Home Evenementen Gokken op ATP 500 toernooien

ATP 500 toernooien behoren tot de middelgrote toernooien op de tour waardoor online gokken op ATP 500 toernooien bij alle online bookmaker mogelijk is. Alle bookmaker geven je de mogelijkheid om zowel prematch als live te online gokken op wedstrijden. ATP 500 toernooien zijn namelijk altijd live op TV uitgezonden en daardoor uitermate geschikt voor het live gokken op tennis. Maar op welke markten kan je precies inzetten?

Wat is online gokken op ATP 500 toernooien?

Online gokken op ATP 500 toernooien is het plaatsen van een weddenschap bij een online bookmaker op een ATP toernooi dat geklasseerd staat als een ATP 500 toernooi.

De populairste markt van online gokken op ATP 500 toernooien, of tennis in het algemeen, is de match winner markt. Kortom, welke speler of dubbelteam zal de wedstrijd winnen. Daarnaast zijn er nog talloze andere markten beschikbaar, zowel prematch als live.

Er zijn in totaal dertien ATP 500 toernooien en deze zijn allemaal live op tv of via stream te volgen. Online bookmakers maken van deze mogelijkheid gebruik om naast de gebruikelijke markten, extra live markten aan te bieden.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Hoe werkt online gokken op ATP 500 toernooien?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op ATP 500 toernooien wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor tennis? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op tennis, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.BetCity openen

 3. Selecteer tennis & ATP

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘tennis’. Daar vind je alle actuele toernooien. Selecteer het ATP om alle markten te zien van het ATP 500 toernooi.Tennis en ATP selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare toernooien, met bijbehorende markten om te online gokken op ATP 500 toernooien, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Match Winner en/of Outright Winner markt zijn.Markten bekijken ATP 500 toernooien

 5. Online gokken op ATP 500 toernooien

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Online gokken op ATP 500 toernooien

Populaire toernooien

Het is lastig om het meest populaire ATP 500 toernooi aan te wijzen omdat er tijdens een tennisseizoen dertien ATP 500 toernooien op de kalender staan. Bij de topspelers is het toernooi in Dubai populair.

Voor Nederlanders is dat met name het ATP Rotterdam toernooi dat altijd het eerste ATP 500 is van het tennisjaar. Daarnaast is ATP Londen, dat op gras wordt gespeeld, een zeer traditioneel toernooi. Spelers spelen hier graag om tijdens het korte gras seizoen toch wedstrijdritme op te doen.

Tijdens ATP 500 toernooien zijn de topspelers vaak wel aanwezig, dit in tegenstelling tot de ATP 250 toernooien. Vaak worden er net voor een ATP 1000 (masterstoernooi) een ATP 500 toernooi georganiseerd. Dit is voor de topspelers de ideale gelegenheid om wedstrijdritme op te doen.

Toch is het niet zo dat elke topspeler actief is tijdens een ATP 500 toernooi. Sommige reizen al vroeg af naar de locatie van het ATP 1000 of Grand Slam toernooi om daar in alle rust te kunnen trainen.

Soorten weddenschappen

Tijdens het online gokken op ATP 500 toernooien zijn er een aantal soorten weddenschappen populair. Match winner, handicap en over/under markten komen vaak als eerste in beeld. Hieronder een overzicht van alle mogelijke markten bij het gokken op ATP 500 toernooien zijn:

 • Match winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen.
 • Game en set handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal games of sets in de min, de underdog een fictief aantal games of sets in de plus. Tel aan het eind van de wedstrijd de games of sets per speler op en verreken dit met het fictief aantal games of sets in min of plus. De speler met de meeste games of sets wint deze weddenschap.
 • Over/Under games | Voorspel of er meer (Over) of minder (Under) een bepaald aantal games zal worden gespeeld. Deze markt heb je zowel voor de totale wedstrijd of per set. Je zet dan bijvoorbeeld in dat een bepaalde set meer of minder dan 9,5 games zal hebben.
 • Over/Under sets | Voorspel of de wedstrijd meer of minder dan een bepaald aantal sets zal duren.
 • Correct Score / Setwedden | Je voorspelt de exacte setstand van de wedstrijd. Je zet dan bijvoorbeeld in dat speler A wint met een setstand van 2-0 of 2-1.
 • Correct Score / set uitslag | Je hebt de keuze om de exacte score van een setstand te voorspellen, bijvoorbeeld 6-2 of 6-4. Dit kan gekoppeld zijn aan een speler maar mag ook de algemene set uitslag zijn, in dat geval maakt het niet uit welke speler de set wint.
 • Juiste Score Groep | Een markt die vooral te zien is tijdens live gokken op ATP 500 toernooien. De bookmaker zet dan een aantal setstanden in een groep en jij moet voorspellen in welke setstand de groep zal vallen. Bijvoorbeeld groep 1 is 6-0, 6-1 en 6-2, groep 2 is 6-3 en 6-4, terwijl de laatste groep bestaat uit 7-6 en 7-5.
 • Over/Under aantal tiebreaks | Soms is het mogelijk om in te zetten op het aantal (meer of minder) tiebreaks in de wedstrijd.
 • Wedstrijd gebeurtenis |Bij deze markt voorspel je of bijvoorbeeld een speler de eerste set zal verliezen, om vervolgens alsnog de wedstrijd te winnen. Of een combinatie van weddenschappen bijvoorbeeld de Match Winner en Over/Under totaal aantal games
 • Outright | Een markt waar je inzet op wie uiteindelijk het toernooi zal winnen. Deze markt is beschikbaar voordat het toernooi begint, maar gaat offline wanneer de eerste wedstrijden beginnen. Als de laatste wedstrijd is afgelopen komt deze markt, met aangepaste odds weer online, tot het moment dat de eerste wedstrijd op de volgende dag weer begint.

