Home Evenementen Gokken op ATP 500 toernooien

ATP 500 toernooien behoren tot de middelgrote toernooien op de tour waardoor gokken op ATP 500 toernooien bij alle online bookmaker mogelijk is. Alle bookmaker geven je de mogelijkheid om zowel prematch als live te gokken op wedstrijden. ATP 500 toernooien zijn namelijk altijd live op TV uitgezonden en daardoor uitermate geschikt voor het live gokken op tennis.

Wat is gokken op ATP 500 toernooien?

Als je gaat gokken op ATP 500 toernooien dan plaats je een weddenschap op een ATP Tour event dat in de categorie van 500 punten valt. Het getal 500 staat voor het aantal punten dat de winnaar van het toernooi krijgt. Deze tellen mee voor de wereldranglijst.

De populairste markt van gokken op ATP 500 toernooien, of tennis in het algemeen, is de match winner markt. Kortom, welke speler of dubbelteam zal de wedstrijd winnen. Daarnaast zijn er nog talloze andere markten beschikbaar, zowel prematch als live.

Er zijn in totaal dertien ATP 500 toernooien en deze zijn allemaal live op tv of via stream te volgen. Online bookmakers maken van deze mogelijkheid gebruik om naast de gebruikelijke markten, extra live markten aan te bieden.

Hoe werkt gokken op ATP 500 toernooien?

 1. Bookmaker selecteren via de kieswijzer

  Om te gokken op ATP 500 toernooien ga je naar de juiste bookmaker. Vul onze kieswijzer in om te weten te komen welke bookmaker er goede odds heeft als het gaat om tennis.

 2. Inloggen of registreren

  Mocht je al een account hebben bij de bookmaker die uit de kieswijzer naar voren is gekomen? Dan is het een kwestie van inloggen en zorgen dat je saldo hebt om een weddenschap te plaatsen. Heb je nog geen account? Registreer je dan en maak vervolgens een storting.

 3. Selecteer het ATP 500 toernooi

  Ben je ingelogd en heb je speeltegoed, ga dan naar de sport tennis. ATP 500 toernooien staan vaak meteen gegeven bij populaire competities. Mocht dat niet het geval zijn dan ga je naar de sport tennis en selecteer je het ATP 500 toernooi.

 4. Plaats weddenschap

  Je hebt de keuze uit ontzettend veel markten en het is aan jou om een keuze te maken. Er zijn tal van prematch en live markten beschikbaar om te gokken op ATP 500 toernooien. Selecteer een uitkomst, kies je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 5. Winst!

  Nu is het wachten op het resultaat! Tijdens ATP 500 toernooien heb je de gelegenheid om wedstrijden live te volgen. Heb je de juiste voorspelling gemaakt? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Beste bookmakers om te gokken op tennis

Populaire toernooien

Het is lastig om het meest populaire ATP 500 toernooi aan te wijzen omdat er tijdens een tennisseizoen dertien ATP 500 toernooien op de kalender staan. Bij de topspelers is het toernooi in Dubai populair.

Voor Nederlanders is dat met name het ATP Rotterdam toernooi dat altijd het eerste ATP 500 is van het tennisjaar. Daarnaast is ATP Londen, dat op gras wordt gespeeld, een zeer traditioneel toernooi. Spelers spelen hier graag om tijdens het korte gras seizoen toch wedstrijdritme op te doen.

Tijdens ATP 500 toernooien zijn de topspelers vaak wel aanwezig, dit in tegenstelling tot de ATP 250 toernooien. Vaak worden er net voor een ATP 1000 (masterstoernooi) een ATP 500 toernooi georganiseerd. Dit is voor de topspelers de ideale gelegenheid om wedstrijdritme op te doen.

Toch is het niet zo dat elke topspeler actief is tijdens een ATP 500 toernooi. Sommige reizen al vroeg af naar de locatie van het ATP 1000 of Grand Slam toernooi om daar in alle rust te kunnen trainen.

Soorten weddenschappen

Tijdens het gokken op ATP 500 toernooien zijn er een aantal soorten weddenschappen populair. Match winner, handicap en over/under markten komen vaak als eerste in beeld. Hieronder een overzicht van alle mogelijke markten bij het gokken op ATP 500 toernooien zijn:

 • Match winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen.
 • Game en set handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal games of sets in de min, de underdog een fictief aantal games of sets in de plus. Tel aan het eind van de wedstrijd de games of sets per speler op en verreken dit met het fictief aantal games of sets in min of plus. De speler met de meeste games of sets wint deze weddenschap.
 • Over/Under games | Voorspel of er meer (Over) of minder (Under) een bepaald aantal games zal worden gespeeld. Deze markt heb je zowel voor de totale wedstrijd of per set. Je zet dan bijvoorbeeld in dat een bepaalde set meer of minder dan 9,5 games zal hebben.
 • Over/Under sets | Voorspel of de wedstrijd meer of minder dan een bepaald aantal sets zal duren.
 • Correct Score / Setwedden | Je voorspelt de exacte setstand van de wedstrijd. Je zet dan bijvoorbeeld in dat speler A wint met een setstand van 2-0 of 2-1.
 • Correct Score / set uitslag | Je hebt de keuze om de exacte score van een setstand te voorspellen, bijvoorbeeld 6-2 of 6-4. Dit kan gekoppeld zijn aan een speler maar mag ook de algemene set uitslag zijn, in dat geval maakt het niet uit welke speler de set wint.
 • Juiste Score Groep | Een markt die vooral te zien is tijdens live gokken op ATP 500 toernooien. De bookmaker zet dan een aantal setstanden in een groep en jij moet voorspellen in welke setstand de groep zal vallen. Bijvoorbeeld groep 1 is 6-0, 6-1 en 6-2, groep 2 is 6-3 en 6-4, terwijl de laatste groep bestaat uit 7-6 en 7-5.
 • Over/Under aantal tiebreaks | Soms is het mogelijk om in te zetten op het aantal (meer of minder) tiebreaks in de wedstrijd.
 • Wedstrijd gebeurtenis |Bij deze markt voorspel je of bijvoorbeeld een speler de eerste set zal verliezen, om vervolgens alsnog de wedstrijd te winnen. Of een combinatie van weddenschappen bijvoorbeeld de Match Winner en Over/Under totaal aantal games
 • Outright | Een markt waar je inzet op wie uiteindelijk het toernooi zal winnen. Deze markt is beschikbaar voordat het toernooi begint, maar gaat offline wanneer de eerste wedstrijden beginnen. Als de laatste wedstrijd is afgelopen komt deze markt, met aangepaste odds weer online, tot het moment dat de eerste wedstrijd op de volgende dag weer begint.

