Home Spellen Gokkasten Money Train

Kedeng kedeng, de Money Train komt eraan! Deze gokkast van Relax Gaming is volledig gefocust op het oude wilde westen en staat bomvol van bandieten, saloons en geweren. Het spel bestaat uit twee belangrijke onderdelen: het basisspel en de bonusfunctie. Het basisspel doet de naam van Relax Gaming eer aan. Er gebeurt hier ontzettend weinig en neigt tegen het saaie aan. Het bonusspel daarentegen is een echte klapper en zorgt voor het ‘wilde’ in het westen. Het is dus gokken op het bonusspel!

Informatie over de gokkast Money Train

SoftwareRelax Gaming
Rollen5
Winlijnen40
RTP (%)96,20
Min. inzet€0,10
Max. inzet€50,-
Max. uitbetaling20.000x je inzet
AutoplayNee
Wild symbolenJa
Scatter symbolenJa
MegawaysNee
Free spinsJa
ClusterNee
JackpotNee
BonusspelJa
Buy the bonusNee

Pluspunten

 • Grote bonus
 • Lage minimum inzet
 • Relatief lage minimale inzet
 • Free Spins aanwezig
 • Degelijk aantal winlijnen

Minpunten

 • Geen jackpot
 • Saai basisspel

Online gokken doe je bij deze online casino's!

Money Train review

Money Train is gesitueerd in een, hoe kan het ook anders, oude treinwagon. Hier zie je het speelveld van 5 rijen met elk 4 symbolen. In totaal maak je daarmee kans op 40 verschillende winlijnen. Elke rol kost minimaal 10 cent en maximaal 50 euro aan inzet. Het uitbetalingspercentage bij Money Train staat niet muurvast, zoals dit bij andere gokkasten wel eens het geval kan zijn. In het basisspel zit Money Train al op een keurige 96,2%. Als je echter gebruik maakt van de Buy The Bonus feature, schiet dit percentage omhoog naar maar liefst 98%. Geld winnen is daarom absoluut een reële optie, ook door de hoge variantie van de gokkast.

Symbolen

Alle symbolen worden dus uitgebeeld op de rollen, die geplaatst zijn in de treinwagon. Hoe leuk deze situatie geschetst is, zo mager is het basisspel zelf. Er zijn drie categorieën symbolen. Een daarvan zijn de simpele kaartsymbolen. Hier zijn er 4 van (de bekende harten, ruiten, schoppen en klaveren) en deze betalen je maximaal 5 keer je inzet uit als je er 5 van draait.

De beter betaalde kaarten zijn de bandieten uit het wilde westen. Deze betalen bij een five-of-a-kind tot maximaal 20 keer je inzet terug. De bandieten van Money Train zijn stacked en kunnen daarmee flinke prijzen opleveren. Daarnaast zijn er nog wilds die ook stacked zijn. Deze kunnen de waarde van elk ander symbool overnemen en daarmee je kans op een winnende combinatie flink vergroten.

Symbool3 Symbolen4 Symbolen5 Symbolen
Ruiten (blauw)0.10x0.35x1.50x
Klaver (groen)0.10x0.35x1.75x
Harten (oranje)0.10x0.50x2x
Schoppen (rood)0.10x0.50x2.50x
Cowgirl0.25x1x4x
Mexicaan0.25x1.25x4.50x
Indiaan0.30x1.50x5x
Cowboy0.40x2x10x

Bonus features Money Train

Daar waar het basisspel in onze ogen flink wat te kort komt, straalt de bonusfunctie. De Money Cart Bonus wordt geactiveerd zodra je drie of meer scattered symbolen draait in het basisspel. Er klinkt een startsein, de trein komt in beweging en het bonusspel wordt gestart.

Het principe van het basisspel is simpel. Je moet zoveel mogelijk kluizen omdraaien voordat je teller opnieuw op nul springt en het spel is afgelopen. Elk van deze kluizen zijn een vermenigvuldiging van je inzet waard. Maar, dit is nog lang niet alles. Je kunt bij de Money Cart bonus namelijk boosters verzamelen. Die maken het spel pas écht de moeite waard. Je kunt extra bandieten draaien, maar ook een machinegeweer of een cowboyhoed. Deze boosters hebben elk hun eigen functie.

