Home Evenementen Gokken op ATP Finals

De ATP Tour sluit het jaar traditioneel af met de ATP Finals. De beste acht spelers van het jaar gaan strijden om heel veel punten en ontzettend veel geld. Daarnaast staat er altijd prestige op het spel op het eindejaarstoernooi. Een toernooi dat zijn oorsprong kende in 1970 en toen werd gespeeld in Tokyo. Het toernooi kent geen vaste speelstad, om een aantal jaar verplaatst het hele circus zich naar een andere stad. Gokken op ATP Finals kan bij elke bookmaker omdat dit het grootste ATP toernooi is van het jaar. Je kunt wedden op meer markten dan gebruikelijk omdat er een groepsfase is tijdens dit toernooi.

Wat is gokken op ATP Finals?

Als je gaat gokken op ATP Finals dan plaats je een weddenschap op het eindejaarstoernooi van de ATP Tour. Een toernooi dat je bij elke bookmaker kunt vinden met een uitgebreid assortiment aan markten om op te wedden.

Aangezien dit een toernooi is met een groepsfase is het aanbod in de outright markt groter. Je kunt namelijk niet alleen inzetten wie het toernooi zal winnen, maar ook wedden op wie er naar de halve finale zal gaan. Tijdens de halve finale start pas de knock-out fase zoals we die in het tennis kennen.

Het gaat om een toernooi waar de beste acht spelers van het afgelopen tennisseizoen aan mee mogen doen. In tegenstelling tot de eerste ronde bij een grand slam toernooi ligt bij de ATP Finals het niveau meteen hoog. Dat maakt het zo leuk om te gokken op ATP Finals.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Hoe werkt gokken op ATP Finals?

 1. Bookmaker selecteren via de kieswijzer

  Om te Gokken op ATP Finals ga je naar de juiste bookmaker. Door onze kieswijzer in te vullen kom je er vanzelf achter welke bookmakers de meeste markten en beste odds hebben als het gaat om wedden op tennis.

 2. Inloggen of registreren

  Heb je al een account bij de bookmaker uit de kieswijzer? Dan is het een kwestie van inloggen en zorgen dat je voldoende saldo hebt om te wedden. Nog geen account? Doorloop het registratieproces en zorg dat je een storting maakt. Vaak kan je dan ook nog eens gebruik maken van een welkomstbonus.

 3. Selecteren ATP Finals

  Ben je ingelogd en heb je speeltegoed, ga dan naar de sport tennis. ATP Finals zijn zo groot en krijgen zoveel aandacht dat ze vrijwel altijd bij de meest populaire competities staan.

 4. Plaatsen weddenschap

  Maak een keuze uit een van de vele verschillende markten waar je op kunt gokken. Selecteer vervolgens een uitkomst, zoals bijvoorbeeld correct score 2-0 in sets, en plaats je inzet waarmee je wil gaan wedden. Om je weddenschap uiteindelijk te plaatsen moet je de weddenschap nog wel bevestigen.

 5. Winst!

  Nu is het wachten op het resultaat! Tijdens ATP Finals heb je de gelegenheid om wedstrijden live te volgen. Heb je de juiste voorspelling gemaakt? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populariteit toernooi

Er bestaat geen reeks van toernooien als het gaat om de ATP Finals. Waar je tijdens het seizoen bijna wekelijks een ATP 250 toernooi hebt, kan dat bij de Finals niet. Het is een afsluitend toernooi van een lang tennisseizoen, dat over een maand na dit toernooi weer zal beginnen.

Het is een toernooi wat in 1970 in Tokyo is gestart en inmiddels een blockbuster is voor de ATP Tour. Ontzettend veel media aandacht, prestige en geld gaan er om bij dit toernooi. Het kent geen vaste speelstad. Londen, Shanghai, Sydney, New York, Stockholm en Parijs zijn voorbeelden waar de ATP Finals zijn gespeeld.

