Home Spellen Gokkasten Phantasmic Fortunes

Phantasmic Fortunes is gebaseerd op een magisch thema gemaakt door software provider iSoftBet. Er is dan ook een goochelaar in beeld te zien en de spelelementen hebben allemaal iets met magie te maken. Je gaat online gokken met als doel combinaties te maken van symbolen op de verschillende rollen die er zijn. Dit zijn standaard vijf rollen waarmee je elk drie symbolen in beeld kunt krijgen. De rollen kunnen per stuk worden uitgebreid tot maximaal zes symbolen per rol.

Informatie over gokkast Phantasmic Fortunes

SoftwareiSoftBet
Rollen5
Winlijnen243 tot maximaal 7776
RTP (%)95,98
Min. inzet€0,20
Max. inzet€20,-
Max. uitbetaling1000x je inzet
AutoplayJa
Wild symbolenJa
Scatter symbolenJa
MegawaysNee
Free spinsJa
ClusterNee
JackpotNee
BonusspelJa
Buy the bonusNee

Pluspunten

 • Lage minimale inzet
 • Minimaal 243 winlijnen
 • Bonus feature
 • Wild symbolen
 • Free spins
 • Rollen groter te maken
 • Ondersteund door iOS en Android

Minpunten

 • Geen Jackpot

Phantasmic Fortunes review

De online gokkast begint in een normale uitgangspositie zoals we die kennen bij normale gokkasten. Je hebt vijf rollen met ieder drie symbolen. Je moet een combinatie maken van symbolen die op elkaar lijken om te kunnen winnen. Deze rollen hebben elk 3 zichtbare symbolen, maar boven de rollen is nog veel vrije ruimte. Dat komt doordat je de rollen kunt uitbreiden naar boven. Het is namelijk mogelijk om in totaal van zes symbolen per rol in beeld te krijgen.

Er wordt ook geen gebruik gemaakt van standaard winlijnen. Omdat er veel combinaties mogelijk zijn en je de rollen per stuk kunt laten groeien, zijn er in totaal 243 winlijnen beschikbaar als start. Boven elke rol staat een prijs die je kunt winnen. Dat kan een vermenigvuldiging van de punten zijn of een Wild die als joker kan worden ingezet. Elke keer als er een diamant als symbool op een rol komt te staan, groeit een rol. Als de rol de bovenkant bereikt, dan win je de prijs die daarboven staat.

Door het groeien van de rollen zijn er uiteindelijk vijf keer zes symbolen in beeld te zien. De winlijnen zijn dan gegroeid van 243 naar in totaal 7776 winlijnen. Het Wild symbool is bijzonder in dit spel. Deze kan gebruikt worden als soort van joker. Het is met een Wild mogelijk om een incomplete reeks van afbeeldingen toch compleet te maken zodat je winst kunt behalen.

Symbolen

Het thema dat aan de Phantasmic Fortunes speelautomaat gekoppeld wordt, is voornamelijk spannend te noemen. Er hangt een magische sfeer en de achtergrond is donker. Aan de linkerkant van het spel staat een illusionist met een duistere blik. Er zijn kaarsen te zien en een schedel. De symbolen hebben ook allemaal iets duisters over zich heen. Naast symbolen die je ook in andere spellen kunt tegenkomen, zijn er ook aparte afbeeldingen te vinden.

Zo zijn er standaard symbolen van harten, schoppen, ruiten en klaveren. De andere symbolen zijn een hoge hoed, speelkaarten, een raaf en toverdrankjes. Het Wild symbool kan je ook tegenkomen en wordt aangegeven met het woord wild. Het spel heeft ook een Scatter in de vorm van een bonuskaart. Free spins worden geactiveerd als er drie scatters in beeld zijn. Hieronder een overzicht van de symbolen met daarbij de uitbetalingspercentages maal je inzet.

