Reactoonz

Home Spellen Gokkasten Reactoonz

Met Reactoonz speel je een gokkast die qua vormgeving en speelwijze heel anders is dan de gebruikelijke gokkasten. Dit is er namelijk een met zeven rollen in een veld van in totaal 49 vlakken. Wanneer minimaal vijf symbolen elkaar horizontaal of verticaal in het veld raken heb je prijs. Deze winnende symbolen verdwijnen waardoor er nieuwe symbolen van bovenaf in het veld vallen. Het zorgt voor snelle en spectaculaire spelbeleving tijdens het online gokken.

Informatie over de gokkast Reactoonz

SoftwarePlay’n Go
Rollen7
Winlijnenn.v.t.
RTP (%)96,51
Min. inzet€0,20
Max. inzet€100,-
Max. uitbetalingn.v.t.
AutoplayJa
Wild symbolenJa
Scatter symbolenNee
MegawaysNee
Free spinsNee
ClusterJa
JackpotNee
BonusspelJa
Buy the bonusNee

Pluspunten

 • Lage minimale inzet
 • Cluster winsten
 • Veel bonus features
 • Wild symbolen
 • Ondersteund door iOS en Android

Minpunten

 • Geen jackpot
 • Wennen aan speelwijze

Reactoonz review

Met Reactoonz kom je terecht in de ruimte. Het spel is niet te spelen op een manier zoals je waarschijnlijk gewend bent. In beeld zie je duidelijk andere functies en de manier waarop de rollen draaien is ook heel anders. Als je goed speelt, dan kun je soms tot wel 400 of 600 keer de inzet die je doet terugwinnen. Reactoonz is daarom een leuke afwisseling in het veld met veel gelijke apparaten en spellen.

In beeld zie je zeven rollen met elk zeven symbolen. We kunnen niet echt van rollen spreken, maar meer van vakjes waarin de symbolen staan. De symbolen die voor het spel gebruikt worden zijn plaatjes van verschillende soorten ruimtewezens. Daarbij geldt dat elk symbool een andere waarde heeft. Als je een winnende combinatie maakt, dan verdwijnt deze en komen er nieuwe symbolen voor in de plaats. Zo is het mogelijk om constant te blijven winnen.

Winlijnen zijn er niet, je wint namelijk als er combinaties van vijf of meer symbolen naast elkaar gemaakt worden. Dit worden ook wel ‘Cluster Pays’ genoemd. Als er meerdere symbolen van dezelfde soort bij elkaar staan, dan is de uitbetaling ook hoger. Staan er vier dezelfde symbolen in een vierkant dan veranderen deze in één groot symbool en heeft het een dubbele waarde.

Symbolen

Het spel speelt zich af in de ruimte en dat is duidelijk te zien. De besturing en de omgeving lijken op een ruimteschip. De symbolen die gebruikt worden zijn allemaal ruimtewezens in verschillende soorten en kleuren. Hieronder staan alle symbolen uit Reactoonz gegeven met daarbij de uitbetalingen.

Symbool5x6x7x8x9x10+12+15+
Gele eenoog0,10x0,15x0,20x0,30x0,60x0,80x1x3x
Groene eenoog0,10x0,15x0,20x0,30x0,60x0,80x1x3x
Rode eenoog0,15x0,20x0,40x0,60x0,80x1x3x10x
Paarse eenoog0,15x0,20x0,40x0,60x0,80x1x3x10x
Blauwe twee-oog0,50x0,70x1x1,50x2x3x5x75x
Gele twee-oog0,60x0,80x1x2x3x5x10x150x
Groene twee-oog0,80x1x2x3x4x10x25x300x
Paarse twee-oog1x2x3x5x8x20x50x750x
Tabel | Uitbetalingen Reactoonz

Bonus features Reactoonz

Er zijn veel verschillende soorten bonus features beschikbaar binnen Reactoonz. Dat maakt het spel extra leuk om te spelen. Deze bonus functies kunnen willekeurig naar voren komen maar je kunt ook voor bonus functies sparen.

Instability

Een bonus feature dat willekeurig naar voren kan komen is Instability. Deze bonus feature kan alleen maar naar voren komen als er vanaf het begin van de ronde geen winnende combinatie kan worden gemaakt. Willekeurig zullen er minimaal vier tot maximaal acht symbolen worden omgetoverd tot Wild symbolen.