Het prijzengeld tijdens dit toernooi is gigantisch, net als het aantal punten dat een speler kan verdienen voor de wereldranglijst. Vaak staat de nummer één positie tijdens dit toernooi nog op het spel. Omdat het toernooi een groepsfase heeft, is een nederlaag niet meteen fataal. Dat maakt het toernooi ook bijzonder ten opzichte van andere ATP toernooien.

Soorten weddenschappen

Tijdens het gokken op ATP Finals zijn er een aantal soorten weddenschappen populair. Match winner, handicap en over/under markten komen vaak als eerste in beeld. Hieronder een overzicht van alle mogelijke markten bij het wedden op ATP Finals zijn:

 • Match winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen.
 • Game en set handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal games of sets in de min, de underdog een fictief aantal games of sets in de plus. Tel aan het eind van de wedstrijd de games of sets per speler op en verreken dit met het fictief aantal games of sets in min of plus. De speler met de meeste games of sets wint deze weddenschap.
 • Over/Under games | Je gaat wedden of er meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal games zal worden gespeeld. Deze markt heb je zowel voor de totale wedstrijd of per set. Je gokt dan bijvoorbeeld dat een bepaalde set meer of minder dan 9,5 games zal hebben.
 • Over/Under sets | Voorspel of de wedstrijd meer of minder dan een bepaald aantal sets zal duren. 
 • Correct Score / Set wedden | Je gaat wedden op de exacte setstand van de wedstrijd. Je zet dan bijvoorbeeld in dat speler A wint met een setstand van 2-0 of 2-1.
 • Correct Score / Set uitslag | Je kunt wedden op de exacte score van een setstand, bijvoorbeeld 6-2 of 6-4. Dit kan gekoppeld zijn aan een speler maar mag ook de algemene set uitslag zijn, in dat geval maakt het niet uit welke speler de set wint.
 • Juiste score groep | Een markt die vooral te zien is tijdens live gokken op ATP Finals. De bookmaker zet dan een aantal setstanden in een groep en jij moet voorspellen in welke setstand de groep zal vallen. Bijvoorbeeld groep 1 is 6-0, 6-1 en 6-2, groep 2 is 6-3 en 6-4, terwijl de laatste groep bestaat uit 7-6 en 7-5.
 • Over/Under aantal tiebreaks | Soms is het mogelijk om te wedden op het aantal (meer of minder) tiebreaks in de wedstrijd. 
 • Wedstrijd gebeurtenis |Bij deze markt ga je wedden of bijvoorbeeld een speler de eerste set zal verliezen, om vervolgens alsnog de wedstrijd te winnen. Of een combinatie van weddenschappen bijvoorbeeld de Match Winner en Over/Under totaal aantal games.
 • Top 2 | Tijdens de ATP Finals kan je wedden op welke speler er in de top twee van de groep zal eindigen. Daarmee plaatst de speler zich voor de halve finale.
 • Outright winner | Een markt waar je moet wedden op wie uiteindelijk het toernooi zal winnen. Deze markt is beschikbaar voordat het toernooi begint, maar gaat offline wanneer de wedstrijden beginnen. Als de laatste wedstrijd is afgelopen komt deze markt, met aangepaste odds weer online, tot het moment dat de eerste wedstrijd op de volgende dag weer begint.

Prematch & live

Vrijwel alle markten zijn prematch en live beschikbaar als het gaat om gokken op ATP Finals. De Outright markt is hierop een uitzondering, omdat deze offline gaat wanneer de eerste wedstrijd van een speeldag begint.

Alle wedstrijden van dit toernooi worden op één hoofdbaan gespeeld. Hierdoor ben je niet afhankelijk van streams of verschillende baansnelheden. Hierdoor zijn de omstandigheden voor iedereen altijd gelijk. Daarnaast heb je altijd de mogelijkheid om de wedstrijd live op TV te zien in plaats van een stream.

Mobiel Gokken op ATP Finals

Het is altijd en bij iedere online bookmaker mogelijk om via je mobiel te gokken op ATP Finals. Of het nu via de site is of via de speciaal ontwikkelde app van de bookmaker. 