Symbool3 Symbolen4 Symbolen5 Symbolen
Klaveren0,15x0,30x0,50x
Ruiten0,15x0,30x0,50x
Schoppen0,25x0,40x0,60x
Harten0,25x0,40x0,60x
Raaf0,30x0,50x1x
Horloge0,40x0,75x1,50x
Toverdrank0,50x1x2x
Kaarten0,60x1,50x2,50x
Hoge hoed0,40x2,50x5x

Bonus features Phantasmic Fortunes

Er zijn twee bonus features beschikbaar bij dit spel. Je hebt de extending rolls waardoor het aantal winlijnen wordt vergroot. Daarnaast heb je de free spins waar je niet, zoals gebruikelijk bij andere gokkasten, een bepaald aantal free spins ontvangt. Je krijgt net zo lang free spins tot het moment dat één rol de bovenste balk, en daarmee je bonus prijs, aantikt.

Extending rolls

Wanneer je een diamant ziet zal de rol waarin deze is gevallen een verdieping groeien. Hierdoor heb je nog meer winlijnen tot je beschikking. Wanneer je de bovenste verdieping hebt bereikt krijg je de multiplier of magic wild uitgekeerd. In totaal kun je een aantal winlijnen bereiken van 7776.

Free spins

Er zijn free spins beschikbaar als bonus feature. Het doel is om drie Scatters (bonus kaarten) te verzamelen op de rollen twee, drie en vier. Je krijgt niet een bepaald aantal spins maar de free spins stoppen pas als je met een rol de bovenste balk bereikt hebt. Daarna incasseer je de winst en begin je weer met een schone lei aan het normale spel.

Hoe speel je Phantasmic Fortunes?

 1. Speluitleg doornemen

  Klik op de witte i (linksonder) om alle informatie over het spel door te nemen. Je kan daar de speluitleg, symbolen en uitbetalingen en vinden. Dit is uitermate handig, en zorgt ervoor dat je weet hoe het spel werkt.Speluitleg doornemen

 2. Inzet bepalen

  Na het doornemen van de speluitleg is het belangrijk om je inzet te bepalen. Onderin het speelscherm kan je de inzetwaarde wijzigen. De minimale waarde bedraagt €0,20 en daar tegenover staat een maximale inzet van €20,- per ronde.Inzet bepalen

 3. Spelen maar!

  Met de grote witte knop naast de kaarsen kan je het spel laten starten. Klik hierop en de rollen beginnen te draaien. Nadat alle rollen tot stilstand zijn gekomen wordt duidelijk of er winnende combinaties zijn gevallen. Bij een winnende combinatie zal de winst worden bijgeschreven op je saldo.Spelen maar!

Veelgestelde vragen over Phantasmic Fortunes

Wat is de speciale feature van Phantasmic Fortunes?

Dat is het laten groeien van de rollen en de free spins.

Kan je deze gokkast gratis spelen?

Ja, het is mogelijk om Phantasmic Fortunes gratis te spelen. Hier kan je kennismaken met het spel, zonder dat het gelijk geld kost. Zodra je voor echt geld wil gaan spelen moet je een account aanmaken bij een online casino.

Wat is de RTP van Phantasmic Fortunes?

De Return To Player (RTP) van deze gokkast is 95,98%. Dat is voor een gokkast vrij hoog. Er zijn dan geen leuke bonusspellen beschikbaar, maar een hoog RTP percentage is ook heel wat waard.

Beoordeling

Phantasmic Fortunes is een andere gokkast dan gebruikelijk. Het groeiende aantal symbolen per rol is leuk bedacht en innovatief. Het zorgt ervoor dat het totaal aantal winlijnen explodeert. Dat je niet een bepaald aantal free spins krijgt is ook anders dan normaal. Je krijgt een soort van spelletje in een spelletje. Je wil eigenlijk het moment uitstellen dat je de bovenste balk raakt, zodat je nog langer van de free spins kunt genieten.