Fluctuation

Elke ronde komt er een fluctuation symbool aangeduid. Dit kunnen overigens alleen maar éénoog symbolen zijn. Wanneer je met de uitgelichte symbolen een winnende combinatie kan maken dan worden er twee willekeurige symbolen uit deze winnende combinatie omgetoverd tot Wild symbolen.

Quantum Leap

De Quantum Leap is een teller aan de zijkant van de slotmachine. Wanneer je vijf winnende combinaties op rij hebt weten te maken wordt er een bonus quantum feature geladen. Deze komt in actie wanneer je zelf geen winnende combinatie kunt maken. De mogelijke bonus features zijn:

 • Implosion | Drie tot zes willekeurige symbolen veranderen in een Wild symbool. Deze laten tevens alle aangrenzende symbolen verdwijnen.
 • Incision | Het middelste symbool op het veld van 49 symbolen verandert in een Wild symbool. Daarnaast wordt het veld doorkruist door twee diagonale lijnen en de symbolen op deze lijn veranderen allemaal in hetzelfde symbool. De keuze voor het symbool is willekeurig.
 • Demolition | Zorgt ervoor dat alle symbolen met eenoog uit het veld verdwijnen waardoor er nieuwe symbolen naar beneden vallen.
 • Alternation | Een willekeurig eenoog symbool verandert in een ander symbool. Welk één oog symbool dat is en waar het in veranderd is willekeurig.

Wanneer het je lukt om 25 winnende combinaties op een rij te maken dan is de Quantum Leap compleet gevuld en krijg je een extra bonus. Gargantoon, het drie oog buitenaards wezen, wordt losgelaten op het speelveld. Gargantoon heeft een reach van 3 x 3 symbolen geldt op dat moment als een Wild symbool. 

Nadat de mogelijke winst combinaties zijn bijgeschreven verdwijnen alle symbolen en vallen er een nieuwe lading naar beneden. Gargantoon beweegt zich meerdere keren over het veld heen waardoor je steeds extra winst kunt pakken.

Hoe speel je Reactoonz?

 1. Speluitleg doornemen

  Klik op de gele info knop (linksonder) om alle informatie over het spel door te nemen. Je kan daar de speluitleg, symbolen, uitbetalingen en bonus features vinden. Dit is uitermate handig, en zorgt ervoor dat je weet hoe het spel werkt.Speluitleg doornemen

 2. Inzet bepalen

  Na het doornemen van de speluitleg is het belangrijk om je inzet te bepalen. Onderin het speelscherm kan je de inzetwaarde wijzigen. De minimale waarde bedraagt €0,20 en daar tegenover staat een maximale inzet van €100,- per ronde.Inzet bepalen

 3. Spelen maar!

  Met de grote groene knop (rechtsonder) kan je het spel laten starten. Klik hierop en de symbolen vallen naar beneden. Bij een winnende combinatie zal de winst worden bijgeschreven en zullen de symbolen verdwijnen. Daardoor komen er nieuwe symbolen in het veld waardoor er nieuwe winstkansen zijn.Spelen maar!

Veelgestelde vragen over Reactoonz

Wat maakt Reactoonz zo anders in vergelijking met andere gokkasten?

Het hele standaard principe van gokkasten met een aantal winlijnen en mogelijke combinaties is in dit spel verdwenen. Daarnaast worden de winnende combinaties uit het spel gehaald en vanuit boven opgevuld met nieuwe. Iets wat je niet vaak ziet bij online gokkasten.

Kan je deze gokkast gratis spelen?

Ja, het is mogelijk om Reactoonz gratis te spelen. Hier kan je kennismaken met het spel, zonder dat het gelijk geld kost. Zodra je voor echt geld wil gaan spelen moet je een account aanmaken bij een online casino.

Wat is de RTP van Reactoonz?

De Return To Player (RTP) van deze gokkast is 96,51%. Vanwege de hoge dynamiek en vele bonus features maakt het de moeite waard om deze gokkast te spelen.

Beoordeling

Het is even wennen als je dit spel speelt, maar het is zeker leuk! De speelwijze is heel anders dan bij de meeste gokautomaten. De vele verschillende bonus features maken Reactoonz een spel wat leuk is om te spelen. Niet alleen de willekeurige bonus features maar het feit dat je winst combinaties moet sparen om tot de eindbaas (Gargantoon) te komen maakt het extra spannend.