Inloggen doe je op dezelfde manier als op de desktop site met je loginnaam en wachtwoord. Via je mobiel of tablet heb je zelfs de mogelijkheid om in te loggen via gezichtsherkenning of touch ID. Hierdoor ben je in staat om nog sneller een weddenschap te plaatsen. Je ziet waarschijnlijk ATP Finals al bij meest populaire evenementen staan. Zo niet ga je naar tennis en daar staat het toernooi gegeven.

Tips:

 • Motivatie spelers | Voor spelers die het afgelopen jaar grand slams en andere grote toernooien hebben gewonnen, is dit de afsluiter van het jaar. Spelers laten liever het laatste ATP Masters toernooi in Parijs schieten om bij dit toernooi aanwezig te zijn. Er zijn zoveel punten te verdienen, dat de nummer één positie van de wereldranglijst nog op het spel staat.
 • Live kijken | Tijdens de ATP Finals zijn er geen bijbanen. Alle wedstrijden worden één voor één live op dezelfde hoofdbaan gespeeld. In het begin is dat twee wedstrijden per dag. Je hebt dus de mogelijkheid om geen wedstrijd te missen. Waar je dan soms bij andere toernooien wel hebt omdat er twee of meer wedstrijden tegelijk worden gespeeld.
 • Speel verantwoord | Speel verantwoord en ga altijd gokken met geld dat je kunt missen, hierdoor kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. Speel ook altijd met een unit systeem waardoor je niet meteen je hele saldo op een wedstrijd zet. Daardoor ben je niet meteen na een verliesgevende weddenschap je hele saldo kwijt, maar kun je nog een gokje wagen.

Speciale regels

Net als bij ATP 250, ATP 500, ATP Masters 1000 en Grand Slams zijn er tijdens het gokken op tennis speciale regels. Een opgave is altijd mogelijk en dat kan het resultaat van de weddenschap beïnvloeden. Iedere bookmaker heeft zijn huisregels als het gaat om opgaven tijdens het tennis.

De ene bookmaker zal de weddenschap annuleren terwijl de andere het gewoon ziet als een eindresultaat. Dit is afhankelijk van het aantal gespeelde games of zelfs gespeelde punten. Let hierbij goed op, met name als je inzet op blessuregevoelige spelers.

Veelgestelde vragen Gokken op ATP Finals

Wat als een speler tijdens de groepsfase geblesseerd uitvalt?

Als een speler tijdens de wedstrijd opgeeft dan is het afhankelijk van de markt en de huisregels van de bookmaker waar je hebt gegokt. Zou de geblesseerde speler nog wedstrijden moeten spelen in de groepsfase dan wordt hij vervangen door een reservespeler. Deze neemt de plaats van de geblesseerde speler in.

Wat is de beste bookmaker om te gokken op ATP Finals?

Dat is afhankelijk van de markt waarop je wil wedden. De ene bookmaker heeft namelijk meer live markten beschikbaar voor ATP Finals dan de andere. Via onze kieswijzer krijg je een goed beeld welke bookmaker het beste bij jou gokken op tennis wensen past.

Hoeveel spelers nemen deel aan ATP Finals?

De beste acht spelers van het jaar nemen deel aan het eindtoernooi. Dat hoeft niet de top acht van de ATP race ranglijst te zijn. Grand Slam winnaars die in de top 20 van de wereldranglijst staan, zijn ook gekwalificeerd.

In wat voor format wordt het toernooi gespeeld?

Alle wedstrijden gaan volgens het best of drie set format met mogelijke tiebreaks. Er was een tijd dat de finale in een best of vijf format was, maar dat is sinds 2007 niet meer het geval. Zo blijven alleen de grand slams een beste of vijf format hebben. Bij alle andere toernooien op de ATP Tour heb je aan twee gewonnen sets voldoende.

Kan je wedden op speciale markten tijdens ATP Finals?

Omdat het toernooi van opzet een groepsfase heeft zijn er meer outright markten beschikbaar. Je kunt gokken welke speler er in de top twee van de groep zal eindigen en zich daardoor plaatst voor de halve finale.