Money Train 2

Home Spellen Gokkasten Money Train 2

Het succesvolle Money Train moest natuurlijk wel een vervolg krijgen. Dat kwam er op 2 september in de vorm van Money Train 2. Alle unieke onderdelen uit het eerste deel zijn weer van de partij, al is het spel ook met een flink aantal extra’s nog leuker gemaakt. Je kunt nog meer winnen en visuele spektakels blijven tijdens flinke uitbetalingen zeker niet uit.

Informatie over de gokkast Money Train 2

SoftwareRelax Gaming
Rollen5
Winlijnen40
RTP (%)96,40
Min. inzet€0,10
Max. inzet€20,-
Max. uitbetaling50.000 (x inzet)
AutoplayJa
Wild symbolenJa
Scatter symbolenJa
MegawaysNee
Free spinsJa
ClusterNee
JackpotNee
BonusspelJa
Buy the bonusJa

Pluspunten

 • Leuke graphics
 • Hogere winkansen
 • Respins en bonusrondes
 • President prijzen
 • Kans op extra rollen

Minpunten

 • Saai basisspel
 • Boosters zijn zeldzaam

Money Train 2 review

Met het success van Money Train was het slechts wachten op een vervolg. Door het uitgebreide bonusspel waarbij spelers flinke geldprijzen konden winnen, was Money Train in no time ontzettend populair. Met deze nieuwe variant zijn alle onderdelen die Money Train zelf zo interessant maken gebleven en zijn sommige nieuwe dingen toegevoegd of aangepast.

Een van deze aanpassingen is het thema. Logischerwijs draait het spel nog steeds om een trein, al is de locatie van deze trein wat aangepast. Daar waar Money Train gericht was op het oude wilde westen, is Money Train 2 eerder gesitueerd in de toekomst. Je ziet namelijk een futuristische en steampunk-achtige wagon en soortgelijke symbolen.

Daarnaast zijn ook de winkansen wat aangepast. Je maakt als speler nu dus nog meer kans op flinke prijzen. De Return to Player (RTP) is verhoogd naar een prima 96,4%. Dit wordt zelfs 98% als je in de bonusfunctie speelt.

Symbolen

In het spel zijn tien verschillende symbolen opgenomen. Twee hiervan zijn speciale symbolen, te weten het wild symbool en het scatter symbool. Het scatter symbool zet het bonusspel in werking. Het wild symbool kan de vorm van alle andere symbolen aannemen om zo de kans op een prijs te verhogen. Het wild symbool, in de vorm van een doodshoofd, kan alleen geen scatter worden.

De overige symbolen leveren reguliere prijzen op. Deze acht symbolen zijn onderverdeeld in twee categorieën: vier symbolen hebben een lagere waarde, vier hebben een hogere waarde. De vier lagere waarden worden gerepresenteerd door uit metaal gehakte symbolen uit een kaartenspel. Dit zijn blauwe diamanten, groene klaveren, oranje harten en rode schoppen. Deze worden respectievelijk ook meer waard.

Bij de hogere symbolen wordt eenzelfde kleurensysteem aangehouden. Je vindt hier een blauwe, vrouwelijke bandiet, een groene sniper, een oranje verzamelaar en een rode gestoorde professor. Deze rode speler wil je in de gaten houden: die kan namelijk tot 20 keer je inzet opleveren.

Symbool3 Symbolen4 Symbolen5 Symbolen
Ruiten (blauw)0,20x0,70x3x
Klaver (groen)0,20x0,70x3,50x
Harten (oranje)0,20x1x4x
Schoppen (rood)0,20x1x5x
Payer0,50x2x8x
Sniper0,50x2,50x9x
Collector0,60x3x10x
Necromancer0,80x4x20x
Wild0,80x4x20x

Bonus features Money Train 2

In de eerste versie van Money Train was het voor sommige spelers nogal lastig om genoeg scatters te draaien en zo de bonusronde in gang te zetten. Daar is bij Money Train verbetering in gekomen.

Respins feature

In Money Train 2 is de Respins Feature toegevoegd. Deze wordt geactiveerd wanneer twee scatters gedraaid worden in het normale spel. Van elk van deze twee scatters wordt een vermenigvuldiger getoond. Alle vermenigvuldigers worden vervolgens bij elkaar opgeteld. Daarna gaat het rad opnieuw draaien, terwijl de scatters op hun positie blijven staan.

Zolang je geen winnende combinatie draait, wordt de totale vermenigvuldiger steeds met een verhoogd. Win je een prijs, wordt de oorspronkelijke waarde van deze uitbetaling vermenigvuldigd met de totale opgebouwde waarde van alle vermenigvuldigers. Hierna stopt de feature. De feature stopt ook wanneer je een derde scatter draait. Dan start namelijk automatisch de hoofdbonus: de Money Cart bonus.

