Home Bonussen Free bet

Een free bet bonus is een soort bonus die door online bookmakers wordt aangeboden aan spelers. Met deze bonus kunnen spelers gratis online gokken bij het wedden op sport. De eventuele winst van de weddenschap krijgt de speler uitgekeerd.

Als je een free bet beschikbaar hebt op je account dan krijg je als speler de mogelijkheid om een gratis weddenschap te plaatsen. De eventuele winst van de weddenschap krijg je uitgekeerd op je account. De geplaatste inzet, de gratis weddenschap, vervalt bij de uitbetaling. Je krijgt deze dan ook niet op je rekening, alleen de gemaakte winst.

Hoe werkt een free bet?

 1. Free bet ontvangen

  Een bookmaker heeft voor nieuwe spelers vaak een free bet als welkomstbonus. Maar ook bestaande spelers een free bet ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail of sms, naar gelang je voorkeursinstellingen.

 2. Inloggen en eventueel bonus activeren

  Nadat je op de hoogte bent gebracht dat er een free bet op je staat te wachten, moet je bij sommige bookmakers deze eerst nog activeren. Daarvoor log je in op je account en ga je naar de bonuspagina. Bij nieuwe spelers wordt de free bet automatisch toegevoegd nadat aan de voorwaarden is voldaan.

 3. Free bet gebruiken

  Je gebruikt de free bet door een weddenschap te selecteren. In je weddenschap strookje, ook wel betslip genoemd, zie je de mogelijkheid om een gratis weddenschap te plaatsen. Selecteer de free bet en plaats je weddenschap. Win je de weddenschap, dan mag je de winst houden!

Wat zijn free bets?

Free bet bonussen worden vaak aangeboden als welkomstbonus voor nieuwe spelers. Maar ook bestaande spelers kunnen een gratis weddenschap krijgen. Vaak tijdens speciale evenementen of grote finales krijg je als bestaande een gratis weddenschap aangeboden.

Als je een gratis weddenschap gebruikt dan speel je met echt geld. Je krijgt dat geld van de online bookmaker en je mag het inzetten tijdens het wedden op sport. De winst die je maakt met de gratis weddenschap is dus ook echt geld en deze mag je dan ook houden.

Dit soort bonussen kunnen een goede manier zijn voor spelers om het wedden op sport uit te proberen. Hierdoor raken ze vertrouwd met de wijze van spelen en kunnen ze zonder risico gaat sportwedden. Het is altijd wel belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen, aangezien er mogelijk beperkingen of eisen van toepassing zijn.

Voorwaarden free bet

Net als bij alle bonussen in het online casino of sportsbook zitten er ook voorwaarden vast aan de free bets bij online bookmakers. Een voorbeeld van een voorwaarde is dat je gratis weddenschap moet worden ingezet op een specifieke wedstrijd, bijvoorbeeld alleen op de KNVB bekerfinale.

Een andere voorwaarde is bijvoorbeeld tijdsgebonden. Dat de weddenschap in een bepaald weekend moet worden afgehandeld. Er bestaat de mogelijkheid dat je eerst zelf een weddenschap moet plaatsen om een gratis weddenschap te krijgen. Dan zit er vaak een minimale odd gekoppeld, dat je weddenschap een minimale odd moet hebben van 1.50.

Het bedrag van de gratis weddenschap, de inzet, vervalt wanneer je wint. Stel je krijgt een gratis weddenschap van €10 en je zet in op een odd van 1.80. Dan krijg je bij winst geen €18 maar €8 bijgeschreven op je rekening.

Soorten free bets

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende free betbonussen zijn. Het blijft ten alle tijden een gratis weddenschap, maar het moment dat de gratis weddenschap beschikbaar wordt kan verschillend zijn. Er zijn drie verschillende varianten. No Deposit, Deposit, en free bet na inzet.

 • No Deposit Free Bet: Zoals de naam al aangeeft, is er voor deze variant geen storting vereist. Dus een gratis weddenschap zonder storting. De free bet is meteen beschikbaar op je account en je kunt deze dan ook direct gebruiken. Online bookmakers geven dit soort bonussen vaak aan bestaande spelers.
 • Deposit Free Bet: Dit is een variant waarbij wel een storting is vereist. Dus free bet na storting. Na het maken van een storten krijg je pas de gratis weddenschap op je account. Deze variant kom je bij een aantal bookmakers tegen als welkomstbonus.
 • Free Bet na inzet: De meest voorkomende variant. Je moet eerst zelf een weddenschap plaatsen en als deze is afgewikkeld krijg je de free bet toegekend. Deze variant zie je vaak als welkomstbonus tegen voor nieuwe spelers maar ook bestaande spelers krijgen deze variant regelmatig. Denk dan bijvoorbeeld aan wed €20, krijg €10 acties.

Voordelen

 • Een gratis weddenschap
 • Bij sommige soorten geen storting nodig
 • Hoge winst mogelijk want je mag inzetten op hoge odds
 • Gratis wedden op sport proberen
 • Je speelt een weddenschap zonder risico

Nadelen

 • Bij sommige gratis weddenschappen is eerst een storting noodzakelijk
 • De gratis weddenschap moet binnen een bepaalde tijd worden ingezet
 • Vaak moet je eerst zelf een weddenschap plaatsen om de gratis weddenschap te activeren
 • Inzetvoorwaarden die gekoppeld zijn aan deze bonus vorm, zoals minimale hoogte odds.

Veelgestelde vragen over free bet

Wanneer krijg ik een free bet?

Dat kan op verschillende momenten zijn. Als nieuwe speler krijg je vrijwel altijd een gratis weddenschap. Alleen kan het moment waarop verschillend zijn zoals na registratie, na eerste storting of na je eerste weddenschap. Bestaande spelers krijgen willekeurig gratis weddenschappen van online bookmakers via promotie e-mails of smsjes.

Waarom moet ik vaak eerst zelf inzetten om een gratis weddenschap te krijgen?

De bookmaker geeft in principe een gratis mogelijkheid om geld te winnen. Om te zorgen dat spelers deze bonus niet misbruiken zijn er bepaalde voorwaarden aan gekoppeld. Daar hoort vaak een eerste eigen weddenschap bij. Als extra voorwaarde moet de weddenschap nog aan een aantal eisen voldoen zoals de hoogte van de inzet en odd. Iedere online bookmaker hanteert verschillende voorwaarden.

Hoeveel kan ik winnen met een gratis weddenschap?

De gemaakte winst met een gratis weddenschap hangt natuurlijk af van de hoogte van je odd. Hoe hoger de odd van je winnende gratis weddenschap, hoe hoger de winst zal zijn.

Geschreven door Stephen Warmolts

Bekijk alle berichten door Stephen Warmolts →