Home Evenementen

Gokken op sport gaat gepaard met het inzetten op bepaalde evenementen of toernooien in de sport. Als je gokt op Formule 1 dan kom je automatisch uit bij een Grand Prix. Bij het plaatsen van een weddenschap op tennis kom je uit bij ATP en WTA toernooien. Kortom, evenementen gaan altijd gepaard met het inzetten van een weddenschap. Op deze pagina staan diverse evenementen en toernooien vermeld. Per toernooi staat weer aangegeven welke markten er beschikbaar zijn bij bookmakers om te kunnen wedden op sport.

Hoe werkt gokken op evenementen?

 1. Kies een bookmaker en log in

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer een sport en evenement

  Als je weet op wat voor soort evenement je wil gokken selecteer je eerst de sport die daar bij hoort. Daarna selecteer je het evenement waar je op in wil zetten.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Wanneer je het evenement hebt geselecteerd is het een kwestie van de markt selecteren en je inzet plaatsen.

 4. Resultaat

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Populaire evenementen

Als we kijken naar de meest populaire evenementen om te gokken op sport dan komen we uit bij uit bij de grootste wedstrijden ter wereld. De Super Bowl is het grootste eendaagse sportwedstrijd ter wereld. Het grootste meerdaagse toernooi is het WK voetbal, met de WK finale als sluitstuk. Andere grote en populaire evenementen zijn bijvoorbeeld Wimbledon, NBA Finals, Olympische spelen en het EK voetbal.

Soorten weddenschappen

Per evenement zijn er verschillende soorten weddenschappen mogelijk. Dit komt omdat bepaalde competities of toernooien niet allemaal tot dezelfde sport behoren. Sommige weddenschappen zijn bij bepaalde sporten wel mogelijk terwijl dat bij andere sporten geen sprake van kan zijn. Een top 10 klassering weddenschap kom je in het basketbal niet tegen, maar tijdens de Formule 1 of wielrennen is dit een hele normale weddenschap. Om zo goed mogelijk te gokken op evenementen raden we dan ook aan om de pagina van het evenement op te zoeken. Hierdoor krijg je meteen een zo goed en compleet mogelijk beeld wat voor weddenschappen er mogelijk zijn.

Live gokken

Waar voorheen eerst alleen de grote toernooien en competities live beschikbaar waren komt live gokken op evenementen steeds vaker voor. Zelfs kleinere toernooien waar vroeger geen aandacht voor was komen nu live beschikbaar. Door naar het live gedeelte te gaan van de bookmaker krijg je een overzicht van alle sporten waarvan een toernooi op dat moment live beschikbaar is. Klik op de sport en kijk of het evenement wat je zoekt beschikbaar is om live op te gokken.

Veelgestelde vragen over evenementen

Wat zijn sport evenementen?

Dat zijn toernooien of competities die vallen binnen een bepaalde sport. Wimbledon is bijvoorbeeld een toernooi binnen het tennis. En het WK voetbal is een toernooi in het voetbal. Zo zijn er voor iedere sport tal van toernooien en competities.

Wordt elk evemenet aangeboden bij een bookmaker?

Nee, hele kleine en onbekende toernooien/competities komen niet aan bod bij bookmakers. De reden hiervoor is dat er te weinig informatie beschikbaar is om odds te kunnen publiceren. Hierdoor wil de bookmaker geen risico nemen dat het verkeerde odds plaatst.

Is live gokken mogelijk?

Ja, dat kan! Er bestaat altijd een mogelijk om te live te gokken op toernooien die op TV verschijnen. Dat zijn vaak de grotere of veel bekeken toernooien. Live gokken is niet altijd beschikbaar. Check dus zelf altijd even in het live gedeelte van de bookmaker of het beschikbaar is.

Kan er verschil in zitten tussen het mogelijke soort weddenschap?

Ja, dat is zo. Iedere sport heeft bepaalde eigenschappen en daar zijn markten op gebaseerd en ingericht. Waar je in het wielrennen in kunt zetten op een top 3 klassering is dat in het darten niet mogelijk. Daar kun je vaak alleen maar inzetten op de winnaar van het toernooi.