 • Payer | voegt geldwaarde toe op alle rollen
 • Collector | verzamelt de totale waarde van alle andere rollen en voegt dit toe aan de totale waarde
 • Widener | verbreedt met een flinke staaf dynamiet het speelveld, waardoor een extra rol ontstaat
 • Persistant player | met het machinegeweer kun je elke beurt alle prijzen extra laten uitbetalen
 • Persistant collector | telt van alle kluizen de waardes bij elkaar en voegt dit toe aan het totaal, elke ronde opnieuw

Met deze bonusronde kun je dus flinke vermenigvuldigers en daarmee flinke prijzen pakken. In het basisspel is deze bonus helaas lastig te activeren. Voor spelers die wel graag deze bonus willen pakken, maar verder weinig geduld hebben, is er de Buy the Bonus functie. Voor 80 keer je inzet kun je direct aan de bonus starten. Dat is niet goedkoop, maar wel een stuk makkelijker dan het normale spel helemaal uitspelen. Daarnaast krijg je er dus ook een hoger uitbetalingspercentage voor terug.

Hoe speel je Money Train?

 1. Lees de speluitleg

  Het basisspel mag dan wel simpel zijn; het bonusspel verdient wat extra uitleg. Alles over de uitbetalingen, symbolen, winlijnen en nog veel meer lees je terug in de speluitleg. Cruciaal om het spel goed te kunnen spelen.Lees de speluitleg

 2. Bepaal je inzet

  Vervolgens moet je een passende inzet kiezen. Deze moet ergens tussen de 10 cent en 50 euro per ronde liggen. Dit kun je aanpassen aan de linkerkant van de onderste balk, vlak naast het volume en het hoofdmenu.Bepaal je inzet

 3. Spelen maar!

  Je bent nu klaar voor een rit in het wilde westen. Druk op de knop onderaan in het midden van je scherm en de rollen zullen gaan bewegen. Hier kun je ook meteen kiezen voor de auto-play modus.Spelen maar!

Veelgestelde vragen over Money Train

Kan ik Money Train gratis spelen?

Ja, Money Train is gratis te spelen met de gratis demoversie die beschikbaar is. Zo kun je alle functies eerst rustig uitproberen, zonder dat je hier direct geld aan hoeft te besteden. Wil je voor het echt gaan spelen? Dan dien je pas een account aan te maken.

Is er een nieuwe versie van Money Train beschikbaar?

Ja, er is sinds een tijdje ook Money Train 2. Dit spel heeft het belangrijkste van Money Train overgenomen, maar ook flink wat aanpassingen gedaan en nieuwe spelelementen toegevoegd.

Wat is de RTP van Money Train?

De RTP van Money Train is zoals gezegd variabel. Het basisspel kent een RTP van een prima 96,2%. Als je de bonusfunctie koopt, loopt dit op naar 98%.

Beoordeling

Laten we direct door de zure appel heen bijten: het basisspel is tergend langzaam en tenenkrommend saai. Ondanks de stacked bandieten en wilds gebeurt er echt te weinig. Het positieve nieuws zit hem echt in de bonusfunctie. Deze maakt goed waar het basisspel veel laat liggen. Dit is wel spannend, met kans op grote uitbetalingen en bezorgt ook nog eens een hoop lol. Ons advies: laat het basisspel vooral wat het is en maak gebruik van de Buy the Bonus functie. Deze kost met 80 keer je inzet best veel geld, maar het bonusspel is dit dubbel en dwars waard. Dit komt ook door de verhoogde RTP die je ervoor terug krijgt. Enige voorzichtigheid is geboden, want het bonusspel werkt ontzettend verslavend!

Geschreven door Stephen Warmolts

Bekijk alle berichten door Stephen Warmolts →