Home Spellen Gokkasten Jack and the Beanstalk

Als een van de eerdere gokkasten met een sprookjesthema was Jack and the Beanstalk zijn tijd ver vooruit. Inmiddels kennen we klappers als Red Riding Hood en Hansel and Gretel, maar dat was toen Jack and the Beanstalk uitkwam wel anders. Grote kans dat dit genre gokkasten zo gegroeid is door toedoen van het succes dat Jack heeft veroorzaakt, waardoor online gokken een andere dimensie kreeg.

Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de bijzondere eigenschappen van de gokkast. Zo zijn er een aantal bonusfuncties die regelmatig te winnen zijn. Ook de lage minimuminzet zal hier ongetwijfeld mee te maken hebben. Wat deze gokkast verder allemaal nog bijzonder maakt, bespreken we uitgebreid hieronder.

Informatie over de gokkast Jack and the Beanstalk

SoftwareNetEnt
Rollen5
Winlijnen20
RTP (%)96,30
Min. inzet€0,20
Max. inzet€200,-
Max. uitbetaling600.000 munten
AutoplayNee
Wild symbolenJa
Scatter symbolenJa
MegawaysNee
Free spinsJa
ClusterNee
JackpotNee
BonusspelJa
Buy the bonusJa

Pluspunten

 • Sprookjes thema
 • Lage minimum inzet
 • Hoge maximale inzet
 • Bonusfuncties
 • Free spins aanwezig
 • Redelijke RTP
 • Buy the bonus beschikbaar

Minpunten

 • Geen jackpot
 • Weinig winlijnen

Online gokken doe je bij deze online casino's!

Jack and the Beanstalk review

Het thema van deze gokkast is logischerwijs Jack and the Beanstalk, ofwel Sjaak en de Bonenstaak. In dit sprookje gaat de onverschrokken Sjaak op zoek naar een kip met gouden eieren. Dit terwijl er reuzen zijn die hem als tussendoortje willen verpulveren. Toch zet Sjaak zijn zoektocht naar de grote rijkdom door. Dit is eigenlijk een mooi symbool voor het gokken dat jij op deze gokkast gaat doen: je bent op zoek naar flinke winsten, terwijl je weet dat het ook anders kan aflopen.

Dit sprookjesthema is ontzettend goed doorgevoerd. Dit begint al zodra je deze online gokkast opstart en zet zich dan tijdens het spelen goed voort. Zo ziet de achtergrond er sprookjesachtig uit en passen de symbolen ook naadloos bij het verhaal van de Bonenstaak. Bij elke winnende combinatie laat de hoofdpersoon van de kast zijn hoofd nog even zien, een erg leuk detail vinden wij.

In deze, inmiddels al wat oudere, gokkast van NetEnt kun je op 5 rollen 20 winlijnen gebruiken voor winnende combinaties. Dit leidt tot een totaal uitkeringspercentage van ongeveer 96,30%, een prima score dus. Per beurt moet je minimaal 20 cent inzetten, wat kan oplopen tot 200 euro. Dit maakt de kast uitermate geschikt voor zowel beginners als voor de professionele en geoefende spelers. Toch is die dikke inzet niet per se nodig: je kunt zelfs met inzetten van minder dan 1 euro toch winsten van honderden euro’s opstrijken.

Symbolen

Natuurlijk zijn de symbolen gethematiseerd rondom het verhaal van Jack and the Beanstalk. De lager betaalde symbolen zijn wel simpele kaartsymbolen, maar de premium symbolen zijn volledig in thema. Zo kun je natuurlijk Jack zelf tegenkomen, evenals de tweekoppige reus uit het verhaal. Verder vind je allerlei symbolen terug die afkomstig zijn van de boerderij waar Jack woont. Zo zie je een hakbijl, een gieter en een chagrijnige geit.

Het belangrijkste symbool in het spel is echter het Wild symbool. Deze is weergegeven als het logo van de gokkast en kan de waarde van elk ander symbool overnemen. Daarnaast activeer de Wild ook nog eens de Walking Wild bonus. Hiermee kun je respins verdienen zolang er wilds op het scherm staan. Voor elke extra beurt schuift de Wild wel een rol naar rechts. Elke winnende combinatie die je met een wild maakt, wordt tijdens de Walking Wild Bonus met een x3 vermenigvuldiger uitbetaald. Is dat even lekker!

