Home Evenementen Gokken op ATP 250 toernooien

ATP 250 toernooien zijn de kleinste toernooien op de ATP Tour maar dat wil niet zeggen dat gokken op ATP 250 toernooien niet mogelijk is. Sterker nog, alle bookmaker hebben odds beschikbaar zowel prematch als live. ATP 250 toernooien worden over het algemeen live uitgezonden op TV wat het bijzonder geschikt maakt voor het live gokken op tennis.

Wat is gokken op ATP 250 toernooien?

Gokken op ATP 250 toernooien is het plaatsen van een weddenschap op tijdens een tennistoernooi op de ATP Tour, dat geklasseerd is als ATP 250. Het getal staat voor het aantal punten dat de winnaar van het toernooi krijgt voor de wereldranglijst.

De populairste markt van gokken op ATP 250 toernooien, of tennis in het algemeen, is de match winner markt. Kortom, welke speler of dubbelteam zal de wedstrijd winnen. Voor ieder ATP 250 toernooi zal minimaal deze markt aanwezig zijn.

Bijna alle ATP 250 toernooien zijn live op tv te volgen, waardoor live gokken op ATP 250 toernooien altijd mogelijk is. Er zijn vaak meerdere ATP 250 toernooien tegelijk, waardoor er heel veel tenniswedstrijden beschikbaar zijn bij de bookmakers.

Hoe werkt gokken op ATP 250 toernooien?

 1. Bookmaker selecteren via de kieswijzer

  Om te gokken op ATP 250 toernooien ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker gespecialiseerd is in tennis? Vul dan onze kieswijzer in!

 2. Inloggen of registreren

  Mocht je al een account hebben bij de bookmaker die uit de kieswijzer is gerold, dan is het een kwestie van inloggen en zorgen dat je saldo hebt om een weddenschap te plaatsen. Heb je nog geen account? Registreer je dan en maak vervolgens een storting.

 3. Selecteer het ATP 250 toernooi

  Ben je ingelogd en heb je speeltegoed, ga dan naar de sport tennis. Daar zal je meteen de ATP toernooien zien staan, vaak met de naam van de stad waar het toernooi wordt georganiseerd. Mocht dat niet zo zijn dan ga je naar de sport tennis en categorie ATP.

 4. Plaats weddenschap

  Je hebt de keuze uit ontzettend veel markten en het is aan jou om een keuze te maken. Er zijn tal van prematch en live markten beschikbaar om te gokken op ATP 250 toernooien. Selecteer een uitkomst, kies je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 5. Winst!

  Nu is het wachten op het resultaat. Je hebt vaak de gelegenheid om de wedstrijd en zelfs het hele toernooi live te volgen. Wist je de juiste uitkomst te voorspellen? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

Het is lastig om het meest populaire ATP 250 toernooi aan te wijzen omdat er tijdens een tennisseizoen ruim 35 ATP 250 toernooien op de kalender staan. De echte toppers spelen dan ook niet altijd een ATP 250 toernooi.

ATP 250 toernooien voor een Grand Slam zijn bijvoorbeeld zelden populair bij spelers uit de top tien, omdat zij liever een trainingsweek inbouwen. Zo hebben ze de mogelijkheid om zich optimaal voor te bereiden op de grootste toernooien van het jaar.

Toch is het niet zo dat de toppers geen enkel ATP 250 toernooi spelen. Als ze actief zijn op dit soort toernooien dan is het vanwege een sponsordeal, willen ze wennen aan een nieuwe ondergrond of extra wedstrijdritme opdoen.

Als we dan toch één toernooi aan moeten wijzen dan zou dat het ATP Doha toernooi zijn. Het is een ATP 250 toernooi maar het prijzengeld is, in tegenstelling tot andere toernooien uit dezelfde categorie, vele malen hoger. Daar komt nog eens bij dat alles tot in de puntjes is geregeld voor de spelers. In Nederland hebben we het ATP ‘s-Hertogenbosch wat als ATP 250 op de kalender staat.

