet beginnen aan de ronde dan worden alle weddenschappen met betrekking tot deze renner geannuleerd.