Prematch & live

Vrijwel alle markten zijn prematch en live beschikbaar als het gaat om online gokken op ATP 500 toernooien. De Outright markt is hierop een uitzondering, omdat deze offline gaat wanneer de eerste wedstrijd van een speeldag begint.

ATP 500 toernooien zijn altijd goed te volgen op tv of via livestreams bij online bookmakers. Daardoor kan het zelfs zijn dat er meer markten actief zijn om live te gokken in vergelijking met prematch.

Mobiel online gokken op ATP 500 toernooien

Het is altijd mogelijk om via je mobiel te online gokken op ATP 500 toernooien. Of het nu via de site is of via de speciaal ontwikkelde app van de online bookmaker. Je vindt de toernooien op dezelfde manier als via de desktop site.

Je logt in op de mobiele site of via de app die te downloaden is in de app of play store. Heb je nog geen account bij de bookmaker dan is registreren via de mobiele site of app ook mogelijk. Na het inloggen ga je op zoek naar de sport tennis. 

Tennis is een populaire sport en bij een aantal bookmakers staat het tennis icoontje (vaak een tennisbal) meteen als eerste gegeven. Zie je dit niet, dan kan je via het A-Z icoontje alle sporten zien en alsnog tennis en het ATP 500 toernooi selecteren.

Tips:

 • ATP 250 vs ATP 500 | Voor topspelers begint het pas interessant te worden vanaf de ATP 500 toernooien. Daardoor mag je de inzet en motivatie in vergelijking met de kleinere ATP 250 toernooien niet maken.
 • Speel live | Je kan nog alles uitgedokterd hebben, maar er bestaat ook zoiets als vorm van de dag. Een slechte dag hebben komt voor in de sport. Als je dan een individuele sport beoefent zoals tennis, dan kan je op niemand anders terugvallen. Dit zie je pas wanneer iemand op de baan staat te spelen. Daar kan je voordeel uit halen.
 • Accepteer een eventuele blessure | Tennis is een sport waar je niet kunt wisselen als je een blessure oploopt. Het kan dus voorkomen dat een speler waar je op inzet een set voor staat, maar uiteindelijk vanwege een blessure moet opgeven. Ondanks de voorsprong verlies je de weddenschap. Accepteer dit verlies, dit kan nu eenmaal gebeuren bij het gokken op tennis.

Speciale regels

Net als bij ATP 250, ATP 1000 en Grand Slams zijn er tijdens het online gokken op tennis speciale regels. Een opgave is altijd mogelijk en dat kan het resultaat van de weddenschap beïnvloeden. Iedere bookmaker heeft zijn huisregels als het gaat om opgaven tijdens het tennis.

De ene bookmaker zal de weddenschap annuleren terwijl de andere het gewoon ziet als een eindresultaat. Dit is afhankelijk van het aantal gespeelde games of zelfs gespeelde punten. Let hierbij goed op, met name als je inzet op blessuregevoelige spelers.

Veelgestelde vragen gokken op ATP 500 toernooien

Wat is de beste bookmaker om te online gokken op ATP 500 toernooien?

Dat is afhankelijk van de markt waarop je wil inzetten. De ene bookmaker heeft namelijk meer live markten beschikbaar voor ATP 500 toernooien dan de andere. Via onze kieswijzer krijg je een goed beeld welke bookmaker het beste bij jou online gokken op tennis wensen past.

Zijn er meer markten beschikbaar in vergelijking met ATP 250 toernooien?

Het toernooi heeft voor spelers een grotere waarde, zowel in punten als prijzengeld, maar voor bookmakers is dat niet het geval. Je zal dezelfde markten tegenkomen als bij de kleinere ATP 250 toernooien. Pas bij ATP 1000 toernooien en Grand Slam gaan bookmakers extra markten publiceren.

Wat als het regent en de wedstrijd wordt stilgelegd?

Dat is net als met een opgave afhankelijk van de bookmaker waar je de weddenschap hebt afgesloten. Bij sommige online bookmakers moet bijvoorbeeld de wedstrijd binnen 24 uur hervat zijn. Terwijl dit bij andere bookmakers weer niet het geval is. Zorg dus goed dat je op de hoogte bent van alle tennisregels bij de betreffende bookmaker.

Wat zijn voorbeelden van extra markten die wel live beschikbaar zijn maar niet prematch?

Dat zijn bijvoorbeeld specifieke markten voor de tweede of eventueel derde set. Deze markten zijn prematch niet beschikbaar, maar komen wel live online te staan. De bookmaker gebruikt gedurende de eerste set de informatie om deze odds te publiceren.