ATP Washington 2022 voorbeschouwing

Home Nieuws ATP Washington 2022 voorbeschouwing

Na Hamburg zien we opnieuw een ATP 500 toernooi dat op het punt staat om te beginnen, namelijk ATP Washington 2022. Een opwarmer voor de komende twee ATP 1000 Master toernooien in Montreal en Cincinnati. Titelverdediger Sinner doet niet mee aan het toernooi. Wie pakt de titel in hoofdstad van de VS? Wij geven een een voorbeschouwing en tips om te gokken op ATP Washington 2022.

Deelnemersveld ATP Washington 2022

Het Citi Open is een bijzonder tennistoernooi omdat het in een park wordt gehouden in Washington. Dus geen sportcomplex of bestaande accommodatie. We zien op een paar uitzonderingen na alleen maar spelers die vorige week al actief waren op het Amerikaanse hardcourt in Atlanta.

Met Rublev als eerste reekshoofd is er maar één speler uit de mondiale top tien aanwezig in het deelnemersveld. De toppers gaan zich nu voorbereiden op de komende Master toernooien en hebben dit toernooi niet nodig om ritme op te doen.

De Minaur en Brooksby staan beide in de finale in Atlanta en doen ook mee aan dit toernooi. Wat opvalt is dat Isner niet aan de start verschijnt en dat Opelka juist nu wel speelt nadat hij niet startte in Atlanta.

Van de Zandschulp is als achtste geplaatst tijdens ATP Washington 2022 en het is te hopen dat het pijntje wat hij had aan het been in Hamburg is verholpen. Er zijn 16 spelers geplaatst en deze hebben allemaal een bye in de eerste ronde. Het totale deelnemersveld bestaat dus uit 48 spelers.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Prijzengeld & speelschema

Het totale prijzengeld voor dit ATP 500 toernooi is bijna $2 miljoen. De winnaar mag naast de 500 punten voor de wereldranglijst ook bijna $350.000 bijschrijven op zijn bankrekening. Alle geplaatste spelers zijn verzekerd van 20 ATP punten en iets meer dan $14.000. 

In het bovenste gedeelte van het speelschema zijn de geplaatste spelers Rublev (1), Fritz (3),  Shapovalov (6), Khachanov (7), Rune (9), De Minaur (11), Cressy (13) en Evans (16). Met ongeplaatste spelers als Goffin en Brooksby ook in deze helft is dit toch wel het zwaarste gedeelte in het schema.

Onderin zien we de geplaatste spelers Hurkacz (2), Opelka (4), Dimitrov (5), Van de Zandschulp (8), Tiafoe (10), Baez (12), Paul (14) en Karatsev (15). Kyrgios, Ivashka en Korda zijn als niet geplaatste spelers gevaarlijke klanten in deze kant van het speelschema.

Gokken op ATP Washington 2022

Favorieten ATP Washington 2022

Bij de bookmakers is Rublev (7.00) de favoriet om te gokken op eindwinnaar van dit toernooi. We zien hem ook wel minimaal een kwartfinale halen, al is zijn seizoen nog niet heel constant. In Hamburg liet hij de emoties weer ontzettend hoog oplopen en daardoor durven we eigenlijk niet op hem in te zetten.

Kyrgios (8.00) is als tweede favoriet bij de bookmakers. Hij lijkt dit toernooi wel te starten waar hij in Atlante nog op het laatst moment af moest zeggen vanwege een blessure aan zijn linker knie. Het is maar de vraag of hij volledig fit is, gezien zijn lange ervaring met blessures. 

Als we naar het speelschema kijken dan is het onderste gedeelte het makkelijkste met de minste spelers in vorm. Korda maakte zijn comeback op de Tour in Atlanta na wat blessures aan onder andere zijn scheenbeen. Hij speelde de eerste set tegen Kwon ontzettend goed maar miste daarna het wedstrijdritme om de wedstrijd er uit te slepen.

In de eerste ronde moet hij het opnemen tegen Ivashka, maar als hij die kan winnen ligt er voor hem een hele goede kans om ver te komen. In zijn blok is Baez, die als een van de weinige van het gravel af komt. Daarna wacht mogelijk Dimitrov die toch al enige tijd zijn goede vorm niet kan vinden.

Als we zouden moeten gokken op de winnaar van dit ATP Washington 2022 toernooi, dan gaan we voor Korda tegen een odd van 23.00 bij bookmaker Holland Casino. De eerste ronde is weliswaar een risico, maar de weg daarna om ver te komen ligt daarna open.

Gokken op eerste ronde partij

Zoals gebruikelijk moeten de wedstrijden in de kwalificaties nog worden afgerond, waardoor nog niet alle eerste ronde partijen bekend zijn. Toch kunnen we naast het gokken op de outright markt een eerste ronde partij vinden die aantrekkelijk zijn om op te wedden.

David Goffin vs Jack Sock

In de eerste ronde neemt de Belg Goffin het op tegen de Amerikaan Sock. Op dit moment is Goffin de nummer 63 en Sock de nummer 106 van de wereld. Goffin kwam na Wimbledon niet meer in actie op de ATP Tour. Sock kreeg een wildcard in Atlanta en verloor in de eerste ronde kansloos met 6-1, 6-1 van Paul.

Goffin is langzaam weer terug aan het komen op zijn oude niveau voordat hij last kreeg van allerlei blessures. Sock probeert dat nu ook te doen maar er zit nog maar weinig progressie in. Goffin is op dit moment beter in vorm en heeft vooral meer vertrouwen op dit moment. De onderlinge balans is 3-0 in het voordeel van de Belg. Gokken op ATP Washington 2022 eerste ronde partij doen we bij bookmaker BetCity dat Goffin wint tegen een odd van 1.67.