Home Evenementen Gokken op Amstel Gold Race

De enige echte wielerklassieker op Nederlandse bodem is de Amstel Gold Race. Online gokken op de Amstel Gold Race kan je bij iedere bookmaker. Je kunt altijd inzetten op de Outright Winner en diverse Head to Head markten. Daarnaast is het bij veel bookmakers mogelijk om live te gokken op deze World Tour koers.

Wat is online gokken op Amstel Gold Race?

Online gokken op Amstel Gold Race is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op de wielerwedstrijd Amstel Gold Race. Inzetten kan op diverse markten zoals de Outright Winnaar en verschillende Head to Head markten, waarin wielrenners het tegen elkaar opnemen.

Beste bookmaker om te online gokken op wielrennen

Hoe werkt online gokken op Amstel Gold Race?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op Amstel Gold Race wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor wielrennen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op Amstel Gold Race, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Sportsbook openen

 3. Selecteer wielrennen en Amstel Gold Race

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘wielrennen’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik vervolgens op Amstel Gold Race om alle markten en odds te zien.Wielrennen selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare odds zijn nu zichtbaar. Je ziet altijd de Outright Winner markt staan. Naarmate de dag van de koers nadert zullen er andere markten, zoals de Head-to-Head, worden toegevoegd.Markten bekijken Amstel Gold Race

 5. Online gokken op Amstel Gold Race

  Nu alle beschikbare odds zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Online gokken op Amstel Gold Race

Soorten weddenschappen

De Amstel Gold Race is een eendaagse wielerkoers. Er zijn dus geen klassementen over meerdere etappes. Gokken op Amstel Gold Race op het soort weddenschap waarbij je kunt inzetten op de verschillende klassementen en hoeveelheid etappezeges is dus niet mogelijk. De gebruikelijke markten om te gokken op wielrennen zijn beschikbaar:

 • Outright Winner | Voorspel welke renner de koers zal winnen.
 • Top 3 | Voorspel welke renner in de top drie zal finishen.
 • Head to Head | Een bookmaker zet twee renners tegenover elkaar. Welke renner zal er hoger eindigen in de uitslag.

Live online gokken op Amstel Gold Race

Deze koers is uiteraard live te zien op de Nederlandse TV. Er zijn zelfs meerdere kanalen die de koers uitzenden. Daardoor geeft het bookmakers de mogelijkheid om live gokken op deze koers.

Live gokken op Amstel Gold Race is bij elke bookmaker beschikbaar, maar bij velen enkel de Outright Winner markt. Bookmakers die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van wieler odds hebben live ook Head to Head markten beschikbaar.

Tips

Nu je weet welke markten er beschikbaar zijn voor het online gokken op Amstel Gold Race wordt het tijd om wat tips te bespreken. Door deze tips vergroot je de kans om op een winstgevende manier te online gokken op Amstel Gold Race.

 • Aparte koers | De Amstel Gold Race is een klassieker maar het heeft een beetje een status aparte als het gaat om de wielerklassiekers. Het is voor veel renners een koers waar een beetje met angst naar gekeken wordt, omdat het ontzettend veel draaien en keren is op een erg smal parcours. Waar je bijvoorbeeld in Milaan – San Remo de eerste 100 kilometer kunt freewheelen moet je tijdens de Amstel Gold Race vanaf het begin opletten. Sommige renners vinden dit niet prettig en kijken dus niet uit naar deze koers.
 • Seizoensindeling | Met de start van de Brabantse Pijl is er een nieuw blok begonnen in het voorjaar waarbij we andere renners gaan zien in het peloton. Welke renners komen goed uit de Ronde van Baskenland en wie heeft er goed trainingsblok op zitten?
 • Koersverloop | Er zullen een aantal frisse renners aan het begin van deze koers staan. Zij hebben niet de kasseien klassiekers verreden en hebben nog amper gekoerst op de Belgische wegen. Iedereen wil zich laten gelden en vooraan zitten op de belangrijke momenten. Het koersverloop van de Amstel Gold Race kan een belangrijke opmaat zijn voor de heuvel klassiekers die nog op het programma staan.

Veelgestelde vragen

Wat is de Amstel Gold Race?

Amstel Gold Race is de enige klassieker op Nederlandse bodem. Deze koers is de start van de heuvelklassiekers die komen gaan.

Is live online gokken op Amstel Gold Race bij iedere bookmaker beschikbaar?

Ja, iedere bookmaker heeft op z’n minst de Outright Winner live beschikbaar.

Wat als er een renner waarop ik heb ingezet op moet geven vanwege een val of blessure?

Dan heb je in principe pech. Als je weddenschap betrekking heeft op een Head to Head, en beide renners vallen uit, dan krijg je bij de meeste bookmakers je inleg terug. Sommige bookmakers zien de weddenschap dan nog als verloren, omdat beide niet weten te finishen.

Kan ik veilig online gokken op Amstel Gold Race?

Wij adviseren je altijd om bij een bookmaker te spelen die op onze site staat vermeld. Dit zijn namelijk bookmakers met een Nederlandse licentie. Hierdoor speel je op een veilige site en ben je er zeker van dat je uitgekeerd krijgt.