Starburst

Home Spellen Gokkasten Starburst

Software provider NetEnt heeft met de gokkast Starburst een ware knaller op de markt gebracht. Niet alleen vanwege de leuke animaties en maar ook vanwege de Starburst Wilds. Deze zijn beschikbaar op de rollen twee, drie en vier en deze zullen zich over de hele rol uitbreiden als deze te zien zijn. Daarna krijg je een respin waardoor je extra kunt winnen. Dit kan zich tot drie keer toe herhalen.

Informatie over gokkast Starburst

SoftwareNetEnt
Rollen5
10Winlijnen10
RTP (%)96,09
Min. Inzet€0,10
Max. inzet€100,-
Maximale uitbetaling€5.000,-
AutoplayJa
Wild symbolenJa
Scatter symbolenNee
MegawaysNee
Free spinsJa
ClusterNee
JackpotNee
BonusspelNee
Buy the bonusNee

Pluspunten

 • Lage minimale inzet
 • Wild symbolen
 • Free spin na Starburst Wild
 • Winlijnen ook van rechts naar links
 • Ondersteund door iOS en Android

Minpunten

 • Geen Jackpot
 • Weinig winlijnen
 • Geen bonusspel
 • Maximale uitbetaling is laag

Starburst review

Als online gokkast is Starburst van NetEnt toch wel één van de meest populaire om online op te gokken. Dat komt mede omdat het spel niet al te veel moeilijke winlijnen of bonus features heeft. Iedereen kan het spelen en weet meteen hoe het werkt. Daarnaast zijn de geluiden en animaties aantrekkelijk gemaakt.

Starburst heeft vijf rollen en je kunt in totaal gokken op tien winlijnen. Op iedere rol verschijnen drie symbolen. Een extra eigenschap van deze gokkast is dat de winlijnen niet alleen van links naar rechts gelden, maar ook van rechts naar links. Iets wat je niet vaak ziet bij online gokkasten.

Tijdens Starburst zijn diverse edelstenen de basissymbolen plus twee andere bekende symbolen als de bekende zeven en BAR. Daarnaast is er de Starburst Wild. Een symbool wat te vinden is in rollen twee, drie en vier. Wanneer deze zichtbaar is worden alle symbolen op dezelfde rol een Wild symbool. Je krijgt een extra spin waardoor je een extra kans krijgt om te winnen. Dit kan drie keer voorkomen, omdat er drie rollen zijn met daarin het Wild symbool.

Symbolen

De basissymbolen zijn fel gekleurde edelstenen in verschillende formaten. De bekende zeven en BAR symbolen maken het totaal compleet. Als extra toevoeging is er het Wild symbool, dat een gekleurde ster is. met felle kleuren en bestaan voornamelijk uit edelstenen van verschillende formaten en kleuren. Hieronder een overzicht van alle symbolen met daarbij de uitbetalingen maal je inzet.

Symbool3 Symbolen4 Symbolen5 Symbolen
Paarse edelsteen0.50x1.00x2.50x
Blauwe edelsteen0.50x1.00x2.50x
Oranje edelsteen0.70x1.50x4.00x
Groene edelsteen0.80x2.00x5.00x
Gele edelsteen1.00x2.50x6.00x
72.50x6.00x12.00x
Bar5.00x20.00x25.00x

Bonus features Starburst

Naast de Wild functie heeft Starburst geen speciaal bonus spel. Het enige extra element dat het spel heeft is het Wild symbool. Het strekt zich helemaal uit over de rol waar het is gevallen en je ontvangt één free spin. Mocht je tijdens deze gratis spin nogmaals een Wild symbool vinden dan krijg je opnieuw een gratis spin. Tot het moment dat je alle drie de Wild symbolen hebt of de free spins zijn geweest.

Hoe speel je Starburst?

 1. Speluitleg doornemen

  Klik op de groene informatie knop (rechtsonder) om alle informatie over het spel door te nemen. Je kan daar de speluitleg, symbolen en uitbetalingen vinden. Dit is uitermate handig, en zorgt ervoor dat je weet hoe het spel werkt.Speluitleg doornemen

 2. Inzet bepalen

  Na het doornemen van de speluitleg is het belangrijk om je inzet te bepalen. Onderin het speelscherm kan je de inzetwaarde wijzigen. Niet alleen de waarde van de munt maar ook het inzetniveau zijn in te stellen. Hierdoor kan de minimale inzet €0,10 bedragen. De maximale inzet is €100,- per spin.Inzet bepalen

 3. Spelen maar!

  Met de grote groene knop (midden onder) kan je het spel laten starten. Klik hierop en rollen beginnen te draaien. Wanneer de rollen tot stilstand zijn gekomen is duidelijk of je een prijs hebt gewonnen. Mocht je in prijs hebben dan wordt deze meteen toegevoegd aan je saldo.Spelen maar!

Veelgestelde vragen over Starburst

Heeft Starburst een bonusspel?

Nee, het heeft geen bonusspel. Alleen het Wild symbool zorgt voor een extra spanning in het spel.

Kan je deze gokkast gratis spelen?

Ja, het is mogelijk om Starburst gratis te spelen. Hier kan je kennismaken met het spel, zonder dat het gelijk geld kost. Zodra je voor echt geld wil gaan spelen moet je een account aanmaken bij een online casino.

Is Starburst winstgevend?

Het return to player percentage is 96,09% wat aangeeft dat je van de 100 euro er 96,09 terug zou moeten krijgen, op de lange termijn. Hierdoor is het spel, op de lange termijn, niet rendabel. Wat niet wil zeggen dat je niet kunt winnen met Starburst. Als je op het juiste moment een flinke hit weet te maken kan je het spel met winst besluiten.

Beoordeling

Dat Starburst één van de meest populaire gokkasten is komt vooral door zijn eenvoudige spel en flitsende animaties en geluiden. Als je op zoek bent naar bonus features en free spins, dan ben je bij deze gokkast aan het verkeerde adres. Mede omdat het geen extra bonusspellen heeft, is de variantie lager dan gebruikelijk. Dat wil zeggen dat je met enige regelmaat kleinere prijzen wint, in plaats van in één keer een hele grote. Hierdoor krijg je het gevoel dat je aan het winnen bent.