Community Shield 2022 voorbeschouwing

Home Nieuws Community Shield 2022 voorbeschouwing

Het seizoen voor de Engelse Premier League staat op het punt van beginnen maar eerst wordt er traditioneel gespeeld voor de Community Shield 2022. Kampioen Manchester City mag zaterdag 30 July aantreden tegen FA Cup winnaar Liverpool. De wedstrijd wordt niet op Wembley gespeeld maar in het King Power stadion van Leicester City. Wie pakt de eerste prijs van het seizoen en wat zijn aantrekkelijke weddenschappen om te gokken op Community Shield 2022?

Manchester City

Bij Manchester City zijn er in de zomer twee grote namen vertrokken. Raheem Sterling vertrok voor ruim €56 miljoen naar Chelsea, terwijl Gabriel Jesus naar Arsenal ging voor iets meer dan €52 miljoen.

Beide spelers zijn nog niet echt op leeftijd, 27 en 25 jaar oud, en zouden zelfs hun beste jaren tegemoet moeten gaan. Maar Manchester City besloot nu nog te cashen voor Sterling die nog maar één jaar contract had. Daarnaast speelt de komst van Haaland natuurlijk een rol.

Daarnaast vertrok toch Fernandinho, toch wel een boegbeeld, terug naar Brazilie. Als vervanger haalde de club Kalvin Philips van Leeds Utd waardoor de positie van defensieve middenvelder weer dubbel bezet is. Vorig jaar verloor Manchester City overigens van Leicester City, maar waagt een nieuwe poging om de Community Shield 2022 te winnen.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Liverpool

Ook in Liverpool vertrok een grote naam, want Sadio Mané is naar Bayern München gegaan voor een bedrag van €32 miljoen. De grootste transfer van Liverpool is de komst van Darwin Núñez van Benfica voor €75 miljoen. We kennen de spits nog van het tweeluik tussen Ajax en Benfica in de Champions League van vorig jaar.

Met de komst van de nieuwe spits kon Divock Origi vertrekken naar AC Milan. Takumi Minamino is een andere bekende naam die is vertrokken uit Liverpool. Daarnaast zijn er geruchten dat Firminho de club gaat verlaten en op weg is naar Juventus.

Gokken op Community Shield 2022

Het blijft altijd de vraag of beide coaches hun elftallen in de sterkst mogelijke opstelling laten starten. Vorig jaar speelde Manchester City de Engelse super cup met een veredeld B team en de vraag is of je dit weer mag verwachten tijdens de Community Shield 2022.

De laatste keer dat Liverpool de super cup speelde (2020) begon het met de sterkst mogelijke opstelling. Dat geldt ook voor een jaar eerder toen deze twee ploegen ook al tegenover elkaar stonden in de Community Shield. De wedstrijd eindigde in 1-1 en Manchester City won de strafschoppenserie met 5-4.

Het is dus lastig om te voorspellen wie er uiteindelijk zal winnen, afhankelijk van de opstellingen. Van de laatste veertien onderlinge ontmoetingen eindigde er elf in een resultaat met meer dan 2,5 goals. De laatste vier ontmoetingen waren er zelfs gemiddeld 4,5 goals per wedstrijd.

We verwachten dan ook opnieuw een aantrekkelijke wedstrijd met veel goals. Als we kijken naar de bookmakers om te gokken op Community Shield 2022 dan heeft op dit moment bookmaker Circus de hoogste odd voor de Over 2,5 goal markt, namelijk 1.85.