Symbool3 Symbolen4 Symbolen5 Symbolen
Jack20x200x1000x
Paarse monster15x100x750x
Geit10x50x250x
Bijl10x50x250x
Gieter8x30x125x
A6x25x100x
K5x20x75x
Q5x20x75x
J4x15x50x
103x10x30x

Bonus features Jack and the Beanstalk

Met de scatter symbolen in het basisspel kun je de gratis spins bonus vrijspelen. Je krijgt er hier direct tien van, al is dit aantal nog op te hogen. Dit doe je door schatkisten te draaien. Drie of meer van deze schatkisten leveren direct 5 extra van deze gratis spins op.

Ook de Walking Wild is van de partij in dit bonusspel. Dit houdt in dat alle winnende combinaties die een Wild symbool bevatten met een x3 vermenigvuldiger worden uitbetaald. Daarnaast lopen de Wilds ook over het speelveld na elke draai.

Dat is nog niet alles. Tijdens de bonus spins kun je ook nog sleutels sparen. Deze sleutels zorgen voor allerlei andere bonussen. In totaal zijn er drie levels, elk met hun eigen bonussen. Bij de eerdere levels speel je extra wilds vrij, die meer winnende combinaties en hogere uitbetalingen opleveren. Als je alle 9 sleutels bij elkaar hebt gespaard, kun je jezelf maar beter voorbereiden op flinke uitbetalingen. Zo worden alle wilds op het speelveld voortaan vergroot over de hele rol, waarmee nog meer kansen op winnende combinaties ontstaan.

Hoewel het vrijspelen van alle sleutels een vrij zeldzaam fenomeen is, zijn wij enorme fan van deze bonus. De bonus staat hoog in onze favorietenlijstjes en daar zijn de sleutels niet eens voor nodig. Je maakt standaard al kans op flinke prijzen, die met een volledige sleutel-meter tot absurde hoogtes kunnen stijgen. Denk hierbij aan uitbetalingen vanaf 250 tot 2000 keer je inzet!

Hoe speel je Jack and the Beanstalk?

 1. Speluitleg doornemen

  Om je reis door de wondere sprookjeswereld tot een goed einde te brengen en niet opgegeten te worden door de tweekoppige draak, kun je maar beter de speluitleg goed doornemen. Zo ben je op de hoogte van alles wat in het spel kan gebeuren. Van winlijnen tot symbolen en van de uitbetalingen tot het bonusspel.Speluitleg doornemen

 2. Kies je inzet

  Vervolgens is het zaak een passende inzet te kiezen. Gelukkig heeft NetEnt een ruime keuze opgenomen, waardoor je altijd een goede en passende inzet voor jouw situatie hebt. De inzet moet minimaal 20 cent zijn en kan oplopen tot maximaal 200 euro. Je kunt je bet onderaan het scherm aanpassen.Kies je inzet

 3. Spelen maar!

  Dan is het nu tijd om echt te gaan spelen! Kies onderaan in het midden voor de autoplay modus of start lekker zelf elke rol opnieuw.Spelen maar!

Veelgestelde vragen over Jack and the Beanstalk

Waarom is Jack and the Beanstalk populair?

Deze gokkast was destijds de vierde die onder naam van NetEnt werd uitgebracht. Dat is inmiddels al ruim 11 jaar geleden. De gokkast heeft altijd hoog gescoord in de hitlijsten en doet dat nu nog steeds. Wij denken dat dat alles te maken heeft met het uitzonderlijk goed uitgewerkte thema. Ook het leuke basisspel met de Walking Wilds en de enorm leuke bonusronde dragen hier ongetwijfeld aan bij.

Kan je deze gokkast gratis spelen?

Er is een gratis demoversie beschikbaar, waarmee je gratis Jack and the Beanstalk kunt uitproberen. Zo kun je eerst testen of het spel wat voor je is, voordat je er echt geld aan uitgeeft.

Wat is de RTP van Jack and the Beanstalk?

De RTP op deze gokkast is 96,30%. Dit percentage is prima, zeker in vergelijking met veel andere gokkasten van hetzelfde kaliber.

Beoordeling

We zullen nogmaals kort proberen te omschrijven hoe erg wij van deze gokkast houden. Dat begint allemaal bij het thema. Het thema is namelijk overal ontzettend goed doorgevoerd. Je wordt al opgewarmd tijdens het opstarten van dit spel met leuke animaties en kleine details. Deze zetten zich tijdens het basisspel op de achtergrond voort, waaronder vrolijk fladderende vlinders en een Jack die zich bij elke winnende combinatie even laat zien.

Natuurlijk kunnen we ook het basisspel enorm bekoren. Dat is, in samenspel met de Walking Wilds, een stuk leuker dan vele andere gokkasten. Ook het bonusspel staat hoog in onze favorietenlijstjes, onder meer door het vrij kunnen spelen van de sleutels.

Geschreven door Stephen Warmolts

Bekijk alle berichten door Stephen Warmolts →