Prematch & live

Vrijwel alle markten zijn prematch en live beschikbaar als het gaat om gokken op ATP 500 toernooien. De Outright markt is hierop een uitzondering, omdat deze offline gaat wanneer de eerste wedstrijd van een speeldag begint.

ATP 500 toernooien zijn altijd goed te volgen op tv of via livestreams bij online bookmakers. Daardoor kan het zelfs zijn dat er meer markten actief zijn om live te gokken in vergelijking met prematch.

Mobiel gokken op ATP 500 toernooien

Het is altijd mogelijk om via je mobiel te gokken op ATP 500 toernooien. Of het nu via de site is of via de speciaal ontwikkelde app van de online bookmaker. Je vindt de toernooien op dezelfde manier als via de desktop site.

Je logt in op de mobiele site of via de app die te downloaden is in de app of play store. Heb je nog geen account bij de bookmaker dan is registreren via de mobiele site of app ook mogelijk. Na het inloggen ga je op zoek naar de sport tennis. 

Tennis is een populaire sport en bij een aantal bookmakers staat het tennis icoontje (vaak een tennisbal) meteen als eerste gegeven. Zie je dit niet, dan kan je via het A-Z icoontje alle sporten zien en alsnog tennis en het ATP 500 toernooi selecteren.

Tips:

 • ATP 250 vs ATP 500 | Voor topspelers begint het pas interessant te worden vanaf de ATP 500 toernooien. Daardoor mag je de inzet en motivatie in vergelijking met de kleinere ATP 250 toernooien niet maken.
 • Speel live | Je kan nog alles uitgedokterd hebben, maar er bestaat ook zoiets als vorm van de dag. Een slechte dag hebben komt voor in de sport. Als je dan een individuele sport beoefent zoals tennis, dan kan je op niemand anders terugvallen. Dit zie je pas wanneer iemand op de baan staat te spelen. Daar kan je voordeel uit halen.
 • Accepteer een eventuele blessure | Tennis is een sport waar je niet kunt wisselen als je een blessure oploopt. Het kan dus voorkomen dat een speler waar je op inzet een set voor staat, maar uiteindelijk vanwege een blessure moet opgeven. Ondanks de voorsprong verlies je de weddenschap. Accepteer dit verlies, dit kan nu eenmaal gebeuren bij het gokken op tennis.

Speciale regels

Net als bij ATP 250, ATP 1000 en Grand Slams zijn er tijdens het gokken op tennis speciale regels. Een opgave is altijd mogelijk en dat kan het resultaat van de weddenschap beïnvloeden. Iedere bookmaker heeft zijn huisregels als het gaat om opgaven tijdens het tennis.

De ene bookmaker zal de weddenschap annuleren terwijl de andere het gewoon ziet als een eindresultaat. Dit is afhankelijk van het aantal gespeelde games of zelfs gespeelde punten. Let hierbij goed op, met name als je inzet op blessuregevoelige spelers.

Veelgestelde vragen gokken op ATP 500 toernooien

Wat is de beste bookmaker om te gokken op ATP 500 toernooien?

Dat is afhankelijk van de markt waarop je wil inzetten. De ene bookmaker heeft namelijk meer live markten beschikbaar voor ATP 500 toernooien dan de andere. Via onze kieswijzer krijg je een goed beeld welke bookmaker het beste bij jou gokken op tennis wensen past.

Zijn er meer markten beschikbaar in vergelijking met ATP 250 toernooien?

Het toernooi heeft voor spelers een grotere waarde, zowel in punten als prijzengeld, maar voor bookmakers is dat niet het geval. Je zal dezelfde markten tegenkomen als bij de kleinere ATP 250 toernooien. Pas bij ATP 1000 toernooien en Grand Slam gaan bookmakers extra markten publiceren.

Wat als het regent en de wedstrijd wordt stilgelegd?

Dat is net als met een opgave afhankelijk van de bookmaker waar je de weddenschap hebt afgesloten. Bij sommige online bookmakers moet bijvoorbeeld de wedstrijd binnen 24 uur hervat zijn. Terwijl dit bij andere bookmakers weer niet het geval is. Zorg dus goed dat je op de hoogte bent van alle tennisregels bij de betreffende bookmaker.

Wat zijn voorbeelden van extra markten die wel live beschikbaar zijn maar niet prematch?

Dat zijn bijvoorbeeld specifieke markten voor de tweede of eventueel derde set. Deze markten zijn prematch niet beschikbaar, maar komen wel live online te staan. De bookmaker gebruikt gedurende de eerste set de informatie om deze odds te publiceren.