Home Evenementen Gokken op ATP Masters 1000 toernooien

Dit zijn de grootste toernooien op de ATP Tour, waardoor gokken op ATP Masters 1000 toernooien bij iedere bookmaker ruim aandacht krijgt. Topspelers zijn ook verplicht om minimaal acht van deze toernooien (mits blessurevrij) te spelen. Dat geeft aan dat er wereldwijd aandacht is voor deze toernooien en bookmakers daardoor ook met extra markten komen om te gokken.

Wat is gokken op ATP Masters 1000 toernooien?

Als je gaat gokken op ATP Masters 1000 toernooien dan plaats je een weddenschap op het grootste toernooi op de ATP Tour. De Grand Slams vallen immers onder de ITF vlag. Je kunt inzetten op individuele wedstrijden maar ook diverse outright weddenschappen. 

De markt op de individuele wedstrijden, en dan met name welke speler de wedstrijd zal winnen, blijft de populairste markt om te spelen. De outright markt is bij dit soort toernooien ook erg populair.

Dat komt mede omdat het aantal deelnemers veel groter is in vergelijking met de kleine toernooien (soms wel 96 in vergelijk met 32). Daarnaast is bijna de hele top 20 aanwezig waardoor het niet op voorhand al duidelijk is wie het toernooi gaat winnen. De odds zijn competitiever.

Beste bookmakers om te gokken op tennis

Hoe werkt gokken op ATP Masters 1000 toernooien?

 1. Bookmaker selecteren via de kieswijzer

  Om te gokken op ATP Masters 1000 toernooien ga je naar de juiste bookmaker. Vul onze kieswijzer in om te weten te komen welke bookmaker er goede odds heeft als het gaat om tennis.

 2. Inloggen of registreren

  Heb je al een account bij de beste bookmaker, dan is het een kwestie van inloggen en zorgen dat je voldoende saldo hebt. Nog geen account? Registreer je dan en maak vervolgens een storting.

 3. Selecteer het ATP Masters 1000 toernooi

  Ben je ingelogd en heb je speeltegoed, ga dan naar de sport tennis. ATP Masters 1000 toernooien zijn zo groot en krijgen zoveel aandacht dat ze vrijwel altijd bij de meest populaire competities staan.

 4. Plaats weddenschap

  Nu je het toernooi gevonden hebt kan je een keuze maken aan de verschillende soorten markten. Er zijn tal van prematch maar ook live markten beschikbaar om op te gokken. Selecteer een uitkomst, kies je inzet en plaats de weddenschap.

 5. Winst!

  Nu is het wachten op het resultaat! Tijdens ATP Masters 1000 toernooien heb je de gelegenheid om wedstrijden live te volgen. Heb je de juiste voorspelling gemaakt? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

ATP Masters 1000 toernooien hebben vaak een rijke historie waardoor niet alleen het prijzengeld aantrekkelijk is maar ook de eer om te winnen van belang is. Topspelers werken naar dit soort toernooien toe, waardoor ze fit en gemotiveerd aan de start verschijnen.

Het meest populaire ATP Masters 1000 toernooi bij de spelers is het tweeluik Indian Wells en Miami. Deze twee toernooien nemen de hele maand Maart in beslag en met name Indian Wells wordt ook wel het vijfde Grand Slam genoemd.

Een ander zeer prestigieus ATP Masters 1000 toernooi is dat in Monte Carlo, vanwege de historie en de locatie. Veel spelers zijn ook woonachtig in Monte Carlo waardoor iedereen daar ontzettend graag speelt.

Online bookmakers geven ontzettend veel aandacht aan dit soort toernooien waardoor er extra markten beschikbaar zijn. Dat komt omdat er tijdens deze toernooien op meerdere banen TV camera’s staan. Bij kleinere toernooien kan je alleen de wedstrijden op center court live zien.

