Dead or Alive

Home Spellen Gokkasten Dead or Alive

Je waant je in het wilde westen tijdens het online gokken op Dead or Alive van software provider NetEnt. Het spel bestaat uit vijf rollen met op elke rol drie symbolen. Er zijn in totaal maar negen winlijnen beschikbaar. De bonus feature van Dead or Alive zijn de free spins. Tijdens deze free spins blijven alle Wild symbolen op de rollen staan, bij gokkasten noemen ze dat Sticky Wilds.

Informatie over gokkast Dead or Alive

SoftwareNetEnt
Rollen5
Winlijnen9
RTP (%)96,82
Min. inzet€0,09
Max. inzet€18,-
Max. uitbetalingn.v.t.
AutoplayJa
Wild symbolenJa
Scatter symbolenJa
MegawaysNee
Free spinsJa
ClusterNee
JackpotNee
BonusspelJa
Buy the bonusNee

Pluspunten

 • Zeer lage minimale inzet
 • Wild symbolen zijn sticky tijdens free spins
 • Scatter symbolen op elke rol
 • Free spins op free spins mogelijk
 • Ondersteund door iOS en Android

Minpunten

 • Geen Jackpot
 • Relatief lage maximale inzet
 • Maar negen winlijnen

Dead or Alive review

Het is een klassieke gokkast met vijf rollen en op iedere rol zijn drie symbolen zichtbaar. Met maar negen winlijnen is het spel wel een uitzondering, dat zijn er normaal gesproken meer. Het voordeel van deze gokkast is dat de Scatter symbolen, die nodig zijn om free spins te activeren, op elke rol beschikbaar is.

De Wild symbolen zijn de bekende plak posters met daarop de tekst ‘wanted’, die we kennen uit verschillende westerns. Wanneer de free spins geactiveerd zijn hebben deze Wild symbolen een speciale eigenschap. Op dat moment worden het Sticky Wilds en blijven ze ‘plakken’ op de plek waar ze stonden. Hierdoor heb je een grotere kans om een flink bedrag te winnen. Als de free spins zijn afgelopen verdwijnen de Sticky Wilds.

Symbolen

Het thema van Dead or Alive is het wilde westen dat we kennen van de vele western films. Naast de standaard symbolen zijn er vijf bij het thema passende symbolen te vinden in het spel. Een shot glaasje whisky, laarzen, hoed, holster met pistool en de ster van een sheriff zijn de bijpassende symbolen. Hieronder een overzicht van alle symbolen met daarbij de uitbetalingen maal je inzet. De uitbetalingspercentages zijn wat vreemd, omdat er negen winlijnen zijn in plaats van tien.

Symbool2 Symbolen3 Symbolen4 Symbolen5 Symbolen
100,22x1,11x2,77x
J0,22x1,11x2,77x
Q0,44x1,33x5,55x
K0,55x1,66x8,33x
A1,11x2,2211,11x
Shot glaasje whisky1,11x5,55x22,22x
Laarzen1,33x6,66x33,33x
Hoed1,66x8,33x44,44x
Holster met pistool2,22x11,11x83,33x
Sheriff ster2,22x13,88x111,11x
Scatter2x4x25x2500x
Wild2,77x16,66x166,66x

Bonus features Dead or Alive

Free spins zijn bij Dead or Alive de bonus feature. Op het moment dat je drie Scatters of meer in beeld ziet worden er tien free spins geactiveerd. Alle prijzen worden tijdens de free spins verdubbeld en je hebt de kans om één keer free spins op free spins te behalen.

Sticky Wild

Tijdens de free spins blijven alle Wild symbolen die je in beeld ziet staan. Vandaar de term sticky. Hierdoor bestaat de kans dat je veel Wild symbolen met elkaar kunt verbinden. De kans dat je een flinke prijs wint wordt hierdoor vergroot.

Hoe speel je Dead or Alive?

 1. Speluitleg doornemen

  Klik op ronde groene knop daarin een i (linksonder) om alle informatie over het spel door te nemen. Je kan daar de speluitleg, symbolen, uitbetalingen en bonus features vinden. Dit is uitermate handig, en zorgt ervoor dat je weet hoe het spel werkt.Speluitleg doornemen

 2. Inzet bepalen

  Na het doornemen van de speluitleg is het belangrijk om je inzet te bepalen. Onderin het speelscherm kan je de inzetwaarde wijzigen. Niet alleen de waarde van de munt maar ook het inzetniveau (level) zijn in te stellen. Hierdoor kan de minimale inzet €0,09 bedragen. De maximale inzet is €18,- per spin.Inzet bepalen

 3. Spelen maar!

  Met de grote ronde knop met witte pijlen (midden onder) kan je het spel laten starten. Klik hierop en rollen beginnen te draaien. Wanneer de rollen tot stilstand zijn gekomen is duidelijk of je een prijs hebt gewonnen. Mocht je in prijs hebben dan wordt deze meteen toegevoegd aan je saldo.Spelen maar!

Veelgestelde vragen over Dead or Alive

Heeft Dead or Alive free spins?

Ja, free spins worden geactiveerd wanneer je drie of meer scatters in beeld ziet. In totaal krijg je tien free spins en alle prijzen hebben een multiplier keer twee.

Kan je deze gokkast gratis spelen?

Ja, het is mogelijk om Dead or Alive gratis te spelen. Hier kan je kennismaken met het spel, zonder dat het gelijk geld kost. Zodra je voor echt geld wil gaan spelen moet je een account aanmaken bij een online casino.

Is Dead or Alive winstgevend?

Het Return to Player (RTP) percentage is 96,82% wat aangeeft dat je van de 100 euro er, op de lange termijn, 96,82 terug zou moeten krijgen.

Beoordeling 

Het gebruikte thema is niet nieuw bij online gokkasten. Toch is dit wel een bijzondere gokkast omdat het negen winlijnen heeft. Een aantal wat je niet vaak ziet. Hierdoor zien de uitbetalingspercentages er wat vreemd uit. Het feit dat de Scatter symbolen op alle rollen aanwezig zijn is een voordeel. Daarnaast is de mogelijkheid om free spins op free spins te winnen in het voordeel van de speler.