Soorten weddenschappen

Tijdens het gokken op ATP 250 toernooien zijn er een aantal soorten weddenschappen populair. Dit zijn vaak weddenschappen die meteen zichtbaar worden als je in het tennis gedeelte van het sportsbook zit. De meest populaire weddenschappen bij het gokken op ATP 250 toernooien zijn:

 • Match winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen
 • Game en set handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal games of sets in de min, de underdog een fictief aantal games of sets in de plus. Tel aan het eind van de wedstrijd de games of sets per speler op en verreken dit met het fictief aantal games of sets in min of plus. De speler met de meeste games of sets wint deze weddenschap.
 • Over/Under games | Voorspel of er meer (Over) of minder (Under) een bepaald aantal games zal worden gespeeld. Deze markt heb je zowel voor de totale wedstrijd of per set. Je zet dan bijvoorbeeld in dat een bepaalde set meer of minder dan 9,5 games zal hebben.
 • Over/Under sets | Voorspel of de wedstrijd meer of minder dan een bepaald aantal sets zal duren.
 • Correct Score / Setwedden | Je voorspelt de exacte setstand van de wedstrijd. Je zet dan bijvoorbeeld in dat speler A wint met een setstand van 2-0 of 2-1.
 • Correct Score / set uitslag | Je hebt de keuze om de exacte score van een setstand te voorspellen, bijvoorbeeld 6-2 of 6-4. Dit kan gekoppeld zijn aan een speler maar mag ook de algemene set uitslag zijn, in dat geval maakt het niet uit welke speler de set wint.
 • Juiste Score Groep | Een markt die vooral te zien is tijdens live gokken op ATP 250 toernooien. De bookmaker zet dan een aantal setstanden in een groep en jij moet voorspellen in welke setstand de groep zal vallen. Bijvoorbeeld groep 1 is 6-0, 6-1 en 6-2, groep 2 is 6-3 en 6-4, terwijl de laatste groep bestaat uit 7-6 en 7-5.
 • Over/Under aantal tiebreaks | Soms is het mogelijk om in te zetten op het aantal (meer of minder) tiebreaks in de wedstrijd. 
 • Wedstrijd gebeurtenis | Bij deze markt voorspel je of bijvoorbeeld een speler de eerste set zal verliezen, om vervolgens alsnog de wedstrijd te winnen. Of een combinatie van weddenschappen bijvoorbeeld de Match Winner en Over/Under totaal aantal games
 • Outright | Een markt waar je inzet op wie uiteindelijk het toernooi zal winnen. Deze markt is beschikbaar voordat het toernooi begint, maar gaat offline wanneer de eerste wedstrijden beginnen. Als de laatste wedstrijd is afgelopen komt deze markt, met aangepaste odds weer online, tot het moment dat de eerste wedstrijd op de volgende dag weer begint.

Prematch & live

Vrijwel alle markten zijn prematch en live beschikbaar als het gaat om gokken op ATP 250 toernooien. Enige uitzondering is de Outright markt, wat een toernooi weddenschap is en pas weer online komt op het moment dat de laatste wedstrijd van de dag is gespeeld.

Omdat ATP 250 toernooien live te volgen zijn, op bijvoorbeeld TV kanalen maar ook via streams van online bookmakers zelf, zijn er heel veel verschillende markten beschikbaar. Er komen zelfs extra markten beschikbaar wanneer deze live te spelen zijn.

Mobiel gokken op ATP 250 toernooien

Het is altijd mogelijk om via je mobiel te gokken op ATP 250 toernooien. Of het nu via de site is of via de speciaal ontwikkelde app van de bookmaker. Het systeem en indeling van de markten is gelijk aan de desktop site. 