Soorten weddenschappen

Tijdens het gokken op ATP Masters 1000 toernooien zijn er een aantal soorten weddenschappen populair. Match winner, handicap en over/under markten komen vaak als eerste in beeld. Hieronder een overzicht van alle mogelijke markten bij het gokken op ATP Masters 1000 toernooien zijn:

 • Match winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen.
 • Game en set handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal games of sets in de min, de underdog een fictief aantal games of sets in de plus. Tel aan het eind van de wedstrijd de games of sets per speler op en verreken dit met het fictief aantal games of sets in min of plus. De speler met de meeste games of sets wint deze weddenschap.
 • Over/Under games | Voorspel of er meer (Over) of minder (Under) een bepaald aantal games zal worden gespeeld. Deze markt heb je zowel voor de totale wedstrijd of per set. Je zet dan bijvoorbeeld in dat een bepaalde set meer of minder dan 9,5 games zal hebben.
 • Over/Under sets | Voorspel of de wedstrijd meer of minder dan een bepaald aantal sets zal duren.
 • Correct Score / Setwedden | Je voorspelt de exacte setstand van de wedstrijd. Je zet dan bijvoorbeeld in dat speler A wint met een setstand van 2-0 of 2-1.
 • Correct Score / set uitslag | Je hebt de keuze om de exacte score van een setstand te voorspellen, bijvoorbeeld 6-2 of 6-4. Dit kan gekoppeld zijn aan een speler maar mag ook de algemene set uitslag zijn, in dat geval maakt het niet uit welke speler de set wint.
 • Juiste score groep | Een markt die vooral te zien is tijdens live gokken op ATP Masters 1000 toernooien. De bookmaker zet dan een aantal setstanden in een groep en jij moet voorspellen in welke setstand de groep zal vallen. Bijvoorbeeld groep 1 is 6-0, 6-1 en 6-2, groep 2 is 6-3 en 6-4, terwijl de laatste groep bestaat uit 7-6 en 7-5.
 • Over/Under aantal tiebreaks | Soms is het mogelijk om in te zetten op het aantal (meer of minder) tiebreaks in de wedstrijd.
 • Wedstrijd gebeurtenis |Bij deze markt voorspel je of bijvoorbeeld een speler de eerste set zal verliezen, om vervolgens alsnog de wedstrijd te winnen. Of een combinatie van weddenschappen bijvoorbeeld de Match Winner en Over/Under totaal aantal games.
 • Outright winner | Een markt waar je inzet op wie uiteindelijk het toernooi zal winnen. Deze markt is beschikbaar voordat het toernooi begint, maar gaat offline wanneer de eerste wedstrijden beginnen. Als de laatste wedstrijd is afgelopen komt deze markt, met aangepaste odds weer online, tot het moment dat de eerste wedstrijd op de volgende dag weer begint.
 • Outright kwart |Tijdens deze grote toernooien kan je inzetten uit welk kwart van het speelschema de winnaar zal komen. Je kunt ook inzetten welke speler zich plaatst voor de halve finale, oftewel zijn kwart van het speelschema wint.

Prematch & live

Vrijwel alle markten zijn prematch en live beschikbaar als het gaat om gokken op ATP Masters 1000 toernooien. De Outright markt is hierop een uitzondering, omdat deze offline gaat wanneer de eerste wedstrijd van een speeldag begint.

ATP Masters 1000 toernooien hebben meerdere TV banen waardoor er meer live tennis te zien is in vergelijking met de kleinere toernooien. Hierdoor zal het live aanbod van meer wedstrijden groter zijn dan gebruikelijk. De keuze voor het live gokken op ATP Masters 1000 toernooien is daardoor groot.

Mobiel gokken op ATP Masters 1000 toernooien

Het is altijd en bij iedere online bookmaker mogelijk om via je mobiel te gokken op ATP Masters 1000 toernooien. Of het nu via de site is of via de speciaal ontwikkelde app van de bookmaker. Je vindt de toernooien op dezelfde manier als via de desktop site.

Inloggen doe je op dezelfde manier als op de desktop site met je loginnaam en wachtwoord. Via je mobiel of tablet heb je zelfs de mogelijkheid om in te loggen via gezichtsherkenning of touch ID. Hierdoor ben je in staat om nog sneller een weddenschap te plaatsen.

