Home Bonussen Free bet

Een bookmaker kan als promotie naar een bestaande speler toe een free bet aanbieden, zodat je gratis kan gokken. Dit geeft je als speler de mogelijkheid om een gratis weddenschap in te zetten. Er bestaan verschillende manieren om deze bonus te ontvangen van een bookmaker.

De ene manier is dat de free bet op je account klaar staat, en deze meteen kunt gebruiken. Een andere optie is dat de bonus pas beschikbaar is nadat je een weddenschap hebt geplaatst. Bij een verloren weddenschap krijg je dan een gratis weddenschap geactiveerd.

Wanneer je eerst een weddenschap moet plaatsen om de free bet te activeren, moet dit vaak op een specifieke wedstrijd of markt. Dit komt omdat dit soort promotie vaak gepaard gaat met een speciaal evenement of wedstrijd.

Hoe werkt een free bet?

 1. Free bet ontvangen

  Een bookmaker laat je als bestaande speler weten dat er een gratis weddenschap op je ligt te wachten. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail of sms, naar gelang je voorkeursinstellingen.

 2. Inloggen en bonus activeren

  Na het inloggen kun je de free bet activeren door een weddenschap te plaatsen en aan te geven dat je gebruik wilt maken van de promotie. Dit doe je door een vakje aan te vinken, hierdoor accepteer je meteen de voorwaarden.

 3. Gratis weddenschap plaatsen

  Na het accepteren van de voorwaarden kan je de gratis weddenschap plaatsen. Nu is het wachten op het resultaat.

Voorwaarden free bet

Net als bij alle bonussen in het online casino of sportsbook zitten er ook voorwaarden vast aan de free bets bij bookmakers. Een voorbeeld van een voorwaarde is dat je gratis weddenschap moet worden ingezet op een specifieke wedstrijd of markt.

Een ander voorbeeld van een veel gebruikte voorwaarde is dat de odd een minimale hoogte moet hebben om in aanmerking te komen voor de gratis weddenschap. Het bedrag van de gratis weddenschap, de inleg, vervalt wanneer je weddenschap een winnende is gebleken. 

Stel je krijgt een gratis weddenschap van 10 euro en je zet in op een odd van 1.80. Dan krijg je geen 18 euro bijgeschreven bij een winnende weddenschap maar 8 euro. De inleg komt van de bookmaker af en deze komt na de inzet te vervallen.

Voordelen

 • Een gratis weddenschap
 • Meestal geen storting nodig
 • Hoge winst mogelijk

Nadelen

 • Bonusvoorwaarden

Veelgestelde vragen over free bet

Wanneer krijg ik een free bet?

Dat is niet te zeggen. Bookmakers geven deze willekeurig aan bestaande spelers.

Waarom zitten er bonusvoorwaarden aan verbonden?

De bookmaker geeft in principe een gratis mogelijkheid om geld te winnen. Om te zorgen dat spelers deze bonus niet misbruiken zijn er bepaalde voorwaarden aan gekoppeld.

Hoeveel kan ik maximaal winnen?

Als er geen beperkingen zijn genoemd in de voorwaarden dan kan je onbeperkt winnen met deze gratis weddenschap.

Geschreven door Stephen Warmolts

Bekijk alle berichten door Stephen Warmolts →