Je logt in op de mobiele site of via de app die te downloaden is in de app of play store. Heb je nog geen account bij de bookmaker dan is registreren via de mobiele site of app ook mogelijk. Na het inloggen ga je op zoek naar de sport tennis. 

Tennis is een populaire sport en bij een aantal bookmakers staat het tennis icoontje (vaak een tennisbal) meteen als eerste gegeven. Zie je dit niet, dan kan je via het A-Z icoontje alle sporten zien en alsnog tennis en het ATP 250 toernooi selecteren.

Tips:

 • Toppers tijdens ATP 250 toernooien | Zoals eerder aangegeven spelen de echte toppers niet al te vaak ATP 250 toernooien. Zij spelen de grote toernooien en hebben de kleine toernooien niet nodig om punten te verzamelen voor de wereldranglijst. Als er wel een topper actief is, bedenk dan dat het doel van deze speler niet per definitie toernooiwinst is.
 • Speel live | Je kan nog alles uitgedokterd hebben, maar er bestaat ook zoiets als vorm van de dag. Een slechte dag hebben komt voor in de sport. Als je dan een individuele sport beoefent zoals tennis, dan kan je op niemand anders terugvallen. Dit zie je pas wanneer iemand op de baan staat te spelen. Daar kan je voordeel uit halen.
 • Accepteer een verkeerde weddenschap | Alles verloopt volgens plan tot het moment dat er een regenpauze komt. De wedstrijd ligt twee uur stil en het momentum is helemaal weg. De wedstrijd kantelt en je verliest je weddenschap. Dit kan zomaar gebeuren. Accepteer dat en blijf kalm. Ga je verlies niet ‘chasen’ zoals ze dat noemen, door het zo snel mogelijk weer terug te willen verdienen.

Speciale regels

Tijdens het gokken op ATP 250 toernooien zijn er een aantal speciale regels. Zo bestaat er in het tennis altijd de mogelijkheid dat er een speler opgeeft wegens een blessure. Iedere bookmakers heeft zijn huisregels (terms & conditions) waarin staat hoe deze handelt bij een opgave van een speler.

De ene bookmaker zal de weddenschap annuleren terwijl de andere het gewoon ziet als een eindresultaat. Dit is afhankelijk van het aantal gespeelde games of zelfs gespeelde punten. Let hierbij goed op, met name als je inzet op blessuregevoelige spelers.

Veelgestelde vragen gokken op ATP 250 toernooien

Wat is de beste bookmaker om te gokken op ATP 250 toernooien?

Dat is afhankelijk van de markt waarop je wil inzetten. De ene bookmaker heeft namelijk meer live markten beschikbaar voor ATP 250 toernooien dan de andere. Via onze kieswijzer krijg je een goed beeld welke bookmaker het beste bij jou gokken op tennis wensen past.

Hoe snel verwerkt een bookmaker mijn weddenschap?

Het resultaat van ATP 250 toernooien is vaak meteen na afloop van een wedstrijd beschikbaar, waardoor je weddenschap snel zal worden verwerkt. Het zijn namelijk allemaal toernooien die goed live te volgen zijn.

Wat als de speler waarop ik heb ingezet opgeeft?

Dat is afhankelijk van de bookmaker waar je de weddenschap hebt gespeeld. Sommige annuleren de weddenschap en dan krijg je de inzet terug. Andere zien het als een resultaat nadat de eerste set is gespeeld. Dit staat in de voorwaarden bij het tennis gegeven.

Wat zijn de meest populaire weddenschappen bij het gokken op ATP 250 toernooien?

De match winner, game handicap en over/under totaal aantal games zijn de meest populaire markten als het gaat om gokken op tennis in het algemeen, dus ook voor dit soort toernooien. Omdat de toppers vaak afwezig zijn is het aanwezig van een absolute favoriet vaak moeilijk waardoor er minder vaak een grote favoriet aanwezig is. Zoals dat tijdens de eerste week van een Grand Slam vaak wel het geval is.