Mocht je deze grote tennistoernooien niet meteen in beeld zien, dan kun je deze altijd terugvinden door tennis te selecteren onder de A-Z knop. Waar je alle sporten op alfabetische volgorde ziet staan.

Tips:

 • Verplichting topspelers | Topspelers zijn verplicht om minimaal acht van deze grote ATP Masters 1000 toernooien te spelen. Dit heeft alles te maken met TV rechten en de eis van de TV kanalen dat de grote spelers aanwezig zullen zijn. Op het einde van het jaar kan dit wel eens voor verrassingen zorgen, als spelers verplicht zijn om te starten. Dan voldoen ze aan de eis, maar omdat ze niet fit zijn verliezen ze de eerste ronde.
 • Meer live beelden | Tijdens deze grote toernooien zijn er veel meer banen met een TV camera waardoor je als kijker veel meer tennis te zien krijgt. Waar je het normaal moet doen met alleen de wedstrijden op de hoofdbaan, schakel je nu van de ene naar de andere wedstrijd. Hierdoor kun je meer informatie tot je nemen en kom je meer te weten over de vorm van meerdere spelers.
 • Speel bewust | Ga altijd gokken met geld dat je kunt missen, hierdoor kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. Speel ook altijd met een unit systeem waardoor je niet meteen je hele saldo op een wedstrijd zet. Daardoor ben je niet meteen na een verliesgevende weddenschap je hele saldo kwijt, maar kun je nog een gokje wagen.

Speciale regels

Net als bij ATP 250, ATP 500 en Grand Slams zijn er tijdens het gokken op tennis speciale regels. Een opgave is altijd mogelijk en dat kan het resultaat van de weddenschap beïnvloeden. Iedere bookmaker heeft zijn huisregels als het gaat om opgaven tijdens het tennis.

De ene bookmaker zal de weddenschap annuleren terwijl de andere het gewoon ziet als een eindresultaat. Dit is afhankelijk van het aantal gespeelde games of zelfs gespeelde punten. Let hierbij goed op, met name als je inzet op blessuregevoelige spelers.

Veelgestelde vragen gokken op ATP Masters 1000 toernooien

Waarom zijn topspelers verplicht om minimaal acht van deze toernooien te spelen?

Dat heeft te maken met de TV rechten en sponsordeals. Sportzenders en bedrijven steken veel geld in deze toernooien en willen daarvoor de garantie hebben dat alle topspelers in actie komen. Hierdoor zijn ze ook gegarandeerd van veel toeschouwers en TV kijkers.

Wat is de beste bookmaker om te gokken op ATP Masters 1000 toernooien?

Dat is afhankelijk van de markt waarop je wil inzetten. De ene bookmaker heeft namelijk meer live markten beschikbaar voor ATP Masters 1000 toernooien dan de andere. Via onze kieswijzer krijg je een goed beeld welke bookmaker het beste bij jou gokken op tennis wensen past.

Hoeveel spelers nemen deel aan ATP Masters 1000 toernooien?

Dat is per toernooi verschillend. Zo zijn er tijdens Indian Wells en Miami 96 spelers actief, terwijl het deelnemersveld in Parijs bestaat uit 48 spelers. Er zijn ook ATP Masters 1000 toernooien waarbij het deelnemersveld bestaat uit 56 spelers.

Wat als het regent en de wedstrijd wordt stilgelegd?

Dat is net als met een opgave afhankelijk van de bookmaker waar je de weddenschap hebt afgesloten. Bij sommige online bookmakers moet bijvoorbeeld de wedstrijd binnen 24 uur hervat zijn. Terwijl dit bij andere bookmakers weer niet het geval is. Zorg dus goed dat je op de hoogte bent van alle tennisregels bij de betreffende bookmaker.

Wat zijn voorbeelden van extra prematch markten voor dit soort toernooien?

Voorbeelden zien we vooral in de Outright markten. Waar je normaal alleen kunt inzetten op de eindwinnaar van het toernooi kan dit nu ook op de winnaar van een bepaalt kwart uit het speelschema. Je kunt ook inzetten uit welk kwart dat jij denkt dat de winnaar van het toernooi afkomstig zal zijn.