Money Cart bonus

De nacht valt, het speelveld verandert en alle reguliere symbolen maken plaats voor speciale uitvoeringen. De scatters die ervoor zorgen dat de bonus geactiveerd werd, krijgen elk een speciale waarde. Deze waardes worden bij elkaar opgeteld om tot een vermenigvuldiger te komen. Vervolgens starten de eerste drie gratis spins. Zodra er een speciaal symbool gedraaid wordt, wordt het aantal beurten weer verhoogd naar drie. Ook de vermenigvuldiger wordt verhoogd met de waarde van de symbolen. Hieronder vind je een overzicht van alle symbolen uit de Money Cart Bonus.

SymboolOmschrijving
PayerTelt de waarde van het Payer-symbool op bij alle andere zichtbare symbolen
CollectorZichtbare waarden van andere symbolen worden bij elkaar opgeteld en toegepast op dit symbool
Collecto/PayerTelt alle zichtbare waarden van andere symbolen bij elkaar op en past dit op alle andere zichtbare symbolen toe
SniperVerdubbelt de waarde van minimaal drie en maximaal acht andere symbolen. Kan vaker op hetzelfde symbool vallen
NecromancerMinimaal één en maximaal zes al gebruikte symbolen kunnen weer tot leven komen. Hiervoor komen zowel de sniper als de payer, collector/payer of collector in aanmerking.
Reset PlusDe beginwaarde van de resterende spins wordt verhoogd met één
Presistent PayerDe waarde van dit symbool wordt opgeteld bij elk nieuw symbool dat de komende beurten verschijnt
Presistent SniperZorgt voor een verdubbeling in waarde in de komende drie tot acht symbolen
Presisitent CollectorVerzamelt alle op dit moment zichtbare waardes en telt deze op bij zijn eigen waarde
Golden bonusWaarde tussen 20 en 200 x

Hoe speel je Money Train 2?

 1. Lees de speluitleg

  Met de informatieknop, verstopt in het hamburgermenu met de drie streepjes links onderin je beeld, kun je alle informatie over het spel lezen. Hierin lees je nogmaals de betekenis van alle symbolen, een uitleg over de bonusspellen, alle uitbetalingen en nog veel meer. Zo begin je goed voorbereid aan het spel en laat je je niet zomaar verrassen.Lees de speluitleg

 2. Bepaal je inzet

  Net iets links van het hamburgermenu vind je de optie om je inzet aan te passen. Deze is minimaal €0,10 en maximaal €20 euro. Bepaal hoeveel jij elke ronde in wilt zetten. Let wel: hoe hoger je inzet, hoe hoger je uitbetalingen zullen zijn.Bepaal je inzet

 3. Spelen maar!

  Met de knop in het midden breng je alle rollen aan het draaien. Als je een prijs wint of een van de bonusrondes in werking kunt zetten, zal het spel dit automatisch voor je oplossen. Druk opnieuw op de knop wanneer je de volgende rol wilt starten.Spelen maar!

Veelgestelde vragen over Money Train 2

Waar komt de populariteit van Money Train 2 vandaan?

Money Train en Money Train 2 zijn vooral populair door het grote bonusspel dat je kunt winnen. Hiermee kun je namelijk flinke prijzen winnen.

Is het spel gratis te spelen?

Ja, er is een gratis demo van Money Train 2 te spelen. Zo kun je kijken of je het spel wat voor jou vindt of simpelweg gratis het spel spelen met denkbeeldig tegoed.

Wat is de RTP van Monet Train?

De RTP van Money Train 2 is 96,40%. Deze is daarmee niet ontzettend hoog, maar vergeleken met andere gokkasten prima.

Beoordeling

Money Train 2 is in ons opzicht een flinke verbetering van de vorige versie. Het toevoegen van de extra bonusfunctie maakt het basisspel net wat spannender, omdat de normale Money Cart Bonus soms wel extreem lastig te winnen was. Ook het verhogen van de winkansen vinden wij een enorm goede zet.

Wij vermaken ons telkens uitstekend met Money Train 2. Met alle mooie graphics zoals de symbolen en de achtergrond verveelt het niet snel om naar de slot te kijken. Maar de topper van het spel is toch wel de Money Cart Bonus, waarmee je tot 50.000 keer je inzet kunt winnen. Money Train 2 is dus een waardige opvolger van de eerdere versie en zeker eens het proberen waard.

Geschreven door Stephen Warmolts

Bekijk alle berichten door Stephen Warmolts →